Δοκιμή: Mini Cooper Clubman

Κοινοποίησε το άρθρο

Το MINI Clubman συνεχίζει την ιστορία της νέας γενιάς MINI λανσάροντας μία μοναδική φιλοσοφία στην premium compact κατηγορία, όντας ένα ξεχωριστό μοντέλο που κεντρίζει το ενδιαφέρον, αλλά και τα βλέμματα.

 Anoigma 1

Το MINI Clubman κατορθώνει να συνδυάζει λειτουργικότητα, πρακτικότητα, αλλά και άνεση σε μακρινά ταξίδια, πασπαλισμένα με αυξημένη οδηγική απόλαυση, που τα μοντέλα της Mini προσφέρουν. Το MINI Clubman εντάσσεται στην κατηγορία των premium μικρών μοντέλων, όντας παράλληλα το πλέον ευρύχωρο MINI της αγοράς, που εύκολα μπορεί να χαρακτηριστεί από κάποιους, ως και το station wagon της φίρμας. Ας το γνωρίσουμε καλύτερα!

Ευρυχωρία κι εμφάνιση

Από την πρώτη ματιά γίνεται αντιληπτό πως το MINI Clubman είναι σαφώς μεγαλύτερο από το αντίστοιχο 5θυρό μοντέλο, κατά 27 εκατοστά σε μήκος, 7 εκατοστά σε πλάτος, ενώ και το μεταξόνιο του είναι 10 πόντους μεγαλύτερο! Νούμερα που προσφέρουν ένα ευρύχωρο εσωτερικό για τους επιβάτες και τις αποσκευές τους. Ειδικά οι πίσω απολαμβάνουν επαρκή χώρο για τα πόδια και το κεφάλι τους, με το χώρο αποσκευών να αγγίζει τα 360 λίτρα και ο οποίος σας αποκαλύπτεται μόλις ανοίξετε τις δυο πόρτες του.

Eswteriko

Ποιοτικό κι οδηγοκεντρικό εσωτερικό

Το εσωτερικό του Clubman ακολουθεί τη σχεδιαστική φιλοσοφία της MINI, όπου το μεγάλο στρογγυλό πολύ-όργανο δεσπόζει στην κεντρική κονσόλα. Από εκεί παρέχονται όλες οι πληροφορίες που χρειάζεται ο οδηγός, από το infotainment, μέχρι και οι πληροφορίες για την κατάσταση του αυτοκινήτου. Η ποιότητα και συναρμογή των υλικών είναι από τις κορυφαίες στην κατηγορία, με την πλειονότητα των πλαστικών που έχουν χρησιμοποιηθεί στο ταμπλό να είναι μαλακά και με ευχάριστη υφή.

Kinitiras 1

Δυνατός ο 3κυλινδρος κινητήρας βενζίνης

Κάτω απο το καπό του MINI Clubman, βρίσκεται ένας 3κυλινδρος κινητήρας 1,5 λίτρων που αποδίδει 136 ίππους και 220 Nm ροπής, διαθέσιμα από τις 1.250 rpm. Παρά την 3κύλινδρη αρχιτεκτονική έχει πολιτισμένη λειτουργία, στροφάρει με όρεξη και συνδυάζεται με 6άρι αυτόματο κιβώτιο. Το τελευταίο προσφέρει ομαλές αλλαγές, αλλά δεν θα τις έλεγες και γρήγορες, εν τούτοις όμως προσφέρει ευκολία στις καθημερινές μετακινήσεις. Η διαδικασία του 0-100χλμ/ώρα ολοκληρώνεται σε 9,1 δλ, ενώ η τελική ταχύτητα φτάνει τα 205 χλμ/ώρα! Στην πράξη το μηχανικό αυτό σύνολο με την πολιτισμένη λειτουργία παρουσιάζει καλό τράβηγμα από τις χαμηλές στροφές, ενώ βρίσκεται στα φόρτε του στις μεσαίες. 

Panning 1

Σπορτίφ συμπεριφορά Mini

Στο δρόμο το MINI Clubman έχει την τυπική οδική συμπεριφορά που διαθέτουν τα μοντέλα της ΜΙΝΙ. Αγνή, σπορτίφ συμπεριφορά, προβλέψιμο στο όριο, έχοντας μια… kartαδικη αίσθηση. Το τιμόνι μεταφέρει την απαιτούμενη πληροφόρηση στον οδηγό, ενώ το πίσω μέρος είναι αρκετά συμμετοχικό και βοηθάει τον οδηγό να τοποθετήσει το Clubman στις στροφές. Η ανάρτηση βέβαια ίσως να κουράσει τους… όχι και τόσο σκληροπυρηνικούς, μιας και είναι ελαφρώς σκληρή, για τις ανάγκες του κρατήματος βλέπετε. Από την άλλη όμως όσοι αρέσκονται να οδηγούν σβέλτα παίρνοντας τα βουνά θα το απολαύσουν δεόντως.

Pisw strofi 1

Συμπέρασμα

Το MINI Clubman Cooper αποδεικνύεται ιδανικό μοντέλο για όσους trendy οδηγούς θέλουν άνεση, ευρυχωρία και πρακτικότητα, συνδυασμένα με σπορτίφ οδική συμπεριφορά. Αναμφίβολα η τιμή απόκτησής του είναι ελαφρώς τσιμπημένη, αλλά όπως και να το κάνουμε η διαφορετικότητα και το έντονο lifestyle… κοστίζουν!

Kείμενο: Γ. Μούζος

(+): Οδική συμπεριφορά, ποιότητα κύλισης, εσωτερικό, χώροι

(-): Ορατότητα προς τα πίσω, τιμή

Empros strofi4

Panning 2