Η Maserati MC20 κέρδισε το “Product Design of the Year” στο European Product Design Award 2021

Κοινοποίησε το άρθρο
Maserati MC20

Η Maserati MC20 έλαβε το βραβείο στην κατηγορία «Σχεδιασμός Προϊόντος της Χρονιάς» 2021 από το Ευρωπαϊκό Βραβείο Σχεδιασμού Προϊόντων.  

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

NISSAN Juke 2024 : Εσωτερική, τεχνολογική αναβάθμιση (video)

  Το NISSAN Juke, διατηρώντας τα χαρακτηριστικά που το έχουν κάνει να ξεχωρίζει, ανανεώνεται προσφέροντας πλέον πιο σύγχρονο εσωτερικό με νέα υλικά και περισσότερες τεχνολογίες     To...

44o Ολυμπιακό Ράλι 2024

  Με νικητές τους Κύπριους Πέτρο Παντελή-Πάμπο Λαό ολοκληρώθηκε το συγκλονιστικό σε εξέλιξη 44o Ολυμπιακό Ράλι       Ο δεύτερος αγώνας του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ράλι, το Ολυμπιακό Ράλι,...

ΜERCEDES-BENZ GLA Style με «όπλο» τις τιμές

Με τις νέες εισαγωγικές εκδόσεις Style η ΜERCEDES-BENZ κάνει ακόμα πιο προσιτή την απόκτηση ή τη μίσθωση της επιτυχημένης GLA       Πρόσφατα η ΜERCEDES-BENZ πρόσθεσε στην...

Του Νίκου Μιχαλόπουλου

Το νέο σούπερ σπορ αυτοκίνητο της Maserati τιμήθηκε επίσης με το «Top Design Winner» στις μεταφορές/αυτοκίνητο/φορτηγό/αυτοκινούμενο τροχόσπιτο και ήταν επίσης «νικητής» στην κατηγορία Design μεταφορών/άλλων μεταφορών.

Το European Product Design Award είναι ένας διαγωνισμός σχεδιασμού που δημιουργήθηκε για να αναγνωρίσει τις προσπάθειες ταλαντούχων διεθνών σχεδιαστών προϊόντων.  Χιλιάδες έργα από κάθε γωνιά του πλανήτη ελέγχονται και αξιολογούνται από την κριτική επιτροπή για να επιλέξουν τα πιο συναρπαστικά, λειτουργικά και καινοτόμα.

Ο Klaus Busse, επικεφαλής σχεδίασης της Maserati, δήλωσε: «Η αποστολή μας ήταν να σχεδιάσουμε ένα αυτοκίνητο που θα θυμόμαστε στο μέλλον ως το μοντέλο που ξεκίνησε τη Maserati New Era.  Και νομίζω ότι πετύχαμε τον στόχο μας με την MC20.  Είναι τιμή μας να λαμβάνουμε αυτό το πολυπόθητο βραβείο, το οποίο αναγνωρίζει το έργο μιας ολόκληρης ομάδας, που έχει δεσμευτεί με όλη την καρδιά της σε αυτό το μοναδικό έργο.  ”

Η MC20, σχεδιασμένη από το Centro Stile Maserati στο Τορίνο, είναι ένα μείγμα κομψότητας και αθλητικού πνεύματος.  Το σπορ αυτοκίνητο είναι ένα γνήσιο αριστούργημα σε στυλ, το πρώτο του είδους του και το ισχυρό αυτοκίνητο με το οποίο η μάρκα εγκαινίασε τη νέα της εποχή.

Η Maserati MC20 είναι πρωτοποριακή από τη φύση της και κάθε σχεδιαστική λεπτομέρεια είναι λειτουργική. Οι πόρτες με άνοιγμα πεταλούδας για παράδειγμα, όχι μόνο είναι εκπληκτικά όμορφες, αλλά βελτιώνουν επίσης την εργονομία του αυτοκινήτου και επιτρέπουν τη βέλτιστη πρόσβαση από και προς την καμπίνα.

Το νέο σούπερ σπορ αυτοκίνητο αντιπροσωπεύει την καθαρή μορφή ταχύτητας, σε πραγματικό στυλ Maserati. Ένα έργο γλυπτικής μηχανικής που προβάλλει την κατεύθυνση του αισθητικού μέλλοντος της μάρκας.  Στην πραγματικότητα, η εστίαση στην απόδοση οδήγησε στη σύλληψη ενός αυτοκινήτου με ξεχωριστή προσωπικότητα, εκλεπτυσμένη αεροδυναμική και αδιαμφισβήτητες γραμμές που το καθιστούν μοναδικό.

Ένα αυτοκίνητο του οποίου η υπέροχη εμφάνιση κρύβει μια ασυμβίβαστα σπορ ψυχή, με τον νέο V6 κινητήρα Nettuno των 630 ίππων που επιταχύνει από 0 έως 100 χλμ./Ώρα σε 2,88 δευτερόλεπτα και τελική ταχύτητα πάνω από 326 χλμ/ ώρα.  Ο κατοχυρωμένος με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας κινητήρας σχεδιάστηκε, αναπτύχθηκε, σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε εξ ολοκλήρου από τη Maserati και χρησιμοποιεί τεχνολογία καύσης προ θαλάμου που προέρχεται από κινητήρες της Formula 1.

Το σούπερ σπορ αυτοκίνητο Maserati MC20 είναι πραγματικά ένα 100% ιταλικό αυτοκίνητο, που αναπτύχθηκε από την Maserati Innovation Lab και κατασκευάστηκε στο ιστορικό εργοστάσιο της Μόντενα.