KIA Sportage: Αυτοκίνητο της Χρονιάς 2023

Κοινοποίησε το άρθρο

Το KΙΑ Sportage αναδείχθηκε «Αυτοκίνητο του 2023» για την Ελλάδα.

To SUV της KIA συγκέντρωσε 399 βαθμούς, αφήνοντας πίσω του το OPEL Astra με 276 βαθμούς και το BMW X1 με 258 βαθμούς.
Στην τελική δεκάδα της φετινής φανερής ψηφοφορίας, συμμετείχαν επίσης τα PEUGEOT 308 (258 βαθμοί), DS 4 (239 βαθμοί), TOYOTA Yaris Cross (226 βαθμοί), DACIA Jogger (218 βαθμοί), ALFA ROMEO Tonale (214 βαθμοί), HYUNDAI Ioniq 5 (211 βαθμοί) και SKODA Fabia (201 βαθμοί).
Τα αυτοκίνητα αξιολογήθηκαν με γνώμονα, κυρίως, τις ανάγκες και προτεραιότητες του μέσου οδηγού. Τα κριτήρια επιλογής αφορούν την τεχνολογία, την ασφάλεια, την ποιότητα, την πληρότητα της γκάμας, τη φιλικότητα προς το περιβάλλον, όπως επίσης το κόστος αγοράς και χρήσης.


Υπενθυμίζεται πως τα μέλη του δημοσιογραφικού θεσμού «Αυτοκίνητο της Χρονιάς για την Ελλάδα», είχαν συγκεντρωθεί στο Αυτοκινητοδρόμιο των Μεγάρων, στις 5 Δεκεμβρίου 2022, όπου οδήγησαν για μια ακόμη φορά και τα 10 υποψήφια νέα μοντέλα της τελικής φάσης.
Ο σύλλογος συμπληρώνει, ήδη, 16 χρόνια από την ίδρυσή του, ανανεώνεται, διαρκώς και πορεύεται στο μέλλον, με γνώμονα την εμπειρία, την αδιάκοπη γνώση και τη δημοσιογραφική δεοντολογία.

Δείτε εδώ τα αυτοκίνητα που κέρδισαν τον τίτλο, από την ίδρυση του θεσμού «Αυτοκίνητο της Χρονιάς για την Ελλάδα» το 2006, μέχρι πέρυσι.

Στην εκδήλωση για την παρουσίαση του Αυτοκινήτου της Χρονιάς 2023, η οποία έγινε στο ξενοδοχείο Domotel Kastri, το παρών έδωσε ο Έλληνας σχεδιαστής αυτοκινήτων Σωτήρης Κωβός. Ο διεθνούς φήμης συμπατριώτη μας, ο οποίος μεταξύ άλλων έχει σχεδιάσει και το ΤΟΥΟΤΑ Yaris, μίλησε για τα επιτεύγματα της ειδικότητάς του και θύμισε με παραστατικό τρόπο πως εξελίσσονται τα αυτοκίνητα από την αρχική έμπνευση/ιδέα μέχρι την τελική παραγωγή τους.

Η διοργάνωση για την ανάδειξη του Αυτοκινήτου της χρονιάς για το 2023, είχε την αιγίδα του Υπουργείου Μεταφορών και Υποδομών, αλλά και του Πανελληνίου Συνδέσμου Δημοσιογράφων Αυτοκινήτου Μοτοσικλέτας (ΠΑΣΥΔΑΜ).