Allianz και Ευρωπαϊκή Πίστη ενώθηκαν. Τι σημαίνει για τους ασφαλισμένους

Κοινοποίησε το άρθρο

Allianz Ελλάδος και Ευρωπαϊκή Πίστη ενώθηκαν νομικά, για τη δημιουργία μίας εταιρείας, η οποία θα είναι η μεγαλύτερη ασφαλιστική στην Ελλάδα.

Μια σημαντική εξέλιξη στον κλάδο των ασφαλιστικών εταιρειών, η οποία βέβαια ήταν ήδη γνωστή, ανακοινώθηκε και επίσημα. Πρόκειται για την…ένωση της Allianz Ελλάδος και της Ευρωπαϊκής Πίστης. Η εξέλιξη αυτή ουσιαστικά θα σημαίνει τη δημιουργία μίας εταιρείας στην Ελλάδα, η οποία με βάση τα δημοσιευμένα στοιχεία του 2022, αποτελεί πλέον τη μεγαλύτερη ασφαλιστική εταιρεία στον Κλάδο Γενικών Ασφαλίσεων.
Οι δύο εταιρείες δημιουργούν από κοινού μια ενιαία διοικητική και οργανωτική δομή, διαμορφώνοντας παράλληλα και μία ενιαία κουλτούρα, που θα συνδυάζει τα πιο δυνατά τους σημεία.
Τα επόμενα ορόσημα στην κοινή πορεία των δύο εταιριών, αναμένονται μέσα στο 2024 και αφορούν:
Την ολοκλήρωση μιας ενοποιημένης εμπορικής δομής, στο μεγαλύτερο και πιο ισχυρό δίκτυο συνεργατών στην Ελλάδα.
Τη μετάβαση σε ένα κοινό εμπορικό brand.
Την εφαρμογή ενός ενιαίου ανταγωνιστικού προϊοντικού καταλόγου.
Τη σταδιακή υιοθέτηση ενός πλήρως ευθυγραμμισμένου μοντέλου λειτουργίας, με κοινές διαδικασίες, συστήματα και υποδομές, βασιζόμενοι στα επιτυχημένα μοντέλα και των δύο εταιρειών.

Ο CEO της ενοποιημένης εταιρείας κ. Χρήστος Γεωργακόπουλος δήλωσε σχετικά: «Tο αναλλοίωτο διαχρονικά όραμά μας είναι:
Να εξασφαλίζουμε στους ασφαλισμένους μας τα αγαθά για τα οποία αγωνίζονται νυχθημερόν όπως το εισόδημά τους, η οικογένειά τους, η περιουσία τους και η ποιότητα της ζωής τους.
Να εξασφαλίζουμε στους εργαζομένους μας και ειδικότερα στα δίκτυα διανομής, συνθήκες ασφάλειας, ανεμπόδιστων προοπτικών εξέλιξης, ανθρώπινο περιβάλλον εργασίας και δίκαιη ανταμοιβή της προσφοράς τους.
Να εξασφαλίζουμε στους μετόχους μας την καλύτερη δυνατή απόδοση με το χαμηλότερο δυνατό ρίσκο. Είμαστε αισιόδοξοι και αποφασισμένοι να πραγματοποιήσουμε το όραμά μας καθώς έχουμε ισχυρή πεποίθηση ότι το όνειρο και η πραγματικότητα είναι ένα και το αυτό και ότι αυτό που τα χωρίζει είναι μόνο ο χρόνος».

Οι ασφαλισμένοι των δύο εταιρειών θα πρέπει να γνωρίζουν τα παρακάτω.

Οι δύο Νομικές οντότητες ενοποιούνται σε μία με την επωνυμία: Allianz Ευρωπαϊκή Πίστη Μονοπρόσωπη Ανώνυμη Ασφαλιστική Εταιρία, ΑΦΜ 094007989 και έδρα Λ. Κηφισίας 274, 15232 Χαλάνδρι.

Η νομική συγχώνευση δεν θα επιφέρει καμία αλλαγή στα ασφαλιστήρια συμβόλαια των πελατών τόσο σε επίπεδο όρων, ασφαλιστικών καλύψεων και υπηρεσιών όσο και σε επίπεδο διαμόρφωσης των ασφαλίστρων τους.

Η συγχώνευση δεν θα επιφέρει καμία αλλαγή στα ασφαλιστήρια συμβόλαια των πελατών τόσο σε επίπεδο όρων, ασφαλιστικών καλύψεων και υπηρεσιών όσο και σε επίπεδο διαμόρφωσης των ασφαλίστρων τους.

Οι πελάτες θα μπορούν να συνεχίσουν να επικοινωνούν με τους ίδιους τρόπους που χρησιμοποιούσαν μέχρι και σήμερα και στα ίδια στοιχεία επικοινωνίας.

Τα σήματα των δύο εταιρειών θα παραμείνουν διακριτά μέχρι την εμπορική ενοποίηση των δύο εταιρειών, οπότε και θα…συστηθούν ξανά στην ελληνική αγορά κάτω από ένα μοναδικό εμπορικό σήμα.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Το φορτηγό των Metallica…It’s Electric (video)

To διάσημο συγκρότημα Metallica ετοιμάζεται για την καλοκαιρινή του περιοδεία, για την οποία θα χρησιμοποιήσει οχήματα της IVECO     Οι Metallica δεν χρειάζονται συστάσεις. Ιδρύθηκαν στο...

Η FORD Mustang Mach-E γιορτάζει στο Golden Hall

Οι επισκέπτες του stage της FORD στο Golden Hall έχουν την ευκαιρία να δουν από κοντά την ηλεκτρική Mustang Mach-E, να πάρουν δώρα αλλά...

RENAULT Clio 1.0 Sce 65: Η φθηνότερη έκδοση του νέου μοντέλου – Τιμές

Μια νέα, πιο προσιτή έκδοση, με αρχική τιμή που δεν ξεπερνά τα 17.000 ευρώ προστέθηκε στην οικογένεια του νέου RENAULT Clio     Χωρίς αμφιβολία, το RENAULT...

Η Ολυμπιακή Φλόγα «τρέχει» με ΤΟΥΟΤΑ (video)

Η TOYOTA Hellas είναι ο επίσημος συνεργάτης της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, αλλά και της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής για την πραγματοποίηση της Λαμπαδηδρομίας των Ολυμπιακών...

LIVE TV : Δείτε live την εκκίνηση του Ράλι Κροατίας

Δείτε σε ζωντανή σύνδεση με το Ζάγκρεμπ, την εκκίνηση του Ράλι Κροατίας     Το ασφάλτινο Ράλι Κροατίας είναι ο τέταρτος αγώνας του WRC για το 2024...

MAZDA CX-80 : Big in Japan (video)

Το ολοκαίνουργιο CX-80 είναι πλέον η νέα ναυαρχίδα της MAZDA στην Ευρώπη, αφού πρόκειται για το πιο ευρύχωρο μοντέλο στην ευρωπαϊκή γκάμα της ιαπωνικής...

HYUNDAI i30 2024: Διακριτική αναβάθμιση

Διακριτική σχεδιαστική ανανέωση και αναβαθμισμένα χαρακτηριστικά συνδεσιμότητας και ασφάλειας χαρακτηρίζουν το νέο HYUNDAI i30     Η ιδιαίτερα επιτυχημένη πορεία του HYUNDAI i30 συνεχίζεται, κάτι που σημαίνει...

NISSAN Qashqai 2024 : Συνεχίζει τον…πρωταθλητισμό (video)

Με σημαντική αισθητική ανανέωση και πολυάριθμες τεχνολογικές αναβαθμίσεις έρχεται το νέο NISSAN Qashqai     Με τα crossovers να αποτελούν πλέον την επιλογή των περισσότερων αγοραστών, όλο...