Νέο ειδικό λάδι για τα καινούργια μοντέλα της Ford από την LIQUI MOLY

Κοινοποίησε το άρθρο

Η εξέλιξη των κινητήρων θέτει διαρκώς υψηλότερες απαιτήσεις σε σχέση με το λάδι.

Νέο ειδικό λάδι για τα καινούργια μοντέλα της Ford από την LIQUI MOLY

Έτσι, το λιπαντικό γενικής χρήσης έχει μετατραπεί εδώ και πολύ καιρό σε ένα ιδιαιτέρως εξειδικευμένο, ρευστό ανταλλακτικό, το οποίο, επιπλέον, κάνει μόνο για συγκεκριμένους κινητήρες. Για την τρέχουσα σειρά ντιζελοκίνητων αυτοκινήτων TDCi της Ford, η γερμανική εταιρεία LIQUI MOLY που εξειδικεύεται στα λάδια λανσάρει τώρα στην αγορά ένα νέο λάδι: το LIQUI MOLY Special Tec F 0W-30.

Το λάδι πληροί το πρότυπο «Ford WSS-M2C 950-A» της Ford και αναπτύχθηκε ειδικά για τα ντιζελοκίνητα αυτοκίνητα TDCi από το έτος κατασκευής 2014. Με ιξώδες χαμηλών θερμοκρασιών 0W, πρόκειται για ένα πραγματικά λεπτόρρευστο λάδι, το οποίο μειώνει την κατανάλωση καυσίμου. Ταυτόχρονα όμως, προσφέρει υψηλά επίπεδα προστασίας από τη φθορά, ακόμη και για αυτοκίνητα με αυτόματο σύστημα εκκίνησης-διακοπής του κινητήρα.

Η σειρά Special Tec της LIQUI MOLY περιλαμβάνει λάδια κινητήρων τα οποία είναι κατάλληλα μόνο για πολύ συγκεκριμένα μοντέλα αυτοκινήτων. Το «F» στην ονομασία υποδεικνύει ότι το λάδι προορίζεται για μοντέλα της Ford. Παράλληλα με το νέο λάδι αυτοκινήτων Ford, κυκλοφορεί ήδη και ένα δεύτερο λάδι για παλιότερα μοντέλα της ίδιας μάρκας: το Special Tec F 5W-30.