Toyota Yaris : Είναι το Car Of The Year 2021

Κοινοποίησε το άρθρο
Yaris Hybrid

Το Toyota Yaris ονομάστηκε Το Αυτοκίνητο της Χρονιάς 2021. Το Yaris ανακηρύχθηκε νικητής σε μια διαδικτυακή τελετή.

Παραδοσιακά η τελετή γινόταν παράλληλα με τη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης, η οποία ακυρώθηκε , για δεύτερη συνεχή χρονιά, εξαιτίας της πανδημίας του κοροναϊού.

Το Toyota Yaris, το οποίο προσφέρεται μόνο ως υβριδικό συγκέντρωσε 266 πόντους καθώς επικράτησε των υπόλοιπων έξι αυτοκινήτων της λίστας.

Στη δεύτερη θέση ήταν το Fiat 500 Electric με 240 πόντους, ενώ το Crossover Cupra Formentor τερμάτισε στην τρίτη θέση, με 239 πόντους. Το Volkswagen ID 3 (224 πόντοι), η Skoda Octavia (199 πόντοι), το Land Rover Defender (164 πόντοι) και το Citroen C4 (143 πόντοι) ολοκλήρωσαν τη λίστα των επτά αυτοκινήτων. Είναι η δεύτερη φορά που ένα Yaris κέρδισε το βραβείο – το Yaris πρώτης γενιάς ονομάστηκε Car of the Year το 2000.

Ο Matt Harrison, εκτελεστικός αντιπρόεδρος της Toyota Europe είπε: «Είναι μεγάλη τιμή για την Toyota και θα ήθελα να ευχαριστήσω την κριτική επιτροπή για την εκτίμηση και την αναγνώρισή τους.

Θα ήθελα επίσης να εκμεταλλευτώ αυτήν την ευκαιρία για να αναγνωρίσω το πάθος των αναπτυξιακών μας ομάδων στην Ευρώπη και την Ιαπωνία. Αυτό είναι το καλύτερο Yaris, και όπως ήθελε ο Akio Toyoda, βάζει ήδη ένα χαμόγελο στο πρόσωπο των πελατών μας. ”

Το βραβείο ψηφίζεται από κριτική επιτροπή που αποτελείται από 59 δημοσιογράφους, από 22 χώρες. Το βραβείο Car of the Year ιδρύθηκε το 1964.