Aurus: η Ρώσικη πολυτέλεια που μεταφέρει τον Πούτιν

Κοινοποίησε το άρθρο

Ο κατασκευαστής  που προμηθεύει με λιμουζίνες τον Ρώσο Πρόεδρο Πούτιν παρουσίασε στο Σαλόνι αυτοκινήτου της Γενεύης μια λιμουζίνα και ένα σεντάν. Η Aurus, μια ρώσικη εταιρία στο στυλ της Rolls-Royce πουλάει στην αφρόκρεμα της Ρωσίας με πρώτο και κυριότερο διαφημιστή των προϊόντων της, τον Βλαντίμιρ Πούτιν.

Η θωρακισμένη λιμουζίνα έχει μήκος 6.63 μέτρα και 4.3 μέτρα  τεράστιο μεταξόνιο, διαστάσεις που κάνουν τις Rolls-Royce Phantom Extended Wheelbase και  Maybach 62 να μοιάζουν με νάνους. Το σεντάν Senat αν και σαφώς πιο μικρό  φτάνει σε διαστάσεις την Rolls-Royce Phantom Extended Wheelbase με μήκος 5.63 μέτρα και μεταξόνιο 3.3 μέτρα. Η Aurus προσφέρει όπως το πράττουν οι  Bentley και  Rolls-Royce, εκτεταμένες επιλογές εξατομίκευσης ειδικά σε ότι αφορά το εσωτερικό.

Η δύναμη προέρχεται από έναν υβριδικό V8 κινητήρα απόδοσης 598 ίππων και 880 Nm ροπή με το σεντάν να επιταχύνει  από στάση στα 100 χλμ./ώρα σε περίπου 6 δευτερόλεπτα ενώ  η λιμουζίνα σε 9 δευτερόλεπτα. Τα αυτοκίνητα της εταιρίας κατασκευάζονται μετά από παραγγελία υπάρχει όμως στο πρόγραμμα η κατασκευή  νέων εγκαταστάσεων στο  Tatarstan που θα είναι ικανό για μια παραγωγή 5000  Aurus ετησίως.