Πόρτες με άποψη

Κοινοποίησε το άρθρο

Τα πρωτότυπα έχουν την «υποχρέωση» να είναι πρωτοπόρα, απελευθερωμένα από τα πρέπει της εποχής και μερικές φορές να ξεφεύγουν ακόμα και από το λογικό ή το εφικτό.

Πόρτες με άποψη

Στα χρόνια που υπάρχουν τα αυτοκίνητα είδαμε διάφορους τρόπους για το μπες-βγες των επιβατών. Στα συμβατικά αυτοκίνητα επικράτησαν οι πόρτες που έχουμε με εξαίρεση κάποια υπέρ-αυτοκίνητα που θέλουν τις «φτερούγες» ή τα «ξυράφια» για πόρτες. Η φαντασία του ανθρώπου όμως είναι ανεξάντλητη, ξεχωρίσαμε τρεις πρωτότυπες προτάσεις.

yo-concept-1

Yo-Auto Yo-Concept

Το Yo-Auto Yo-Concept ήρθε το 2011 στην Έκθεση Αυτοκινήτου Φρανκφούρτης από την Ρωσία και «τάραξε» τα νερά με τον πρωτοποριακό τρόπο που ήθελε να ανοίγουν οι πόρτες. Ένας τρόπος που λύνει πολλά προβλήματα που αφορούν στο μπες-βγες των επιβατών, προσθέτει όμως ένα που σχετίζεται με το πίσω μέρος του αυτοκινήτου από όπου και προβάλουν οι πόρτες όταν ανοίγουν.

birdcage

Maserati Birdcage 75th Concept

Σε αντίθεση με τους Ρώσους οι Ιταλοί βρήκαν την λύση μέσω του σχεδιαστή Ken Okuyama  ο οποίος σχεδίασε για τα 75 γενέθλια του Pininfarina την Maserati Birdcage 75th Concept όπου απλά δεν υπάρχουν πόρτες. Απλά όταν θέλεις να βγεις μπορείς ταυτόχρονα να συμπληρώσεις αντιψυκτικό αν χρειαστεί.

pug

Peugeot EX1 concept

Το πρόβλημα δεν είναι να ανοίξεις τις πόρτες όπως πρέπει αλλά να κάτσεις στο αυτοκίνητο. Η Peugeot έλυσε το πρόβλημα το 2010 όταν στο EX1 Concept στερέωσε τα μπάκετ καθίσματα πάνω στις πόρτες του τρίτροχου πρωτότυπου. Έτσι όταν ανοίγεις την πόρτα βγαίνεις ταυτόχρονα και από το όχημα.

bmw 0

BMW Isetta

Τέλος αν και έρχεται από τα παλιά η BMW Isetta λατρεμένο όχημα για την εποχή της είχε μια πόρτα για να μπαίνεις σε αυτήν όπως μπαίνεις στο σπίτι σου, από εμπρός.