Η Ducati συμπλήρωσε τις 50 νίκες στο MotoGP

Κοινοποίησε το άρθρο

Η θεαματική νίκη του Andrea Dovizioso στο Αυστριακό GP, πριν μερικές μέρες, επισφράγισε ένα σημαντικό ορόσημο για τη Ducati: ο κατασκευαστής από το Borgo Panigale συμπλήρωσε τις 50 νίκες στο MotoGP.

Χάρη στη Desmosedici GP και την άοκνη δουλειά μηχανικών και τεχνικών που εμπλέκονται στη συνεχή εξέλιξη της μοτοσυκλέτας, η Ducati έχει να επιδείξει μια πλούσια ιστορία επιτυχιών στο πιο διάσημο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Μοτοσυκλετών, με παρουσία από το 2003, μετά την εισαγωγή του νέου κανονισμού για τους τετράχρονους κινητήρες.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

LIVE TV : Η αποκάλυψη του αυτοκινήτου της XIAOMI

Δείτε live την αποκάλυψη του SU7, του πρώτου αυτοκινήτου της XIAOMI.     Το πρώτο αυτοκίνητο της XIAOMI σας έχει ήδη παρουσιάσει το gonews.gr. https://gonews.gr/%ce%ba%ce%bf%cf%83%ce%bc%ce%bf%cf%82/xiaomi-su7-video/    

LIVE TV : Δείτε live την εκκίνηση του Ράλι Σαφάρι

Δείτε live την εκκίνηση του Ράλι Σαφάρι που διεξάγεται στην Κένυα   Ο τρίτος αγώνας του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ράλι για το 2024 διεξάγεται στην Κένυα. Μετά...

JEEP Willys Dispatcher : Ο θρύλος στην…πρίζα (video)

  Το θρυλικό JEEP Willys αναβιώνει με στοιχεία από το παρελθόν και δηλώνει έτοιμο να σκαρφαλώσει στα βουνά, έχοντας πλέον εξηλεκτρισμένη κινητήρια δύναμη   Το σκληροτράχηλο Willys...

ΑΞΙΟΣΗΜΕΙΩΤΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

  • Ο Casey Stoner (23 νίκες) είναι ο αναβάτης που έχει ανέβει τις περισσότερες φορές στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου με τη Ducati Desmosedici GP. Ακολουθούν οι Andrea Dovizioso (14), Loris Capirossi (7), Jorge Lorenzo (3), Troy Bayliss (1), Andrea Iannone (1) και Danilo Petrucci (1).
  • Η χρονιά που η Ducati κατέκτησε τις περισσότερες νίκες στο MotoGP ήταν το 2007, η σεζόν κατά την οποία ο Casey Stoner, με δέκα πρώτες νίκες και άλλες τέσσερις παρουσίες στο βάθρο, έγινε παγκόσμιος πρωταθλητής. Την ίδια χρονιά, ο Capirossi κέρδισε το Ιαπωνικό GP.

 

  • Το 2018 η Ducati κέρδισε επτά ακόμη νίκες και το 2008 και το 2017 από 6.

  • Η Ducati έχει κερδίσει σε 19 διαφορετικές πίστες: Motegi, Sepang, Losail και το Red Bull Ring είναι οι πίστες όπου έχει πετύχει τις περισσότερες επιτυχίες, κερδίζοντας πέντε νίκες. Οι πίστες στα Mugello, Montmelò και Phillip Island ακολουθούν με τέσσερις νίκες. Βαλένθια και Μπρνο με τρεις. Misano και Donington με δύο και τέλος Sachsering, Assen, Jerez, Silverstone, Laguna Seca, Motorland Aragon, Shanghai και Istanbul με μία νίκη.

 

  • Μεταξύ των 50 νικών που επιτεύχθηκαν από το 2003, η Ducati σημείωσε επίσης έξι «1-2», με τους αναβάτες της να ανεβαίνουν στο πρώτο και δεύτερο σκαλί του βάθρου σε έξι περιπτώσεις.

 

  • Εκτός από τις 50 νίκες, ο κατασκευαστής από το Borgo Panigale, από το 2003 που συμμετέχει στο MotoGP, ανέβηκε στο βάθρο συνολικά 155 φορές: 136 φορές από τους επίσημους αναβάτες της ομάδας και 19 από τους αναβάτες των δορυφορικών ομάδων.