MotoGP : Πρωταθλητές Bagnaia και DUCATI

Κοινοποίησε το άρθρο

Την Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2022 ο Francesco Bagnaia και η DUCATI Desmosedici GP22 έγραψαν μια χρυσή σελίδα που θα μείνει στην ιστορία της μοτοσικλέτας, κερδίζοντας τον Παγκόσμιο τίτλο MotoGP 2022.

Για πρώτη φορά στην ιστορία του MotoGP, αναβάτης και μοτοσικλέτα από την ίδια χώρα κερδίζουν τον Παγκόσμιο τίτλο.
O γεννημένος στο Τορίνο, στις 14 Ιανουαρίου του 1997, Francesco Bagnaia, κέρδισε τον τίτλο μετά από μια ιστορική επιστροφή 90 βαθμών, που δεν είχε ποτέ άλλος αναβάτης στο κορυφαίο επίπεδο. Γιατί η χρονιά δεν ξεκίνησε καλά για τον Ιταλό, ο οποίος όμως ήταν εντυπωσιακός στο δεύτερο μισό του πρωταθλήματος, ολοκληρώνοντας τη χρονιά με 7 νίκες. Ανέβηκε επίσης άλλες τρεις φορές στο βάθρο. Μια φορά ήταν δεύτερος και δύο, τρίτος.

Στον τελευταίο αγώνα της χρονιάς, στο Gran Premio Motul de la Comunitat Valenciana, ο Bagnaia τερμάτισε ένατος, αλλά η θέση αυτή του έδωσε τον τίτλο. Γιατί ο Fabio Quartararo με τη YAMAHA, που χρειαζόταν οπωσδήποτε τη νίκη για να έχει ελπίδες για ένα δεύτερο συνεχόμενο πρωτάθλημα, τερμάτισε τέταρτος.
Πρώτoς στη Βαλένθια ήταν ο Alex Rins με SUZUKI.


Πρωταθλήτρια βέβαια είναι και η DUCATI. Η μόνη μη ιαπωνική μάρκα που κερδίζει παγκόσμιο πρωτάθλημα στο MotoGP, ενώ αυτός είναι ο δεύτερός της παγκόσμιος τίτλος αναβατών, μετά από αυτόν που κέρδισε ο Casey Stoner το 2007.
Την τελική βαθμολογία του πρωταθλήματος μπορείτε να δείτε ΕΔΩ.