Jeep Grand Cherokee L : Αρχηγού παρόντος…

Κοινοποίησε το άρθρο
Jeep Grand Cherokee L

Σχεδόν 30 χρόνια πριν ξεκίνησε ο θρύλος του Jeep® Grand Cherokee, ενός μοντέλου που κατέκτησε σειρά βραβείων, αποτέλεσε το σημείο αναφοράς στην κατηγορία των πολυτελών SUV και πέτυχε 7εκ. πωλήσεις σε όλο τον κόσμο.

Σήμερα η Jeep, επαναπροσδιορίζει για ακόμα μια φορά την κατηγορία με το ολοκαίνουργιο Jeep Grand Cherokee L.

Το νέο μοντέλο έρχεται να θέσει νέα όρια στις εκτός δρόμου δυνατότητες, την πολυτέλεια, το στιλ, την άνεση, αλλά και την τεχνολογία. Παράλληλα για πρώτη φορά στην ιστορία του μοντέλου διαθέσιμη είναι μια 7θεσια διάταξη με τρεις σειρές καθισμάτων.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

VOLVO Cars με…βιοαέριο

Το πρώτο της κλιματικά ουδέτερο εργοστάσιο στην Κίνα δημιουργεί η VOLVO Cars χρησιμοποιώντας το βιοαέριο       Η αναζήτηση εναλλακτικών, πιο «καθαρών» πηγών ενέργειας συνεχίζεται, με αποτέλεσμα,...

Εαρινό Ράλι ΦΙΛΠΑ 2024

Με τη συμμετοχή 80 αυτοκινήτων, που είχαν προορισμό τις Σπέτσες, διοργανώθηκε, για άλλη μια φορά το Εαρινό Ράλι ΦΙΛΠΑ φέρνοντας εικόνες από άλλες εποχές,...

Ε65 : Στην κυκλοφορία το νέο τμήμα του Αυτοκινητόδρομου Κεντρικής Ελλάδας (video)

Δύο σημαντικά τμήματα του αυτοκινητόδρομου Ε65 παραδόθηκαν στην κυκλοφορία, με αποτέλεσμα τις ταχύτερες μετακινήσεις σε προορισμούς της Κεντρικής Ελλάδας     Με την παράδοση στην κυκλοφορία του...

Οι αναλογίες του ολοκαίνουργιου Grand Cherokee L είναι εμπνευσμένες από το πρώτο Wagoneer, το πρώτο μεγάλο πολυτελές SUV στον κόσμο.

Το καθαρό προφίλ σε συνδυασμό με το μακρύ καπό μεταφέρουν το «κέντρο βάρους» του σχεδίου προς το πίσω μέρος δημιουργώντας την αίσθηση ότι το αυτοκίνητο κινείται ακόμα και όταν είναι σταθμευμένο.

Αντίστοιχα η κλίση της οροφής ενισχύει αυτή την αίσθηση, βελτιώνοντας παράλληλα και την αεροδυναμική απόδοση, χωρίς καμία παραχώρηση στην ευρυχωρία και την πρακτικότητα. Τέλος, η φωτεινή υπογραφή με τα εξαιρετικά λεπτού σχεδιασμού LED φωτιστικά σώματα εμπρός και πίσω, καθιστούν το νέο Grand Cherokee L άμεσα αναγνωρίσιμο κατά τη διάρκεια της ημέρας ή της νύχτας.

Αντίστοιχα, στο εσωτερικό ο στόχος ήταν η δημιουργία ενός εκ των πλέον προηγμένων και πολυτελών συνόλων, με τη χρήση των ποιοτικών υλικών να εκφράζει την παράδοση και την πρωτοπορία της θρυλικής μάρκας.

Το νέο Jeep Grand Cherokee L σε πρώτη φάση είναι διαθέσιμο με δύο ισχυρούς κινητήρες βενζίνης. Ο V6 Pentastar των 3,6 λίστρων αποδίδει 290 ίππους και 348Nm ροπής και διαθέτει μεταβλητό χρονισμό και βύθισμα βαλβίδων (VVT).

Η απόδοση του 90% της συνολικής ροπής μόλις από τις 1.800σ.α.λ., επιτρέπει άνετες και ασφαλείς διαδρομές, ακόμα και σε ακραίες εκτός δρόμου αποδράσεις, δίνοντας παράλληλα τη δυνατότητα ρυμούλκησης άνω των 2.800 κιλών.