Μια χρονομηχανή στο νέο ημερολόγιο συνεργείων της LIQUI MOLY

Κοινοποίησε το άρθρο

Για πρώτη φορά στην ιστορία του ημερολογίου της LIQUI MOLY επιλέχθηκε ένα αυτοκίνητο για τη φωτογραφία στο Internet. 330 φαν των αυτοκινήτων συμμετείχαν με το τετράτροχο όνειρό τους για μια θέση στο δημοφιλές διαφημιστικό μέσο για τους ειδικούς των λαδιών και των πρόσθετων. Επιλέχθηκε το DeLorean DMC-12 του Rudolf Polzer, ένα αυτοκίνητο που διαθέτει ένα καλτ στάτους και έναν φημισμένο παλιότερο κάτοχο.

Το επιλεγμένο αυτοκίνητο, που συμμετείχε στη φωτογράφιση για το ημερολόγιο 2019 της LIQUI MOLY, ανήκε στον σταρ του Hollywood Sammy Davis Junior. Κάποτε συμμετείχε στην DeLorean ως επενδυτής και οδήγησε αυτό το όχημα. Μετά τον θάνατό του το 1990 περιήλθε στον πρώτο του Ευρωπαίο κάτοχο από την Ολλανδία. Πριν από έξι χρόνια, ο Rudolf Polzer από το Riedlingen της νότιας Γερμανίας πέταξε εκεί με πρόθεση να αγοράσει ένα DeLorean με χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων. Επειδή ο «διακόπτης» τότε δεν ήταν ακόμα έτοιμος, ο πωλητής του προσέφερε το αυτοκίνητο του διάσημου διασκεδαστή και η συμφωνία ήταν τέλεια.

Όπως και ο Sammy Davis Junior, έτσι και το DeLorean έκανε καριέρα στο Hollywood: Το 1985, το 1989 και το 1990 ένα μετασκευασμένο DMC-12 ανέλαβε τον ρόλο μιας χρονομηχανής στην τριλογία επιστημονικής φαντασίας «Επιστροφή στο μέλλον» και έκτοτε έχει συνδέσει το όνομά του με το όνειρο του ταξιδιού στον χρόνο.

Χάρη στο DeLorean του, ο Rudolf Polzer κατέληξε όχι σε μια άλλη εποχή, αλλά σε έναν άλλο κόσμο. Με αυτό συμμετείχε στον μεγάλο διαγωνισμό αυτοκινήτων της LIQUI MOLY για το ημερολόγιο 2019 και κέρδισε την κριτική επιτροπή ανάμεσα σε 330 άλλους συμμετέχοντες. Και οι δύο βρέθηκαν μαζί με άλλα αυτοκίνητα που αψηφούν τους νόμους της ταχύτητας και όμορφα μοντέλα στη φωτογράφιση που έλαβε χώρα σε ένα εμπορευματοκιβωτίων στο Μόναχο-Ριμ. Το συμπέρασμα του Rudolf Polzer μετά από μια μέρα μπροστά από τον φακό: «Σας ευχαριστώ για αυτή την εμπειρία. Αυτό ήταν πολύ συναρπαστικό και χάρηκα πολύ που μερικές πολύ ξεχωριστές φωτογραφίες με μένα και το αυτοκίνητό μου μού υπενθύμισαν εκείνη την ημέρα. Χάρη σε ολόκληρη την ομάδα, τα μοντέλα και τον φωτογράφο, ήταν όλα υπέροχα – σαν να ήταν εκεί και ο Sammy Davis Jr.».

Άλλα μέρη που χρησιμοποιήθηκαν ως σκηνικά ήταν ένα γκαράζ στο Fröttmaning, το εργοστάσιο παραγωγής σκυροδέματος Katzenberger και η διάσημη για τα αμερικανικά οχήματά της αντιπροσωπεία αυτοκινήτων Geiger Cars.

Παρόλο που για πρώτη φορά ένα ημερολόγιο θα έχει ντυμένα μοντέλα, ένα πράγμα είναι σίγουρο: Η αναμονή για το ημερολόγιο του LIQUI MOLY 2019 αξίζει τον κόπο. Οι πελάτες και οι φαν πρέπει να δείξουν υπομονή μέχρι το φθινόπωρο – εκτός κι αν βρουν ή επινοήσουν μια δική τους χρονομηχανή.