Τα εκκεντρικά της Γενεύης

Κοινοποίησε το άρθρο

Οι παγκόσμιες παρουσιάσεις  των πιο τρελών και εξωφρενικών οχημάτων που έχει να δείξει η αυτοκινητοβιομηχανία εν τω συνόλω της  συμβαίνουν στην μικρή ευνομούμενη χώρα της κεντρικής Ευρώπης τώρα. Το Σαλόνι Αυτοκινήτου διεξάγεται  στην Γενεύη της Ελβετίας και φαίνεται πως τα πράγματα αγριεύουν χρόνο με τον χρόνο. Όπως για παράδειγμα η Rimac C_Two, η Aston Martin Valkyrie AMR Pro αλλά και διάφορα ίσως πιο παλαβά εγχειρήματα.

Mansory* Bugatti Veyron Vivere
Τι θα ήταν το σαλόνι αυτοκινήτου της Γενεύης χωρίς τα αυτοκίνητα της Mansory; Κατά πάσα πιθανότητα ένας Αλαντίν χωρίς το μαγικό λυχνάρι, αφού ακριβώς αυτά είναι τα μαγικά που κάνουν την διαφορά, όπως η εικονιζόμενη Bugatti Veyron που μοιάζει με κολάζ από μάρμαρα και φυσικά φέρει  την ονομασία «Marble Collage».

Liberty Walk Aventador
Δεν είναι πολλοί αυτοί που θα γυρνούσαν το κεφάλι για μια «απλή» Lamborghini  Aventador απόδοσης 691 ίππων, εκτός και αν βγήκε από τον Ιάπωνα βελτιωτή Kato-San, τον άνθρωπο πίσω από την διάσημη εταιρία βελτιώσεων Liberty Walk.

Kahn Flying Huntsman 6X6 Civilian Carrier
Για όσους ζουν στην άγρια φύση υπάρχει το Flying Huntsman 6×6 Civilian Carrier της Kahn Design Chelsea Truck Company, που δεν είναι τίποτα άλλο από ένα 110 τραβηγμένο στον Προκρούστη, με ένα επιπλέον άξονα,  δύο επιπλέον τροχούς και χώρο για εννιά επιβάτες.

Top Car Stinger
Όπως φαίνεται η Porsche 911 Turbo S Cab δεν έχει αρκετό ανθτακόνημα για μερικούς έτσι έρχεται η Top Car να καλύψει το κενό με 24 κομμάτια από ανθρακόνημα στην τροποποιημένη Stinger.

Mansory McLaren 720S
Είναι ένα θαύμα του κόσμου των supercar αλλά σε μια συνεχή αναζήτηση της υπέρβασης του εαυτού της. Η Mansory  McLaren 720S  πέρα από τους 45 παραπάνω ίππους αυτό που προσφέρει είναι η εκθαμβωτική εμφάνιση.

Brabus Rocket 900

Ας υποθέσουμε πως είστε ένας σοβαρός επιχειρηματίας, η Mercedes S65 θα ήταν ιδανικό όχημα μεταφοράς,  αν όμως πρέπει συχνά πυκνά να βιαστεί για να προλάβει τα άπειρα επαγγελματικά ραντεβού η Brabus Rocket 900 είναι μονόδρομος

Liberty Walk GT-R
Liberty Walk Νο. 2 στην Γενεύη είναι η εξωτικά τροποποιημένη GT-R που μοιάζει να έχει «πάρει» άπειρα στεροειδή. Η εικόνα μιλάει από μόνη της.

Mansory Cyrus
Η Cyrus, είναι είναι η απαστράπτουσα εκδοχή της Aston Martin αλά Mansory με τεράστιους αεραγωγούς για την ψύξη του  twin-turbo V12 των 700 ίππων που δίνει στην βρετανίδα επιτάχυνση 0-100 σε 3.6 δευτερόλεπτα και τελική 330 χλμ./ώρα

Mansory Stallone
Δεν χρειάζεται να την δεις, αν ακούσεις το όνομα καταλαβαίνεις πως πρόκειται για κάτι δυνατό καθώς είναι η ονομασία αντιστοιχεί στην βελτίωση όλων Ferrari με τον V12 εμπρός από την εποχή της 599 GTB. Έτσι δεν εκπλήσσει η βελτίωση της 812 Superfast.

*Mansory (1989-σήμερα)
Γερμανική εταιρία βελτιώσεων με έδρα το Brand της Βαυαρίας και ιδρυτή Kourosh Mansory