Το νέο PEUGEOT 508 αλλάζει τα πάντα

Κοινοποίησε το άρθρο

Περισσότερο συμπαγείς διαστάσεις και περιορισμένο ύψος. Ο νέος εξωτερικός σχεδιασμός δείχνει ένα πιο επιθετικό και πιο στιβαρό αμάξωμα, ενώ στο εσωτερικό κυριαρχεί το εμβληματικό design του PEUGEOT i-Cockpit®. Υποδειγματική οδική συμπεριφορά, νέοι κινητήρες, πληθώρα τεχνολογικών καινοτομιών και αλματώδης εξέλιξη στην ποιότητα, είναι μερικά από τα σημεία που καθιστούν το νέο PEUGEOT 508, πρότυπο στο segment D, ενισχύοντας ταυτόχρονα και τη στρατηγική αναβάθμισης της μάρκας.

Τολμηρό design

Με την πρώτη ματιά το PEUGEOT 508 τραβάει τα βλέμματα χάρη στη δυναμική του εμφάνιση.

Το ύψος του αυτοκινήτου μειώθηκε – δεν ξεπερνά πλέον το 1,40 μ. – και οι αεροδυναμικές του γραμμές παραπέμπουν πλέον ξεκάθαρα σε αμάξωμα coupé.

Το εμπρός μέρος είναι εντυπωσιακό κι αντανακλά δυναμισμό. Η μοντέρνα κυψελοειδής μάσκα με τα στοιχεία χρωμίου και τα φώτα LED, αντλούν έμπνευση κατευθείαν από το πιο πρόσφατο πρωτότυπο της PEUGEOT, το Instinct. Με το γνωστό λιοντάρι στο κέντρο της μάσκας και το λογότυπο της μάρκας στο χείλος του καπό, το νέο PEUGEOT 508 αποτίνει φόρο τιμής στον διάσημο πρόγονό του. Το PEUGEOT 504 και 504 coupé.

Τα κάθετα τοποθετημένα φώτα ημέρας LED προσδίδουν στο αυτοκίνητο μία ιδιαίτερη και μοναδική φωτεινή υπογραφή.

Το καπό έχει χαμηλώσει όσο το δυνατόν περισσότερο ώστε να τονίσει τον δυναμισμό του νέου PEUGEOT 508, ενώ το συνολικό παρουσιαστικό του έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να τραβά τα βλέμματα από όποια γωνία κι αν το κοιτάξει κανείς. Όλα αυτά τα χαρακτηριστικά στο μπροστινό μέρος του νέου PEUGEOT 508, καταλήγουν να δώσουν στο αυτοκίνητο μια πραγματική αίσθηση ποιότητας και χαρακτήρα, όντας ταυτόχρονα και σε απόλυτη ταύτιση με τη σύγχρονη σχεδιαστική γλώσσα της PEUGEOT.

Η γραμμή της οροφής του νέου PEUGEOT 508 είναι ρέουσα κι ακολουθεί τα σχεδιαστικά πρότυπα της κατηγορίας των premium μοντέλων. Εντούτοις το αυτοκίνητο δείχνει συμπαγές: το συνολικό μήκος περιορίζεται στα 4,75 μ, γεγονός που συμβάλλει στην ευελιξία του. Χαρακτηριστικό στοιχείο στο πλάι αποτελούν οι μεγάλες γυάλινες επιφάνειες που κατεβαίνουν χαμηλά στις πόρτες και τα παράθυρα χωρίς πλαίσιο. Τίποτα δεν δείχνει αταίριαστο σε ένα αμάξωμα που η PEUGEOT εκμεταλλεύθηκε όλη της εμπειρία ώστε να αναβαθμίσει τόσο την εμφάνιση όσο και την ποιότητά του.

Στην πίσω πλευρά ξεχωρίζει το γυαλιστερό μαύρο οριζόντιο τμήμα ανάμεσα στα πίσω φώτα, που αποτελεί πλέον το χαρακτηριστικό γνώρισμα των τελευταίων μοντέλων της PEUGEOT. Ιδιαίτερη μνεία πρέπει να δοθεί στα τρισδιάστατης αισθητικής Full LED πίσω φωτιστικά σώματα. Η αισθητική των πίσω φώτων που προέρχονται κατευθείαν από το πρωτότυπο Quartz, αποτελεί πλέον κοινό χαρακτηριστικό γνώρισμα κάθε νέου μοντέλου της μάρκας. Τα συγκεκριμένα φώτα λειτουργούν μέρα-νύχτα και διαθέτουν λειτουργία μεταβαλλόμενης φωτεινότητας, γίνονται δε άμεσα αναγνωρίσιμα χάρη στις τρείς φωτιζόμενες λωρίδες. Ένα ακόμα χαρακτηριστικό που εντυπωσιάζει, είναι και το διαφορετικό αισθητικό αποτέλεσμα που αντιλαμβάνεται κανείς ανάλογα από ποια γωνία βλέπει το αυτοκίνητο (από πίσω ή από το πλάι).

Η πίσω πόρτα του PEUGEOT 508 εξασφαλίζει άνετη πρόσβαση σε ένα χώρο αποσκευών συνολικής χωρητικότητας 487 λίτρων

Το ίδιο εντυπωσιακό, στιβαρό κι εκλεπτυσμένο με το εξωτερικό, είναι και το εσωτερικό του νέου  PEUGEOT 508.

Στην καμπίνα κυριαρχεί το PEUGEOT i-Cockpit®

Στο εσωτερικό του νέου PEUGEOT 508 συναντάς ένα καινούργιο κόσμο, όπου κυριαρχεί η πρωτοτυπία και η ποιότητα. Η προσοχή εστιάζεται άμεσα στον κορυφαίο πίνακα οργάνων, ο οποίος δεσπόζει στην νέα έκδοση του PEUGEOT i-Cockpit®.

Το i-Cockpit® παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το 2012 στο PEUGEOT 208 κι εξελίχθηκε σε κάθε νέο μοντέλο της Μάρκας. Από το PEUGEOT 2008 SUV στο PEUGEOT 308 και στα πιο πρόσφατα SUV, τα PEUGEOT 3008 και 5008. Τρείς γενιές του PEUGEOT i-Cockpit® αποτελούν ήδη χαρακτηριστικό γνώρισμα όλων των μοντέλων της μάρκας.

Βασικά στοιχεία του PEUGEOT i-Cockpit® είναι:

Το τιμόνι μικρής διαμέτρου

Η μεγάλη οθόνη αφής των 10’’ υψηλής ευκρίνειας (HD) σε διάταξη 8:3

Η μονάδα HUD (head-up display) με την υψηλής ανάλυσης ψηφιακή οθόνη των 12,3’’

Με πληθώρα δυνατοτήτων προσωπικής διαμόρφωσης (έξι διαφορετικές επιλογές απεικόνισης), η μονάδα HUD τοποθετείται πάνω από το τιμόνι και παρουσιάζει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες οδήγησης μπροστά στο οπτικό πεδίο του οδηγού, χωρίς εκείνος να χρειάζεται να πάρει το βλέμμα του από τον δρόμο (στα χαρακτηριστικά του περιλαμβάνεται και η νέα λειτουργία νυχτερινής όρασης/night vision).

Η κεντρική οθόνη αφής ενσωματώνεται απόλυτα στον πίνακα οργάνων και βρίσκεται στο ίδιο ύψος με το head-up display. Στο επίπεδο εξοπλισμού Active η οθόνη έχει διαγώνιο 8’’, ενώ από το επίπεδο εξοπλισμού Allure, η οθόνη είναι 10’’ υψηλής ευκρίνειας (HD).

Συνοδεύεται από επτά διακόπτες που μοιάζουν με πλήκτρα πιάνου και παρέχουν άμεση και μόνιμη πρόσβαση στα κύρια χαρακτηριστικά άνεσης: ραδιόφωνο, κλιματισμό, πλοήγηση, ρυθμίσεις αυτοκινήτου, τηλέφωνο, εφαρμογές δικτύωσης και i-Cockpit®Amplify  (βλ. παρακάτω).

Στην κεντρική κονσόλα συναντά κανείς το λεβιέ του 8τάχυτου αυτόματου κιβωτίου, που λειτουργεί με ηλεκτρομηχανισμό και πραγματοποιεί τις αλλαγές με ένα απλό άγγιγμα. Ο σχεδιασμός του υπογραμμίζει ακόμα περισσότερο τη σύγχρονη θέση οδήγησης και σε συνδυασμό με τα χειριστήρια στο τιμόνι, συμβάλλει στην ενίσχυση της οδηγικής απόλαυσης.

Το νέο PEUGEOT 508 διαθέτει επίσης και την λειτουργία i-Cockpit® Amplify, που δίνει τη δυνατότητα δύο επιλογών διαμόρφωσης στο περιβάλλον του εσωτερικού (“BOOST” και “RELAX”) με στόχο τις αισθήσεις:

Όραση: ρύθμιση έντασης του φωτισμού της καμπίνας, και της απόχρωσης των οθονών

Ακοή: ρυθμίσεις ηχοσυστήματος

Αφή: προγράμματα μασάζ πολλαπλών σημείων στα καθίσματα.

Η λειτουργία i-Cockpit® Amplify ελέγχει επίσης και τις επιδόσεις του αυτοκινήτου μέσω του επιλογέα προγραμμάτων οδήγησης (ECO/Sport/Comfort/Normal), αλλά και τη συμπεριφορά της ανάρτησης (σε εκδόσεις εφοδιασμένες με ηλεκτρονική ανάρτηση).

 

Οικονομία και επιδόσεις

Πέρα από την προσοχή στις λεπτομέρειες σε τομείς όπως η ηχομόνωση, ο περιορισμός των κραδασμών, η ποιότητα κατασκευής εσωτερική και ο περιορισμός του βάρους, στο αυτοκίνητο έχει δοθεί ιδιαίτερη βαρύτητα ώστε να περιοριστούν στο ελάχιστο δυνατό οι εκπομπές του CO2.

Το νέο PEUGEOT 508 εφοδιάζεται με τους νέας γενιάς κινητήρες Euro 6.2 PureTech και BlueHDi (εξελιγμένης τεχνολογίας SCR) που επιτυγχάνουν κορυφαίες στην κατηγορία του, τιμές εκπομπών CO2. Αυτά τα επίπεδα απόδοσης είναι ακόμη πιο αξιοσημείωτα δεδομένου ότι λαμβάνουν υπόψη τις νέες τεχνικές διατάξεις και τη διαδικασία WLTP, η οποία επιδιώκει να εναρμονίσει τα εγκεκριμένα επίπεδα δοκιμών κατανάλωσης με τα πραγματικά επίπεδα κατανάλωσης των χρηστών.

Το νέο μοντέλο διατίθεται με δύο νέες εκδόσεις του κινητήρα βενζίνης1.6 PureTech:

1.6 PureTech 180 S&S EAT8

1.6 PureTech 225 S&S EAT8 (μόνο στο επίπεδο εξοπλισμού έκδοση GT)

και τέσσερεις εκδόσεις των κινητήρων diesel 1.5 και 2.0 BlueHDi:

1.5 BlueHDi 130 S&S με χειροκίνητο κιβώτιο 6 σχέσεων (η μοναδική με χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων)

1.5 BlueHDi 130 S&S EAT8

2.0 BlueHDi 160 S&S EAT8

2.0 BlueHDi 180 S&S EAT8

Made in France

Το νέο PEUGEOT 508 κατασκευάζεται στις εγκαταστάσεις του Mulhouse στη Γαλλία και οι κινητήρες του στα εργοστάσια του Trémery και του Douvrin, γεγονός που πιστοποιεί την ολοκληρωτική «Made in  France» καταγωγή του.

Το PEUGEOT 508 που θα παρουσιαστεί στην προσεχή Διεθνή έκθεση της Γενεύης το 2018, θα ξεκινήσει να πωλείται σε παγκόσμια κλίμακα από τον Σεπτέμβριο.