BYD Seal U DM-i: Επιδόσεις πολυτελείας – Τιμές

Κοινοποίησε το άρθρο

Το Plug-in Hybrid, BYD Seal U DM-i προσφέρει μια πρακτική, προσιτή και οικολογική λύση για τις καθημερινές ανάγκες μετακίνησης αλλά και για ξέγνοιαστα ταξίδια μεγάλων αποστάσεων.

 

 

Η BYD είναι μια εταιρεία που έχει αρχίσει να γίνεται γνωστή και στη χώρα μας. Άλλωστε, πρόκειται για έναν κορυφαίο κατασκευαστή ηλεκτρικών και Plug-in Hybrid οχημάτων στον κόσμο.

Μετά τα Dolphin, Atto 3 και Seal, ένα ακόμα μοντέλο λανσάρεται στην Ελλάδα. Πρόκειται για το Seal U DM-i. Tο πρώτο Plug-in Hybrid (PHEV) όχημα της εταιρείας που διαθέτει την τεχνολογία Super DM (Dual Mode) της BYD στην Ευρώπη.

Αν πάντως αναρωτιέστε τι σημαίνει το “i” στο τέλος του ονόματός του, σύμφωνα με την BYD συμβολίζει την ευφυΐα, ενσαρκώνοντας τις αρχές της έξυπνης και ενεργειακά αποδοτικής οδήγησης.

Το Seal U DM-i έχει μήκος 4.775 χλστ., πλάτος 1.890 χλστ. και ύψος 1.670 χλστ. Λόγω του μεταξονίου των 2.765 χλστ. και της επίπεδης σχεδίασης του δαπέδου, υπάρχει πλούσιος χώρος για τα πόδια των πίσω επιβατών.

Το πίσω κάθισμα, το οποίο μπορεί να αναδιπλωθεί σε αναλογία 60/40, διευκολύνει στην αύξηση της χωρητικότητας του χώρου αποσκευών από τα 425 στα 1.440 λίτρα.

Συγχρόνως το SEAL U DM-i προσφέρει μια ιδιαίτερα αθόρυβη εμπειρία στην καμπίνα με άριστα επίπεδα NVH (Noise, Vibration, Harness). Χάρη στον οικογενειακό του προσανατολισμό, έχει δοθεί στο SUV μεγάλη προσοχή στη βελτίωση της πρακτικότητας.

Σχεδιαστικά, όπως και το αμιγώς ηλεκτρικό μέλος της οικογένειας Seal, χαρακτηρίζεται από το σε σχήμα Χ εμπρός μέρος, το οποίο τονίζεται από τον στρογγυλεμένο και κυρτό σχεδιασμό. Οι προβολείς σε σχήμα U δημιουργούν μια ξεχωριστή ταυτότητα αποκλειστικά για τη Σειρά Ocean.

Η πλαϊνή όψη κοσμείται από ζάντες αλουμινίου 19 ιντσών με γυαλισμένες μαύρες ακτίνες και γυαλιστερό φινίρισμα. Η σχεδίαση του πίσω μέρους, συμπληρώνει την κυρτή αισθητική προσέγγιση του εμπρός μέρους.

Ο πίσω προφυλακτήρας τονίζεται από μαύρες και ασημί λεπτομέρειες. Ενώ η σχεδίαση του διαφανούς πίσω φωτιστικού LED αντλεί έμπνευση από τις σταγόνες νερού, παραπέμποντας στη σχεδιαστική ταυτότητα “Ocean Aesthetics” της εταιρείας.

Το εσωτερικό το BYD Seal U DM-i αποπνέει μια αίσθηση πολυτέλειας. Με ένα συνδυασμό μοντέρνου και κομψού σχεδιασμού, απαλές στην αφή επιφάνειες, φινίρισμα υψηλής ποιότητας και πολύχρωμο ατμοσφαιρικό φωτισμό.

Τα καθίσματα, καθώς και τμήματα του ταμπλό, των πάνελ των θυρών και της κεντρικής κονσόλας έχουν επένδυση από οικολογικό “vegan” δέρμα. Με διπλή ραφή που δημιουργεί αντίθεση.

Ξεχωρίζει βέβαια το “Legacy Gearshift Panel”. Που περιλαμβάνει έναν εξαιρετικά κομψό, κρυστάλλινο επιλογέα αλλαγής ταχυτήτων, ο οποίος είναι εμπνευσμένος από τον ωκεανό.
Η υψηλή ψηφιακή τεχνολογία της BYD τονίζεται από τις δύο μεγάλες οθόνες. Οι οποίες διαθέτουν ευκρινείς ενδείξεις και διαισθητική λειτουργία αφής.

Άλλα στοιχεία που ανεβάζουν τα επίπεδα πολυτέλειας είναι η πανοραμική ηλεκτρική, συρόμενη, ηλιοροφή που καθιστά την καμπίνα φωτεινή και ευάερη. Αλλά και τα μεγάλα εμπρός καθίσματα, τα οποία διαθέτουν στάνταρ ηλεκτρική ρύθμιση πολλαπλών κατευθύνσεων, θέρμανση και αερισμό.

Το Seal U DM-i διατίθεται σε δύο εκδόσεις. Η τετρακίνητη Design διαθέτει δύο ηλεκτροκινητήρες υψηλής ισχύος. Με 150 kW, δηλαδή 204 ίππους, για τον εμπρός και 120 kW (164 ίππους) για τον πίσω κινητήρα.

Η απαλλαγμένη από κοβάλτιο μπαταρία των 18,3 kWh υποστηρίζεται από έναν τετρακύλινδρο turbo βενζινοκινητήρα 1,5 λίτρων της BYD. Αποδίδει 131 ίππους και συνεργάζεται με τους δύο ηλεκτροκινητήρες.

Η συνολική μέγιστη ισχύς του συστήματος είναι 324 ίπποι (238 kW) και η συνολική μέγιστη ροπή 550 Nm. Με τις επιδόσεις του να…ζηλεύουν αρκετά αυτοκίνητα με κινητήρα εσωτερικής καύσης. Χαρακτηριστικό είναι ότι επιταχύνει από στάση ως τα 100 χλμ./ώρα σε 5,9 δευτερόλεπτα!

Η έκδοση Boost είναι προσθιοκίνητη. Διαθέτει έναν υβριδικό κινητήρα 1,5 λίτρων, ο οποίος αποδίδει 98 ίππους και συνεργάζεται με έναν ηλεκτροκινητήρα ισχύος 145 kW (198 PS). Διαθέτει μάλιστα, την ίδια Blade Battery της BYD με χωρητικότητα 18,3 kWh, όπως και η έκδοση Design.

Η συνολική ισχύς του συστήματος για την έκδοση Boost είναι 218 ίπποι (160 kW), με τη μέγιστη ροπή να φτάνει φτάνει τα 300 Nm.

Το BYD Seal U DM-i διαθέτει δύο προφίλ οδήγησης για όλες τις εκδόσεις.

Ο οδηγός μπορεί να επιλέξει τη λειτουργία “EV only mode” για καθημερινές μετακινήσεις ή οδήγηση στην πόλη. Στο HEV το όχημα χρησιμοποιεί ως επί το πλείστων την ισχύ που παρέχει η μπαταρία. Ο βενζινοκινητήρας παρέχει πρόσθετη ισχύ στους τροχούς, μόνο κατά την επιτάχυνση υποστηρίζοντας με αυτό τον τρόπο τη μπαταρία.

Η αίσθηση πάντως του συστήματος παραπέμπει σε αμιγώς ηλεκτρικό αυτοκίνητο. Με τη διαφορά ότι ο οδηγός δεν ανησυχεί για την αυτονομία ή για τους τρόπους φόρτισης. O κινητήρας φορτίζει τη μπαταρία (μεταξύ 25% και 70%, το εύρος μπορεί να ρυθμιστεί), ώστε η ηλεκτρική λειτουργία να είναι πάντα διαθέσιμη. Ενώ η μπαταρία φορτίζεται και με την τεχνολογία αναγεννητικής πέδησης.

Η τετρακίνητη έκδοση Design έχει αμιγώς ηλεκτρική αυτονομία 70 χιλιομέτρων, εξασφαλίζοντας συνολική αυτονομία 870 χιλιομέτρων. Η προσθιοκίνητη έκδοση Boost προσφέρει 80 χιλιόμετρα αμιγώς ηλεκτρικής οδήγησης, εξασφαλίζοντας συνολική αυτονομία 1.080 χιλιομέτρων.

Και όλα αυτά με εξαιρετικά χαμηλή κατανάλωση καυσίμου. Η οποία είναι μόλις 0,9 λτ./100 χλμ. στην έκδοση Boost και 1,2 λτ./100 χλμ. στην Design. Η συνδυασμένη κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας για την Boost είναι 21 kWh/100 χλμ. και για την Design 23,5 kWh/100 χλμ.

Οι αντίστοιχες τιμές κατά την οδήγηση στην πόλη είναι 14,5 kWh/100 χλμ. για την Boost και 16,1 kWh/100 χλμ. για την Design.

Όλες οι εκδόσεις προσφέρουν τριφασική φόρτιση ΑC στα 11 kW και DC στα 18 kW. Ο χρόνος φόρτισης DC (30-80%) είναι μόλις 35 λεπτά.

Εντυπωσιακός αναμφίβολα είναι ο εξοπλισμός. Ο οποίος διαθέτει πολλά περισσότερα από όσα περιμένει κάποιος από μοντέλο αυτής κατηγορίας. Υπάρχουν ακόμα πολυάριθμες «έξυπνες» τεχνολογίες. Που ανεβάζουν επίπεδο τη συνδεσιμότητα, την ενημέρωση και την ψυχαγωγία.

Το Intelligent Cockpit System πάντως λειτουργεί μέσω της χαρακτηριστικής στα μοντέλα της BYD περιστρεφόμενης οθόνης των 15,6”. Η οποία μπορεί να ρυθμίζεται σε οριζόντιο ή κατακόρυφο προσανατολισμό.

Η BYD σε όλα της τα μοντέλα θέτει υψηλά πρότυπα στους τομείς της παθητικής και ενεργητικής ασφάλειας. Έτσι, το Seal U DM-i έχει εξελιχθεί ώστε να είναι ένα από τα ασφαλέστερα ηλεκτροκίνητα οικογενειακά SUV της κατηγορίας του.

Με ιδιαίτερα ενισχυμένο πλαίσιο και πολυάριθμα ηλεκτρονικά συστήματα υποβοήθησης του οδηγού. Τα οποία χρησιμοποιούν πέντε ραντάρ και μια κεντρική κάμερα.

Οι τιμές του BYD Seal U DM-i ξεκινούν από 38.900 ευρώ για τη δικίνητη έκδοση Boost. Και από 46.500 ευρώ για την Design 4WD των 324 ίππων. Και οι δύο εκδόσεις έχουν τιμή προ φόρων κάτω από 40.000 ευρώ, με σημαντικό όφελος για τους εταιρικούς χρήστες.

Συνοδεύεται με πλήρη εγγύηση κατασκευαστή διάρκειας 6 ετών/150.000 χλμ. εγγύηση 8 ετών/200.000 χλμ. για τουλάχιστον το 70% της αρχικής χωρητικότητας της μπαταρίας, καθώς και εγγύηση 8 ετών/150.000 χλμ. για τον ηλεκτροκινητήρα.

Οι παραδόσεις του νέου BYD, το οποίο είναι διαθέσιμο σε πέντε χρώματα, ξεκινούν άμεσα στη χώρα μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Αντιολισθητικές αλυσίδες: Πότε πρέπει να τις έχουμε στο αυτοκίνητο

Χρήσιμες διευκρινήσεις για το πότε είμαστε υποχρεωμένοι να έχουμε αντιολισθητικές αλυσίδες στο αυτοκίνητό μας.   Ο Οκτώβριος είναι ο μήνας, που τα τελευταία χρόνια αρχίζουν και...

Ψηφιακή Μεταβίβαση Οχήματος : Συχνές Ερωτήσεις

Δείτε τα βήματα και τις προϋποθέσεις για να κάνετε ξεκούραστα, γρήγορα και ψηφιακά τη μεταβίβαση του οχήματός σας   Η άλλοτε χρονοβόρα και κουραστική διαδικασία μεταβίβασης...

BYD Seal U DM-i: Επιδόσεις πολυτελείας – Τιμές

Το Plug-in Hybrid, BYD Seal U DM-i προσφέρει μια πρακτική, προσιτή και οικολογική λύση για τις καθημερινές ανάγκες μετακίνησης αλλά και για ξέγνοιαστα ταξίδια...

CUPRA Tavascan: Ήρθε στην Ελλάδα – Τιμές

Το CUPRA Tavascan είναι μια νέα, αμιγώς ηλεκτρική πρόταση στην κατηγορία των D-SUV, που προσφέρει, ευρυχωρία, υψηλή τεχνολογία, υψηλές επιδόσεις και μεγάλη αυτονομία.     Το CUPRA...

Οι συχνότερες παραβάσεις των Ελλήνων οδηγών

Περισσότερα από 500 τροχαία ατυχήματα έγιναν το Σεπτέμβριο στην Αττική. Με τη μη χρήση κράνους και ζώνης ασφαλείας, αλλά και τα όρια ταχύτητας να...

Ράλι Ευβοϊκού 2024

Με τη συμμετοχή 43 πληρωμάτων διεξήχθη το Ράλι Ευβοϊκού, το οποίο προσμετρούσε στο Kύπελο Ράλι Ασφάλτου, Νότιας Ελλάδας και Ιστορικών αυτοκινήτων.     Το πρώτο Ράλι Ευβοϊκού,...

MERCEDES Drive Pilot: Το ταχύτερο σύστημα αυτόνομης οδήγησης στον κόσμο

Η MERCEDES-BENZ αυξάνει την τελική ταχύτητα του αυτόνομου συστήματός της Επιπέδου 3 στα 95 χλμ./ώρα, βάζοντας νέους, υψηλότερους στόχους.     Η MERCEDES-BENZ παρουσίασε την επόμενη έκδοση...

VIDEO: Η ιστορία της «ορχήστρας» FERRARI V12

Δείτε πως δημιουργείται ο συναρπαστικός ήχος του κινητήρα V12 της FERRARI.   Τα μοντέλα της FERRARI, διαχρονικά αποτελούν αντικείμενα θαυμασμού. Κυρίως, από αυτούς που δεν μπορούν...