DS3 2023: Ήρθε στην Ελλάδα – Τιμές

Κοινοποίησε το άρθρο

Το νέο DS3, ανανεωμένο αισθητικά, με νέες τεχνολογίες υπόσχεται ποιότητα και πολυτέλεια ασυνήθιστη για την κατηγορία του.

Το νεότερο μοντέλο της DS Automobiles, έκανε την πρώτη του επίσημη εμφάνιση στην Εβδομάδα Μόδας του Παρισιού. Άλλωστε, το νέο DS 3, που χαρακτηρίζεται από τη γαλλική του φινέτσα, κατασκευάζεται στο Poissy στην περιοχή του Παρισιού. Αλλά και την πρώτη του δημόσια εμφάνιση την έκανε στην Έκθεση Αυτοκινήτου στο Παρίσι.
Το DS 3 Crossback παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο ελληνικό κοινό το 2018, ενώ δύο χρόνια αργότερα ήρθε και η αμιγώς ηλεκτρική έκδοσή του.

Ο σχεδιασμός του νέου DS3, διατηρεί τις κομψές του γραμμές, έχοντας όμως τώρα και πιο δυναμικά στοιχεία. Οι πιο εμφανείς διαφορές, παρουσιάζονται στο εμπρός μέρος του αυτοκινήτου.
Ξεχωρίζουν οι νέοι προβολείς LED, ενώ τα νέα φώτα ημέρας αποτελούνται από δύο γραμμές LED τοποθετημένες κάθετα στις δύο πλευρές του μπροστινού μέρους. Η αεροτομή και η μάσκα έχουν επανασχεδιαστεί. Προσοχή στη λεπτομέρεια έχει δοθεί ακόμα στο φινίρισμα των σημάτων που τοποθετούνται στη μάσκα και το καπό, με την προσθήκη ενός ανάγλυφου ένθετου Clous de Paris και μια ποικιλία χρωμάτων ανάλογα με την έκδοση του μοντέλου.

Στο εσωτερικό, υπάρχει το νέο τιμόνι και νέα διάταξη των χειριστηρίων και των διακοπτών για το infotainment. Μια νέα κεντρική οθόνη υψηλής ευκρίνειας 10,3 ιντσών προσφέρεται τώρα ως στάνταρ, με το νέο ενσωματωμένο σύστημα ψυχαγωγίας DS IRIS SYSTEM, το οποίο συναντάμε στο DS 4 και στο DS 7. Το νέο διαισθητικό σύστημα Infotainment είναι πλήρως προσαρμόσιμο με widgets, προσφέρει 3D πλοήγηση και περιλαμβάνει έναν προσωπικό βοηθό, την IRIS, που αναγνωρίζει φυσική ομιλία. Επιπλέον με το νέο σύστημα infotainment παρέχεται η λειτουργία wireless Mirror Screen (Android Auto, Apple CarPlay).
Εκτός από το infotainment νέας γενιάς, στο νέο DS 3 συναντάμε τεχνολογικές καινοτομίες, τόσο στο βασικό, όσο και στον προαιρετικό εξοπλισμό του, με κάποιες από αυτές να αποτελούν αποκλειστικότητα στην Premium Β SUV κατηγορία.

Στο…ηλεκτροκίνητο κλίμα της εποχής βρίσκεται και το νέο DS 3, με το ηλεκτρικό E-Tence να είναι το πρώτο μοντέλο του Ομίλου Stellantis που διαθέτει μια νέα ισχυρή μπαταρία, χωρητικότητας 54kWh (ωφέλιμη χωρητικότητα 50,8kWh).
Η νέα μπαταρία μπορεί να επαναφορτίσει από 0 έως 80% σε 25 λεπτά σε ταχυφορτιστή DC 100 kW, ενώ σε τριφασικό wallbox 11 kW AC μπορεί να φορτιστεί πλήρως σε περίπου 5 ώρες. Επιπλέον, η τοποθέτηση της νέας compact μπαταρίας μεταξύ των εμπρός και των πίσω καθισμάτων, κάτω από το κεντρικό τούνελ και η ειδική κατασκευή του πίσω άξονα, επιτρέπουν στο DS 3 E-Tense να διατηρήσει όλα τα πλεονεκτήματα των οχημάτων με κινητήρες εσωτερικής καύσης (άνετος χώρος για τους πίσω επιβάτες, μεγάλος χώρος αποσκευών, θέση οδήγησης πανομοιότυπη με τα οχήματα εσωτερικής καύσης κ.α).

Παράλληλα, ο νέος ηλεκτροκινητήρας HSM (Hybrid Synchronous Motor), προσφέρει ισχύ 115 kW (156 ίππους) και ροπή 260 Nm, άμεσα διαθέσιμη στον οδηγό. Η νέα μπαταρία σε συνδυασμό με την βελτιστοποίηση της αεροδυναμικής αυξάνει την αυτονομία του οχήματος σε 404 χιλιόμετρα στον συνδυασμένο κύκλο WLTP, ενώ σε αστικό περιβάλλον μπορεί να φτάσει έως τα 575 χιλιόμετρα αυτονομίας.


Την γκάμα του DS 3, ολοκληρώνουν ο πετρελαιοκινητήρας BlueHDi 130 με αυτόματο κιβώτιο 8 ταχυτήτων EAT8 και δύο κινητήρες βενζίνης PureTech 100 με μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων 6 σχέσεων και PureTech 130 με αυτόματο κιβώτιο 8 ταχυτήτων EAT8.
Προσφέρεται σε 5 επίπεδα εξοπλισμού, ανάλογα με τον κινητήρα. Πρόκειται για τις εκδόσεις Bastille, Rivoli, Opera, Performance Line και Performance Line +.

Οι τιμές ξεκινούν από 29.900 ευρώ για το 1.2 Bastille των 100 ίππων και από 35.000 ευρώ για την έκδοση των 130 ίππων. Το ηλεκτρικό DS 3 E-Tence ξεκινά από 47.800 ευρώ.
Τις τιμές όλων των DS μπορείτε να δείτε εδώ.
Στο νέο DS 3 παρέχονται 5 χρόνια εργοστασιακής εγγύησης, αλλά και 5 χρόνια δωρεάν οδική βοήθεια.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

FERRARI: 30 χρόνια Michael Schumacher – Η συγκινητική επιστροφή της F2002 στη Μόντσα

0
Η FERRARI τιμά στη Μόντσα τα 30 χρόνια από την άφιξη του Michael Schumacher στο Μαρανέλλο, με ειδικά μονοθέσια, συλλεκτική εμφάνιση και μια μοναδική παρέλαση.

VOLVO Safety Coach: Η εφαρμογή που επιβραβεύει την ασφαλή οδήγηση με χαμηλότερη ασφάλιση

0
Η VOLVO Cars παρουσιάζει το Safety Coach, μια νέα εφαρμογή που αξιολογεί την οδηγική συμπεριφορά, ενισχύει την ασφάλεια και μπορεί να μειώσει το κόστος ασφάλισης.

KOENIGSEGG CCGT1: Το αγωνιστικό των 1.600 ίππων που βγήκε στον δρόμο (video)

0
Το KOENIGSEGG Koenigsegg CCGT1 μεταφέρει την αγωνιστική φιλοσοφία της θρυλικής CCGT στον δρόμο, με έως 1.600 ίππους, ενεργή αεροδυναμική και ειδικό Track Package

Δοκιμή LEAPMOTOR B10 EV: Το ηλεκτρικό SUV που δύσκολα αγνοείς

0
Οδηγούμε το LEAPMOTOR B10 EV και καταγράφουμε τις οδηγικές εντυπώσεις. Άνεση, τεχνολογία, αυτονομία και όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε.

Επιδότηση diesel: Συνεχίζεται και τον Σεπτέμβριο η έκπτωση 10 λεπτών στο πετρέλαιο κίνησης

0
Συνεχίζεται και τον Σεπτέμβριο η επιδότηση στο πετρέλαιο κίνησης, με έκπτωση 10 λεπτών ανά λίτρο και κόστος 30 εκατομμύρια ευρώ για το Δημόσιο.

Ανταλλακτικά στην Ευρώπη: Η MG απαντά στο στοίχημα του After Sales

0
Επάρκεια ανταλλακτικών στην Ευρώπη και After Sales: Η MG επενδύει σε υποδομές, τεχνική υποστήριξη και δίκτυο για γρήγορη εξυπηρέτηση.     Η διαθεσιμότητα ανταλλακτικών και η ταχύτητα...

Ράλι Παραγουάης 2026: : Ιστορική τρίτη σερί νίκη στο WRC για τον Sami Pajari...

0
Sami Pajari και Marko Salminen έγραψαν ιστορία στο WRC με τρίτη συνεχόμενη νίκη στο Ράλι Παραγουάης . Μειώθηκε στους 20 βαθμούς η διαφορά από τον Elfyn Evans.

Κοινωνικό Ταμείο για το Κλίμα: Έρχονται επιδοτήσεις για ηλεκτρικά ΙΧ, ταξί και νέα λεωφορεία...

0
Κοινωνικό Ταμείο για το Κλίμα: επιδότηση για ηλεκτρικά ΙΧ και ταξί, κοινωνικό leasing έως 150 ευρώ, 211 νέα ηλεκτρικά λεωφορεία και 4.400 φορτιστές.     Ηλεκτρικά αυτοκίνητα...