DS3 2023: Ήρθε στην Ελλάδα – Τιμές

Κοινοποίησε το άρθρο

Το νέο DS3, ανανεωμένο αισθητικά, με νέες τεχνολογίες υπόσχεται ποιότητα και πολυτέλεια ασυνήθιστη για την κατηγορία του.

Το νεότερο μοντέλο της DS Automobiles, έκανε την πρώτη του επίσημη εμφάνιση στην Εβδομάδα Μόδας του Παρισιού. Άλλωστε, το νέο DS 3, που χαρακτηρίζεται από τη γαλλική του φινέτσα, κατασκευάζεται στο Poissy στην περιοχή του Παρισιού. Αλλά και την πρώτη του δημόσια εμφάνιση την έκανε στην Έκθεση Αυτοκινήτου στο Παρίσι.
Το DS 3 Crossback παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο ελληνικό κοινό το 2018, ενώ δύο χρόνια αργότερα ήρθε και η αμιγώς ηλεκτρική έκδοσή του.

Ο σχεδιασμός του νέου DS3, διατηρεί τις κομψές του γραμμές, έχοντας όμως τώρα και πιο δυναμικά στοιχεία. Οι πιο εμφανείς διαφορές, παρουσιάζονται στο εμπρός μέρος του αυτοκινήτου.
Ξεχωρίζουν οι νέοι προβολείς LED, ενώ τα νέα φώτα ημέρας αποτελούνται από δύο γραμμές LED τοποθετημένες κάθετα στις δύο πλευρές του μπροστινού μέρους. Η αεροτομή και η μάσκα έχουν επανασχεδιαστεί. Προσοχή στη λεπτομέρεια έχει δοθεί ακόμα στο φινίρισμα των σημάτων που τοποθετούνται στη μάσκα και το καπό, με την προσθήκη ενός ανάγλυφου ένθετου Clous de Paris και μια ποικιλία χρωμάτων ανάλογα με την έκδοση του μοντέλου.

Στο εσωτερικό, υπάρχει το νέο τιμόνι και νέα διάταξη των χειριστηρίων και των διακοπτών για το infotainment. Μια νέα κεντρική οθόνη υψηλής ευκρίνειας 10,3 ιντσών προσφέρεται τώρα ως στάνταρ, με το νέο ενσωματωμένο σύστημα ψυχαγωγίας DS IRIS SYSTEM, το οποίο συναντάμε στο DS 4 και στο DS 7. Το νέο διαισθητικό σύστημα Infotainment είναι πλήρως προσαρμόσιμο με widgets, προσφέρει 3D πλοήγηση και περιλαμβάνει έναν προσωπικό βοηθό, την IRIS, που αναγνωρίζει φυσική ομιλία. Επιπλέον με το νέο σύστημα infotainment παρέχεται η λειτουργία wireless Mirror Screen (Android Auto, Apple CarPlay).
Εκτός από το infotainment νέας γενιάς, στο νέο DS 3 συναντάμε τεχνολογικές καινοτομίες, τόσο στο βασικό, όσο και στον προαιρετικό εξοπλισμό του, με κάποιες από αυτές να αποτελούν αποκλειστικότητα στην Premium Β SUV κατηγορία.

Στο…ηλεκτροκίνητο κλίμα της εποχής βρίσκεται και το νέο DS 3, με το ηλεκτρικό E-Tence να είναι το πρώτο μοντέλο του Ομίλου Stellantis που διαθέτει μια νέα ισχυρή μπαταρία, χωρητικότητας 54kWh (ωφέλιμη χωρητικότητα 50,8kWh).
Η νέα μπαταρία μπορεί να επαναφορτίσει από 0 έως 80% σε 25 λεπτά σε ταχυφορτιστή DC 100 kW, ενώ σε τριφασικό wallbox 11 kW AC μπορεί να φορτιστεί πλήρως σε περίπου 5 ώρες. Επιπλέον, η τοποθέτηση της νέας compact μπαταρίας μεταξύ των εμπρός και των πίσω καθισμάτων, κάτω από το κεντρικό τούνελ και η ειδική κατασκευή του πίσω άξονα, επιτρέπουν στο DS 3 E-Tense να διατηρήσει όλα τα πλεονεκτήματα των οχημάτων με κινητήρες εσωτερικής καύσης (άνετος χώρος για τους πίσω επιβάτες, μεγάλος χώρος αποσκευών, θέση οδήγησης πανομοιότυπη με τα οχήματα εσωτερικής καύσης κ.α).

Παράλληλα, ο νέος ηλεκτροκινητήρας HSM (Hybrid Synchronous Motor), προσφέρει ισχύ 115 kW (156 ίππους) και ροπή 260 Nm, άμεσα διαθέσιμη στον οδηγό. Η νέα μπαταρία σε συνδυασμό με την βελτιστοποίηση της αεροδυναμικής αυξάνει την αυτονομία του οχήματος σε 404 χιλιόμετρα στον συνδυασμένο κύκλο WLTP, ενώ σε αστικό περιβάλλον μπορεί να φτάσει έως τα 575 χιλιόμετρα αυτονομίας.


Την γκάμα του DS 3, ολοκληρώνουν ο πετρελαιοκινητήρας BlueHDi 130 με αυτόματο κιβώτιο 8 ταχυτήτων EAT8 και δύο κινητήρες βενζίνης PureTech 100 με μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων 6 σχέσεων και PureTech 130 με αυτόματο κιβώτιο 8 ταχυτήτων EAT8.
Προσφέρεται σε 5 επίπεδα εξοπλισμού, ανάλογα με τον κινητήρα. Πρόκειται για τις εκδόσεις Bastille, Rivoli, Opera, Performance Line και Performance Line +.

Οι τιμές ξεκινούν από 29.900 ευρώ για το 1.2 Bastille των 100 ίππων και από 35.000 ευρώ για την έκδοση των 130 ίππων. Το ηλεκτρικό DS 3 E-Tence ξεκινά από 47.800 ευρώ.
Τις τιμές όλων των DS μπορείτε να δείτε εδώ.
Στο νέο DS 3 παρέχονται 5 χρόνια εργοστασιακής εγγύησης, αλλά και 5 χρόνια δωρεάν οδική βοήθεια.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

MAZDA EZ-6 : Το μελλοντικό (;) ηλεκτρικό 6 (video)

Με αρκετά παραδοσιακά χαρακτηριστικά της MAZDA, αλλά και υπερσύγχρονη τεχνολογία από την Κίνα, το ηλεκτρικό EZ-6 μας φέρνει αρκετά μηνύματα για το μέλλον     Είναι ξεκάθαρο...

F1 : Ο πρώτος οδηγός της AUDI

Ο Nico Hulkenberg είναι ο ένας από τους δύο πιλότους που θα οδηγήσουν τα μονοθέσιά της AUDI στο ξεκίνημά της στη Φόρμουλα-1     Θέλοντας να τονίσει...

Κ.Τ.Ε.Ο. : Πότε περνούν από τεχνικό έλεγχο τα καινούργια οχήματα – Ημερομηνίες

Δείτε μέχρι πότε πρέπει να επισκεφθούν τα Κ.Τ.Ε.Ο. τα καινούργια οχήματα και όσα μεταβιβάστηκαν πρόσφατα         Ο τεχνικός έλεγχος των οχημάτων, όλοι ξέρουμε ότι είναι υποχρεωτικός....

MINI Aceman : Ηλεκτρικό crossover πόλης (video)

Το Aceman είναι ένα ηλεκτρικό πενταθέσιο MINI, ιδανικό για τις αστικές μετακινήσεις διατηρώντας παράλληλα την ευελιξία και τη λειτουργικότητα ενός Crossover       Η MINI επιστρέφει στη...

MITSUBISHI “Diamond Bonus Deals” με όφελος πάνω από 4.000 ευρώ

Το νέο προωθητικό πρόγραμμα "Diamond Bonus Deals" της MITSUBISHI Motors προσφέρει σημαντικά προνόμια για όσους επιθυμούν να αποκτήσουν τα νέα μοντέλα της ιαπωνικής μάρκας     Τα...

Ένας 12χρονος Έλληνας στο Karting Academy Trophy 2024

  Από τα θρανία στις πίστες θα βρεθεί ο Νικόλας Καραγιάννης, ο οποίος θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα, στο FIA Karting Academy Trophy 2024. Έναν θεσμό...

SMART Concept #5 για εκτός πόλης αποδράσεις

Το Concept #5 είναι το πιο ευρύχωρο και ευέλικτο όχημα της SMART μέχρι σήμερα, σηματοδοτώντας την είσοδο της μάρκας στην κατηγορία των premium μεσαίων...

Ο διάσημος πρώτος επιβάτης του ιπτάμενου αυτοκινήτου Klein Vision (video)

  Ο διάσημος μουσικός Jean Michel Jarre έγινε ο πρώτο επιβάτης που πέταξε με το ιπτάμενο αυτοκίνητο της εταιρείας Klein Vision       Ο καθηγητής Stefan Klein θεωρείται...