FISKER Ronin: Ηλεκτρικό κάμπριο 350.000 ευρώ

Κοινοποίησε το άρθρο

Το FISKER Ronin Super GT, είναι ένα πλήρως ηλεκτρικό πενταθέσιο κάμπριο, με εκρηκτικές επιδόσεις που απευθύνεται σε λιγότερους από 1.000 ιδιοκτήτες.

 

Η εταιρεία FISKER είναι γνωστή για τη δημιουργία αυτοκινήτων υψηλών επιδόσεων. Πιστή στις αρχές της, ετοίμασε μια πρόταση μέσα στο…ηλεκτρικό κλίμα της εποχής. Αλλά ευτυχώς, ξέφυγε από τη…μόδα των SUV.

Το όνομα Ronin δεν είναι τυχαίο. Γιατί αποτελεί φόρο τιμής στη διάσημη ταινία του John Frankenheimer, με το ίδιο όνομα, η οποία περιλαμβάνει επικές σκηνές καταδίωξης αυτοκινήτων.

To Ronin Super GT πάντως είναι ένα κομψό κάμπριο, το οποίο όμως μπορεί να φιλοξενήσει πέντε επιβάτες. Αλλά προσφέρει και σπάνιους, για υπεραυτοκίνητο, χώρους. Έχει ένα «διαστημικό» πλαίσιο αλουμινίου, με ενσωματωμένες κυψέλες μπαταρίας, με αποτέλεσμα η αυτονομία του να ξεπερνά τα 960 χιλιόμετρα.

Οι τρεις ηλεκτροκινητήρες του εξασφαλίζουν τετρακίνηση, ενώ η συνολική του ισχύς αναμένεται να ξεπερνά τους 1.000 ίππους!

Η τελική του ταχύτητα ξεπερνά τα 270 χλμ.,/ώρα, ενώ χρειάζεται περίπου 2 δευτερόλεπτα για να επιταχύνει από στάση ως τα 100 χλμ./ώρα.

Η εστίαση θα είναι στην απόλαυση του οδηγού και όχι στις αυτόνομες τεχνολογίες, αν και θα είναι διαθέσιμες ανάλογα με τις ανάγκες. Έμφαση έχει δοθεί και στην πρακτικότητα. Οι πίσω πόρτες ανοίγουν σαν…πεταλούδες και εξασφαλίζουν εύκολη πρόσβαση στα πίσω καθίσματα.

Αξιοπρόσεκτη είναι η μία και μοναδική λαβή της πόρτας. Οι μπροστινές πόρτες ανοίγουν ηλεκτρικά σύροντας τη λαβή ή χρησιμοποιώντας ένα smartphone. Η λαβή στη συνέχεια εκτείνεται όταν οι πίσω πόρτες είναι έτοιμες να ανοίξουν. Όλες οι πόρτες μπορούν να ανοίξουν εξ αποστάσεως από ένα smartphone.

Αλλά και η αναδιπλούμενη σκληρή οροφή από ανθρακονήματα, που θα ενεργοποιηθεί επίσης και θα ανασυρθεί αυτόματα στο πορτμπαγκάζ, αφήνοντας χώρο αποσκευών. Επιπλέον χώρος αποσκευών είναι διαθέσιμος και στο μπροστινό πορτμπαγκάζ. Στο Ronin έχουν χρησιμοποιηθεί εκτενώς ελαφριά υλικά, αφού και οι τροχοί των 23 ιντσών είναι από ανθρακονήματα.

Στο εσωτερικό είναι ευδιάκριτη μια…βιώσιμη πολυτέλεια, αφού τα καινοτόμα ανακυκλωμένα και βιώσιμα υλικά, έχουν στόχο να γίνει το Ronin το πιο βιώσιμο υπεραυτοκίνητο στον κόσμο. Φυσικά υπάρχει και μια…μεγαλούτσικη οθόνη υψηλής ανάλυσης 17,1 ιντσών και πίνακας οργάνων τοποθετημένος μπροστά από τον οδηγό.

«Το FISKER Ronin είναι για ανθρώπους που αγαπούν την οδήγηση, αλλά είναι επίσης ενθουσιασμένοι με την τέχνη και το σχέδιο του αυτοκινήτου και απαιτούν τα οχήματά τους υψηλών επιδόσεων να αγκαλιάζουν ένα βιώσιμο μέλλον», δήλωσε ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας Henrik Fisker και πρόσθεσε:

«Στόχος μας ήταν να δημιουργήσουμε ένα κλασικό αυτοκίνητο grand touring, ενημερωμένο για τον 21ο αιώνα και σχεδιασμένο για πελάτες που θέλουν να οδηγήσουν από το Λος Άντζελες στη Napa Valley με μία μόνο φόρτιση ή να επιβιβαστούν στον αυτοκινητόδρομο με σταθερές υψηλές ταχύτητες χωρίς να ανησυχούν για τη χωρητικότητα της μπαταρίας».

Οι κρατήσεις για το FISKER Ronin έχουν ήδη ξεκινήσει και οι πρώτοι πελάτες μπορούν να καταθέσουν την παραγγελία τους με προκαταβολή περίπου 2.000 ευρώ.
Η τιμή του είναι περίπου 350.000 ευρώ και στόχος είναι οι παραδόσεις να ξεκινήσουν το δεύτερο εξάμηνο του 2025.

Αν το Ronin σας έκλεισε το…μάτι ή θέλετε να κάνετε τον γείτονα να ζηλέψει, μη χάνετε χρόνο. Παραγγείλτε το εδώ, γιατί η FISKER θα παράγει μόλις 999 οχήματα.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Tο αυτοκίνητο της Naomi Campbell στις Κάννες

Η BMW χρησιμοποιεί επίσης τα φώτα της δημοσιότητας στις Κάννες για την παρουσίαση ενός ξεχωριστού οχήματος, το οποίο δημιουργήθηκε για τα...μάτια της Naomi Campbell       Για...

FORD Mustang Mach-E από…δοχεία γιαουρτιού

Η FORD κατάφερε να μειώσει το βάρος της Mustang Mach-E χρησιμοποιώντας μια ιδιαίτερα αποτελεσματική δίαιτα προερχόμενη από τα γιαούρτια       Για την FORD Mustang Mach-E έχουν...

ALFA ROMEO Giulia και Stelvio Quadrifoglio Super Sport (video)

  Οι εκδόσεις Super Sport επιστρέφουν στην γκάμα της ALFA ROMEO για να τονίσουν τα σπορ χαρακτηριστικά αλλά και να θυμίσουν το αγωνιστικό παρελθόν της...

Ηλεκτρονικός έλεγχος οχημάτων για ΚΤΕΟ και ασφάλειες

Η εποπτεία των οχημάτων με την ηλεκτρονική διασταύρωση, αναμένεται να μειώσει τα ανασφάλιστα αλλά και αυτά που κυκλοφορούν χωρίς να έχουν περάσει από Τεχνικό...

DS εμπνευσμένα από τον Antoine de Saint Exupéry

Εμπνευσμένη από τα ταξίδια και τις ιστορίες του Antoine de Saint Exupéry είναι η νέα συλλογή της DS Automobiles, που αποτελείται από DS 3,...

Ράλι Ακρόπολις 2024 με εκκίνηση 200 χιλιόμετρα μακριά από τον Παρθενώνα

  Με σημαντικά διαφοροποιημένη, συγκριτικά με τα προηγούμενα χρόνια, διαδρομή θα διεξαχθεί στις αρχές του Σεπτεμβρίου το Ράλι Ακρόπολις του 2024         Το σήμα κατατεθέν του Ράλι...

NISSAN Ariya με έκπτωση 8.000 ευρώ

Το ηλεκτρικό NISSAN Ariya γίνεται ακόμα πιο δελεαστικό, αφού η NISSAN το προσφέρει με νέες επιπλέον εκπτώσεις     Το αμιγώς ηλεκτρικό Ariya, είναι αναμφίβολα το σήμα...

Ράλι Πορτογαλίας 2024 : Στο ρυθμό του Ogier (video)

  Ο Sebastien Ogier έγινε ο πρώτος οδηγός με έξι νίκες στο Ράλι Πορτογαλίας καταρρίπτοντας ένα ακόμα ρεκόρ στο WRC       Ο Ogier είναι πλέον ο πιο...