Η νέα BMW Σειρά 6 Gran Turismo

Κοινοποίησε το άρθρο

Η νέα BMW Σειρά 6 Gran Turismo συνδυάζει την άνεση μεγάλων αποστάσεων ενός πολυτελούς sedan με το γοητευτικό στυλ ενός coupe.

 Η νέα BMW Σειρά 6 Gran Turismo

Η εντυπωσιακή λειτουργικότητα και τα υψηλά πρότυπα οδηγικής άνεσης και ευρυχωρίας για ξεκούραστα ταξίδια είναι από τα στοιχεία που προσδιόρισαν το χαρακτήρα του προκατόχου της και ιδρυτή αυτής της κατηγορίας. Τα παραπάνω χαρακτηριστικά έχουν βελτιωθεί τώρα περαιτέρω στη νέα BMW Σειρά 6 Gran Turismo, της οποίας η συστηματική εξέλιξη από τη BMW Σειρά 5 Gran Turismo είναι ιδιαίτερα εμφανής στη σπορ κομψότητα, τα πολύ προηγμένα στοιχεία εξοπλισμού, τα καινοτόμα συστήματα ελέγχου / υποστήριξης και την τεράστια πρόοδο στις δυναμικές επιδόσεις και την απόδοση του νέου μοντέλου.

Η νέα BMW Σειρά 6 Gran Turismo θα κάνει το δημόσιο ντεμπούτο της στο Διεθνές Σαλόνι Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης (IAA) το Σεπτέμβριο του 2017. Στην αγορά αναμένεται το Νοέμβριο του 2017, όπου θα διατίθεται με επιλογή από τρεις κινητήρες τελευταίας γενιάς του BMW Group. Το ευφυές σύστημα τετρακίνησης BMW θα διατίθεται επίσης με δύο εκδόσεις μοντέλων από το λανσάρισμα.

 Ένας συνδυασμός ευφυούς μηχανολογίας ελαφρού βάρους και αυξημένης χρήσης αλουμινίου και ατσαλιών υψηλής αντοχής για τα εξαρτήματα του αμαξώματος και του πλαισίου έχουν μειώσει το βάρος της νέας BMW Σειράς 6 Gran Turismo κατά 150 kg περίπου συγκριτικά με το απερχόμενο μοντέλο. Μαζί με τη σημαντικά βελτιωμένη αεροδυναμική, η αύξηση ισχύος και η ανώτερη απόδοση των κινητήρων, αναβαθμίζουν τις σπορ επιδόσεις του αυτοκινήτου, βελτιστοποιώντας την κατανάλωση. Ανάλογα με την έκδοση του κινητήρα, η επιτάχυνση 0 – 100 km/h ολοκληρώνεται 0,7 δευτερόλεπτα ταχύτερα (BMW 630i Gran Turismo) συγκριτικά με το αντίστοιχο προηγούμενο μοντέλο, ενώ οι τιμές κατανάλωσης και ρύπων στον κύκλο NEDC είναι 15% χαμηλότερες (BMW 640i Gran Turismo, BMW 630d Gran Turismo). Πίσω από την αναβαθμισμένη δυναμική συμπεριφορά και οδηγική άνεση της νέας BMW Σειρά 6 Gran Turismo κρύβονται οι εκτενείς βελτιώσεις της τεχνολογίας πλαισίου. Ο πίσω άξονας διαθέτει αερανάρτηση με αυτόματο σύστημα ρύθμισης ύψους (βασικός εξοπλισμός), ενώ η οδηγική άνεση μπορεί να αυξηθεί με την προαιρετική ανάρτηση Adaptive (που περιλαμβάνει εμπρός / πίσω αερανάρτηση και Dynamic Damper Control). Το Executive Drive, που προσφέρεται σε συνδυασμό με το σύστημα Integral Active Steering και διαθέτει ενεργές αντιστρεπτικές δοκούς, χαρίζει πιο σπορ αίσθηση. Η αερανάρτηση στους δύο άξονες επιτρέπει τη μηχανική ρύθμιση του ύψους του οχήματος, που σημαίνει ότι η απόσταση από το έδαφος μπορεί να αυξηθεί κατά 20 mm μέσω ενός μπουτόν, για τις ιδιαίτερες απαιτήσεις των χωματόδρομων και απότομων κλίσεων (ραμπών), για παράδειγμα. Το όχημα μπορεί επίσης να χαμηλώσει κατά 10 mm – είτε μηχανικά μέσω μπουτόν, ή αυτόματα όταν είναι επιλεγμένο το SPORT mode από το διακόπτη Driving Experience Control ή όταν η ταχύτητα του αυτοκινήτου ξεπεράσει τα 120 km/h. Όλα τα προαιρετικά συστήματα της ανάρτησης διατίθενται τώρα σε συνδυασμό με BMW xDrive.

P90260711 highRes bmw-6-series-gran-tu

Σχεδίαση: δυναμικές αναλογίες και κομψές, ρέουσες γραμμές.

Με εξωτερικό μήκος 5.091 mm (αύξηση 87 mm από το προηγούμενο μοντέλο), ίδιο πλάτος 1,902 mm και μειωμένο ύψος κατά 21 mm (1.538 mm) η νέα BMW Σειρά 6 Gran Turismo αποκτά αεροδυναμικές αναλογίες. Το εμπρός τμήμα έχει μία χαρακτηριστική, δυναμική εμφάνιση με τους φακούς των στάνταρ προβολέων LED να εκτείνονται κατά μήκος της μεγάλης μάσκας BMW. Η σπορ κομψότητα που αποτελεί σήμα κατατεθέν της BMW αναδεικνύεται πιο έντονα στην προφίλ όψη, χάρη σε γνώριμα χαρακτηριστικά όπως το μακρύ καπό, η τραβηγμένη προς τα πίσω καμπίνα, ένα μεταξόνιο 3.070 mm, οι πόρτες με παράθυρα χωρίς πλαίσια, και ένα επιμηκυμένο περίγραμμα κρυστάλλων που εκτείνεται βαθιά στο πίσω τμήμα. Η γραμμή οροφής είναι κεκλιμένη σε στυλ coupe και ενσωματώνεται στο πίσω τμήμα που είναι τώρα 64 mm χαμηλότερο. Το τρισδιάστατο στυλ των πίσω φώτων προσθέτει μία ακόμα εντυπωσιακή νότα.

 Η χαμηλωμένη σιλουέτα επιδρά θετικά στην αεροδυναμική απόδοση του αυτοκινήτου, σε συνδυασμό με τα ενεργά πτερύγια και άλλα μέτρα όπως Air Curtains, Air Breathers και μία αυτόματα εκτεινόμενη πίσω αεροτομή. Σαν αποτέλεσμα, ο συντελεστής οπισθέλκουσας (Cd) σε σχέση με το 0.29 του προηγούμενου μοντέλου, έχει μειωθεί στο 0.25.

P90260743 highRes bmw-6-series-gran-tu

Ιδανικό μίγμα οδηγικής απόλαυσης, άνεσης σε μακρινά ταξίδια και λειτουργικότητας.

Στη σχεδίαση εσωτερικού κυριαρχεί ένα οδηγοκεντρικό cockpit και μία εξαιρετικά ευρύχωρη καμπίνα επιβατών. Η υπερυψωμένη θέση των καθισμάτων βελτιστοποιεί τη σφαιρική ορατότητα του οδηγού και μαζί με την εργονομική διάταξη των χειριστηρίων, συμβάλλει σε μία απαράμιλλη αίσθηση οδηγικής απόλαυσης. Οι γραμμές, τα υλικά και η ποιότητα κατασκευής της καμπίνας διαμορφώνουν μία προηγμένη, premium εικόνα και αίσθηση. Το πίσω τμήμα της νέας BMW Σειράς 6 Gran Turismo περιλαμβάνει τρία καθίσματα κανονικού μεγέθους που προσφέρουν μεγιστοποιημένο χώρο για τα πόδια. Η διεξοδική βελτιστοποίηση της διάταξης χώρων προσέθεσε έξτρα χώρο για το κεφάλι, ενώ τα ανασχεδιασμένα πίσω φώτα και η βελτιωμένη ηχομόνωση ανεβάζουν ακόμα ψηλότερα τον πήχη της άνεσης. Τα ηλεκτρικά ρυθμιζόμενα καθίσματα comfort που διατίθενται προαιρετικά για το πίσω τμήμα επιτρέπουν τη ρύθμιση της γωνίας κλίσης της πλάτης με το πάτημα ενός μπουτόν.

Η BMW Σειρά 6 Gran Turismo έχει μονοκόμματη πίσω πόρτα που ανοίγει και κλείνει ηλεκτρικά (βασικός εξοπλισμός). Ο χώρος αποσκευών προσφέρει 610 L (+ 110 L επιπλέον από το προηγούμενο μοντέλο). Το σκαλοπάτι φόρτωσης έχει χαμηλώσει πάνω από πέντε εκατοστά και τώρα είναι στο ίδιο επίπεδο με τον πάτωμα του χώρου αποσκευών. Η διαιρούμενη 40 : 20 : 40 πλάτη των πίσω καθισμάτων αναδιπλώνεται ηλεκτρικά μέσω μπουτόν στο χώρο αποσκευών. Όλα αυτά σημαίνουν ότι η μέγιστη χωρητικότητα έχει αυξηθεί στα 1.800 L – +100 L σε σχέση με το προηγούμενο μοντέλο. Το κάλυμμα του χώρου αποσκευών αποτελείται από δύο τμήματα, είναι άκαμπτο και αποθηκεύεται σε θάλαμο κάτω από το πάτωμα του χώρου αποσκευών.

Νέα γενιά κινητήρων, οκτατάχυτο κιβώτιο Steptronic στάνταρ, BMW xDrive προαιρετικά.

Οι κινητήρες της νέας BMW Σειρά 6 Gran Turismo υιοθετούν προηγμένη τεχνολογία TwinPower Turbo και συνδυάζονται με οκτατάχυτο κιβώτιο Steptronic στάνταρ. Ο δίλιτρος, τετρακύλινδρος βενζινοκινητήρας της νέας BMW 630i Gran Turismo αποδίδει μέγιστη ισχύ 190 kW/258 hp και μέγιστη ροπή 400 Nm. Επιταχύνει το αυτοκίνητο από 0 στα 100 km/h σε 6,3 δευτερόλεπτα με κατανάλωση μικτού κύκλου 6,6–6,2 lit / 100 km* και εκπομπές CO2 152–142 g/ km*.

Αποδίδοντας 250 kW/340 hp και μέγιστη ροπή 450 Nm, ο εξακύλινδρος εν σειρά 3.0L βενζινοκινητήρας προσφέρει στη BMW 640i Gran Turismo επιτάχυνση από στάση στα 100 km/h σε 5,4 δεύτερα, ενώ η νέα BMW 640i xDrive Gran Turismo είναι λίγο ταχύτερη στα 5,3 δευτερόλεπτα. Η κατανάλωση μικτού κύκλου των δύο μοντέλων κυμαίνεται μεταξύ 7.4–7.0 lit./ 100 km και 8,2–7,7 lit./ 100 km* αντίστοιχα, που ισοδυναμεί με εκπομπές CO2 μεταξύ 169 / 159 g και 187 / 177 g /km*.

Ο εξακύλινδρος εν σειρά diesel 3.0-L κινητήρας που αποδίδει 195 kW/265 hp και μέγιστη ροπή 620 Nm μπορεί να συνδυάζεται προαιρετικά με τετρακίνηση. Η νέα BMW 630d Gran Turismo και η νέα BMW 630d xDrive Gran Turismo έχουν επιτάχυνση 0 – 100 km/h σε 6,1 δευτ. και 6,0 δευτ. αντίστοιχα. Οι τιμές κατανάλωσης μικτού κύκλου και εκπομπών ρύπων είναι 5,3–4,9 lit / 100 km* και 139–129 g / km* για τη BMW 630d Gran Turismo & 5,9–5,5 lit. / 100 km* και 154–144 g / km * για τη BMW 630d xDrive Gran Turismo.

{gallery}parousiaseis/BMW/6_Gran_Turismo{/gallery}