Πέντε αυτοκινητικές ταινίες που πρέπει να έχεις δει (videos)

Κοινοποίησε το άρθρο

Γρήγορα αυτοκίνητα, καταδιώξεις, κατεστραμμένα οχήματα, εκρήξεις,  δεξιοτέχνες οδηγοί και κινηματογραφικές σκηνές που εντυπωσιάζουν.

senna

Οι ταινίες που αφορούν στο αυτοκίνητο είναι δεκάδες, αν εξαιρέσουμε όμως τις πιο πρόσφατες που «εκμεταλλεύονται» την σύγχρονη τεχνική των ψευδαισθήσεων και το ντοκιμαντέρ που αφορά στον Senna, τέσσερεις είναι διαχρονικές καλτ ταινίες.  

Senna (2010)

Όποιος φίλος του μηχανοκίνητου αθλητισμού δεν έχει δει την ταινία που αφορά στην ζωή του οδηγού αγώνων που συνεπήρε το πλήθος όσο κανείς  άλλος πρέπει να το κάνει αμέσως. Είναι σίγουρο πως στο τέλος θα πρέπει να ελέγξεις  τους σφυγμού σου.

https://www.youtube.com/watch?v=QOQLeqRcgKc

italianjob

The Italian Job (1969)

Μια Miura εκρήγνυται στην λεωφόρο Colle del Gran του San Bernardo και κατακρημνίζεται στον γκρεμό. Η καλύτερη αρχή για ταινία; Σίγουρα ναι καθώς ο θεατής αναρωτιέτε τι θα γίνει στην συνέχεια αν στην αρχή καταστρέφεται μια Lamborghini.

https://www.youtube.com/watch?v=Z0uN32GV1_c

randevouz

C’était un Rendezvous (1976)

Μιλήσαμε για αυτήν την μικρή ταινία cult  της δεκαετίας του 1970. Ο ερωτευμένος αψηφώντας τα πάντα οδηγεί σε ρυθμούς αγώνα την Ferrari 275GTB στους δρόμους του Παρισιού για να συναντήσει την καλή του. Υπόψη η κάμερα ήταν προσαρμοσμένη σε μια Mercedes 450SEL 6.9.

madmax

Mad Max 2: The Road Warrior (1981)

Το Mad Max 2 του George Miller είναι ίσως η καλύτερη ταινία του είδους καθώς πρωταγωνιστούν σε αυτήν μετά-αποκαλυπτικά αυτοκίνητα, φορτηγά ακόμα και βυτιοφόρα.

https://www.youtube.com/watch?v=UlwtiOyaoo0

bullitt

Bullitt (1968)

Μιααπότιςκαλύτερεςκαταδιώξειςόλωντωνεποχών, ασχέτωςτωνμικρώνλαθώνόπωςγιαπαράδειγματηνπολλαπλήπροσπέρασητουίδιουVW Beetle, είναιαυτήμεπρωταγωνιστήτονMcQueen κάνειτουςπάντεloses six hub caps, or they pass the same Beetle several times, this is the finest car chase in history. Jumps, drifts and much V8 rumble – it’ll make you hanker after a muscle car.

https://www.youtube.com/watch?v=BsvD806qNM8