Νέο Volkswagen Tiguan – στην ελληνική αγορά τον Μάιο

Κοινοποίησε το άρθρο

Το 2007, η Volkswagen παρουσίασε στην Έκθεση της Φρανκφούρτης το Tiguan, το πρώτο της μεσαίο SUV. Έχοντας κατασκευάσει ήδη πάνω από 2,64 εκατομμύρια αυτοκίνητα 1ης γενιάς, η Volkswagen ξεκινάει την εμπορική διάθεση του νέου Tiguan.

Σε αυτή την περίπτωση η λέξη «νέο», αποκτά την πραγματική της διάσταση, όντας απόλυτα συνυφασμένη με την έννοια της επανάστασης και όχι της απλής εξέλιξης. Απόδειξη του παραπάνω ισχυρισμού αποτελεί το γεγονός ότι η 2η γενιά του Tiguan, είναι το πρώτο SUV του ομίλου Volkswagen του οποίου ο σχεδιασμός βασίστηκε εξ’ολοκλήρου στην πλατφόρμα MQB, με κάθε του πτυχή του να είναι ξεκάθαρα προσανατολισμένη στο μέλλον.

Γοητεία και καινοτομία σε αρμονική συνύπαρξη. Η πλατφόρμα MQB αναβαθμίζει κάθε πτυχή του Tiguan. Οι αναλογίες του αμαξώματος στο νέο Volkswagen είναι σε μεγάλο βαθμό sportif, ο σχεδιασμός αυθεντικός, ενώ το βάρος του αυτοκινήτου είναι μειωμένο πάνω από 50 κιλά σε σχέση με το προηγούμενο μοντέλο με τους κινητήρες Euro-5. Ένα τεράστιο άλμα έχει επίσης σημειωθεί και σε ότι αφορά τόσο τους εσωτερικούς χώρους, όσο και τη χωρητικότητα του πορτμπαγκάζ που φτάνει τα 615λίτρα.

Αντίστοιχο επίπεδο βελτίωσης εμφανίζει και η οικονομία στην κατανάλωση των κινητήρων. Το αυτοκίνητο προσφέρεται με 8 επιλογές κινητήρων βενζίνης και diesel, με ισχύ που κυμαίνεται από 115PS μέχρι 240PS. Οι κινητήρες είναι πιο ισχυροί, και παράλληλα 24% πιο οικονομικοί σε σύγκριση με τους αντίστοιχους των προηγούμενων μοντέλων. Ανάλογα με τον κινητήρα, προσφέρεται η τετρακίνηση 4Motion καθώς και αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη DSG 6 ή 7 σχέσεων. Με τη χρήση του νέου συστήματος οδηγικών προφίλ “4Motion Active Control”, γίνεται ακόμα πιο εύκολη η προσαρμογή της 4κίνησης σε κάθε κατάσταση οδήγησης. Χάρη στη σχεδίαση του συστήματος μετάδοσης, το Tiguan έχει τη δυνατότητα έλξης τρέιλερ βάρους μέχρι 2.500 κιλών.

DB2015AU01354

Παράλληλα, τα συστήματα υποβοήθησης οδηγού, συμβάλλουν στην εξασφάλιση άριστης οδικής συμπεριφοράς και του ιδανικού βαθμού ασφάλειας και άνεσης. Τα συστήματα Front Assist με λειτουργία City Emergency Braking και Pedestrian Monitoring, Lane Assist, Multi-Collision Brake και Pre-Crash αποτελούν μέρος του βασικού εξοπλισμού.

Νέα εποχή και στις Online υπηρεσίες (emergency call, αυτόματη ενημέρωση για ατύχημα, online πληροφόρηση για την κυκλοφορία και τις διαθέσιμες θέσεις στάθμευσης, ενημέρωση για την κατάσταση του αυτοκινήτου). Η τεχνολογία “App Connect” δίνει τη δυνατότητα σύνδεσης smartphones με τα συστήματα του αυτοκινήτου, αλλά και κάθε συσκευής tablet που μπορεί να συνδεθεί με το Infotainment χάρη στο “Media Control app”.

Όλα τα παραπάνω συνηγορούν στο γεγονός ότι η Volkswagen δημιούργησε το νέο Tiguan με βασικό στόχο τον επαναπροσδιορισμό της κατηγορίας A-SUV (Sport Utility Vehicle) με γνώμονα τις πλέον σύγχρονες τάσεις.

Το Νέο Tiguan αναμένεται στην ελληνική αγορά τον Μάιο του 2016.

DB2015AU01359