Το καθαριστικό χεριών LIQUI MOLY γίνεται ακόμη φιλικότερο προς το περιβάλλον

Κοινοποίησε το άρθρο

Η LIQUI MOLY έκανε το καθαριστικό χεριών της ακόμη φιλικότερο προς το περιβάλλον. Η νέα συνταγή της εταιρείας που εξειδικεύεται στα χημικά προϊόντα αυτοκινήτου δεν περιέχει παράγοντες τριβής από μικροπλαστικό. Ένας βιολογικός παράγοντας τριβής έρχεται να αντικαταστήσει το πλαστικό: το άλευρο από στάχεις αραβοσίτου.

Η φροντίδα του δέρματος είναι σημαντική, ειδικά σε επαγγέλματα στα οποία το δέρμα δέχεται σοβαρή καταπόνηση. Αυτό συμβαίνει στη βιομηχανία αυτοκινήτων. Οι δερματικές παθήσεις βρίσκονται στην κορυφή των επαγγελματικών ασθενειών και μπορούν να οδηγήσουν ακόμη και σε ανικανότητα για εργασία. Ανάλογη σημασία έχουν τα μέτρα προφύλαξης, όπως και το πλύσιμο των χεριών. Το καθαριστικό χεριών της LIQUI MOLY είναι ιδιαίτερα ήπιο, ουδέτερο για το δέρμα και πολύ αποτελεσματικό: απομακρύνει ακόμη και την ισχυρή βρωμιά όπως τα λάδια, η πίσσα, η άσφαλτος ή τα εκτυπωτικά μελάνια.

Δεν περιποιείται μόνο το δέρμα, αλλά χάρη στη νέα συνταγή φροντίζει ακόμη περισσότερο για το περιβάλλον: δεν περιέχει παράγοντες τριβής από πλαστικό, δεδομένου ότι, ανάλογα με το είδος και την πυκνότητα του πλαστικού, τα λεγόμενα μικροπλαστικά μπορεί να καταλήξουν μέσω των λυμάτων στον φυσικό κύκλο του νερού και, ως εκ τούτου, ακόμη και στη διατροφική αλυσίδα του ανθρώπου. Είναι αλήθεια ότι η παλιά συνταγή του καθαριστικού χεριών της LIQUI MOLY είναι ασφαλής, καθώς τα σωματίδια τριβής αποτελούνται από πολυουρεθάνη, έχουν υψηλότερη πυκνότητα από το νερό και, κατά συνέπεια, διαχωρίζονται στις εγκαταστάσεις καθαρισμού, «αλλά αποφασίσαμε σκοπίμως να χρησιμοποιήσουμε στη νέα συνταγή το άλευρο στάχεων αραβοσίτου και, ως εκ τούτου, έναν βιολογικό παράγοντα τριβής», διευκρινίζει ο David Kaiser.

Σε σχέση με τον φλοιό καρυδιών, που αποτελεί έναν καθιερωμένο βιολογικό παράγοντα τριβής, το άλευρο στάχεων αραβοσίτου παρουσιάζει πλεονεκτήματα. «Μερικές φορές οι φλοιοί είναι αιχμηροί ως παράγοντας τριβής και παρέχουν πολύ λιγότερη περιποίηση από το άλευρο στάχεων αραβοσίτου», εξηγεί ο διευθυντής ανάπτυξης της LIQUI MOLY. Εκτός αυτού, ο φλοιός των καρυδιών πρέπει να υποβληθεί σε μια δαπανηρή χημική επεξεργασία, με την οποία ελαττώνεται η περιεκτικότητα του προϊόντος σε λιπαρά και αυξάνεται η τιμή του pH. Αυτό γίνεται με λεύκανση χρησιμοποιώντας υπεροξείδιο του υδρογόνου και παραμονή σε αλκαλικό διάλυμα. «Λαμβάνοντας υπόψη τα συγκεκριμένα δεδομένα, το άλευρο στάχεων αραβοσίτου αποτελεί την καλύτερη βιολογική εναλλακτική λύση», λέει ο David Kaiser.

Δεδομένου ότι το άλευρο προέρχεται αποκλειστικά από ήδη αλωνισμένους στάχεις καλαμποκιού, δεν σπαταλώνται πόροι ζωοτροφών και τροφίμων. «Μια απολύτως σημαντική πλευρά στην επιλογή του βιολογικού παράγοντα τριβής», τονίζει ο ειδικός επιστήμονας της LIQUI MOLY.