Βιντεοπαιχνίδια στο αυτοκίνητο η λύση για το μποτιλιάρισμα

Κοινοποίησε το άρθρο

Μια διασκεδαστική εμπειρία υπόσχεται η BMW ότι θα είναι οι ώρες…αναμονής στο αυτοκίνητο.

Η στιγμή που θα παίζουμε βιντεοπαιχνίδια στο αυτοκίνητο δεν είναι μακριά. Με το μποτιλιάρισμα να αποτελεί μέρος της καθημερινότητας όλων των οδηγών, οι… χαμένες ώρες γίνονται όλο και περισσότερες. Έτσι, οι περισσότεροι οδηγοί τις ώρες αναμονής ασχολούνται με το κινητό τους τηλέφωνο. Το συνεχώς αυξανόμενο όμως μέγεθος των κεντρικών οθονών των αυτοκινήτων, δίνει τη δυνατότητα και για άλλες…ασχολίες.

Πρόσφατα η BMW και η AirConsole, μια πλατφόρμα gaming με μεγάλη λίστα παιχνιδιών, ανακοίνωσαν μία συνεργασία που θα φέρει το casual gaming στα νέα οχήματα της γερμανικής φίρμας. Τα παιχνίδια θα…τρέχουν απευθείας στο σύστημα ψυχαγωγίας του οχήματος και ο έλεγχος θα γίνεται μέσω smartphone.
Το μόνο που θα χρειάζονται οι παίκτες είναι ένα smartphone, που θα λειτουργεί ως χειριστήριο του παιχνιδιού και το BMW Curved Display. Η σύνδεση μεταξύ του smartphone και του οχήματος θα πραγματοποιείται, για παράδειγμα, σκανάροντας έναν QR κωδικό στο όχημα. Στη συνέχεια, οι παίκτες θα μπορούν να απολαμβάνουν άμεσα βιντεοπαιχνίδια στο αυτοκίνητο.

«Με την AirConsole θα αξιοποιήσουμε καινοτόμες τεχνολογίες σε συνδυασμό με μία ευρεία γκάμα απολαυστικών και multi player παιχνιδιών. Με τον τρόπο αυτό, κάθε κατάσταση αναμονής μέσα στο όχημα, όπως η διαδικασία φόρτισης, γίνεται μία ευχάριστη εμπειρία», δήλωσε ο Stephan Durach – Ανώτερος Αντιπρόεδρος του BMW Group Connected Company Development.

Ο Anthony Cliquot, CEO της N-Dream, της εταιρείας στην οποία ανήκει η μάρκα AirConsole, είπε από την πλευρά του: «Νιώθουμε εξαιρετικά περήφανοι που πρωτοστατούμε στο gaming εντός των οχημάτων με την BMW και είμαστε ενθουσιασμένοι που δημιουργούμε νέα παιχνίδια για ψυχαγωγία μέσα στο αυτοκίνητο. Η έξυπνη αρχιτεκτονική μας σε συνδυασμό με την ευκολία πρόσβασης της πλατφόρμας μας θα αλλάξει τον τρόπο που οι άνθρωποι ψυχαγωγούνται στα οχήματά τους».

Το σίγουρο πάντως είναι ότι τα αυτοκίνητα στο μέλλον δεν θα αποτελούν μόνο μέσα για μετακινήσεις, αλλά και ένα χώρο…διασκέδασης. Μικρών και μεγάλων.