Το Revolte της Citroen επίκαιρο και σήμερα

Κοινοποίησε το άρθρο

Το Revolte είναι το μικρό, μωβ υβριδικό concept της Citroen που προοριζόταν κάποτε για αυτοκίνητο πόλης του μέλλοντος. Επηρεασμένο σε πολύ μεγάλο βαθμό από το θρυλικό 2CV παρουσιάστηκε το  2009 στην Έκθεση Αυτοκινήτου στην Φρανκφούρτη.

Το Revolte είναι το μικρό, μωβ υβριδικό concept της Citroen που προοριζόταν κάποτε για αυτοκίνητο πόλης του μέλλοντος. Επηρεασμένο σε πολύ μεγάλο βαθμό από το θρυλικό 2CV το Revolte παρουσιάστηκε το  2009 στην Έκθεση Αυτοκινήτου στην Φρανκφούρτη. Μπροστά από την εποχή του, αποδεικνύεται σύγχρονο ακόμα και σήμερα  με το όνομα να εννοεί Re Volt E, δηλαδή υβριδική ηλεκτροκίνηση.

Τριθέσιο, κάτι σαν την McLaren F1 δηλαδή αφού αποτελεί πλέον σημείο αναφοράς όταν μιλάμε για αυτοκίνητα τριών θέσεων, το Revolte καλωσορίζει τους επιβάτες στο εντυπωσιακό εσωτερικό  με τις πόρτες να ανοίγουν διάπλατα. Το μαύρο δέρμα, το βελούδο και οι λεπτομέρειες από αλουμίνιο σε συνδυασμό με την διόλου συνηθισμένη για την εποχή οθόνη αφής μοιάζει όπως γράφτηκε τότε «σαν ένα μοδάτο, γκλάμουρους και καθαρά θηλυκό αξεσουάρ για τον σύγχρονο στιλάτο οδηγό». Το plug-in hybrid με τον μικρής χωρητικότητας πετρελαιοκινητήρα μπορούσε να λειτουργήσει με τον ηλεκτροκινητήρα του μόνο με ρεύμα, άγνωστο για πόσα χιλιόμετρα.  Το Revolte αντιπροσώπευε τα σχέδια της Citroen να κατασκευάζει πολύ όμορφα και ιδιαίτερα, μικρά οικολογικά αυτοκίνητα πόλης.