Φουλάρω σε 5 λεπτά. Με τα ηλεκτρικά πόση ώρα θα χρειάζομαι ;

Κοινοποίησε το άρθρο

Η ηλεκτροκίνηση είναι κυριολεκτικά προ των πυλών, με το 2020 να αναμένεται να αποτελέσει έτος ορόσημο για τη διάδοση των ηλεκτρικών αυτοκινήτων, τόσο στην Ευρώπη όσο και στη χώρα μας. Με στόχο την αρτιότερη πληροφόρηση του Έλληνα καταναλωτή, «ρίχνουμε φως» σε  «Μύθους και Αλήθειες» σχετικά με την ηλεκτροκίνηση.

ΜΥΘΟΣ: H πλήρης φόρτιση απαιτεί ώρες και το δίκτυο φόρτισης είναι πολύ περιορισμένο ενώ σε 5΄ έχει γεμίσει πλήρως το ρεζερβουάρ.

ΑΛΗΘΕΙΑ: Η χρήση συμβατικών αυτοκινήτων για δεκαετίες έχει δημιουργήσει ένα συγκεκριμένο τρόπο συμπεριφοράς: ο χρήστης ανεφοδιάζει το αυτοκίνητό του όταν το ρεζερβουάρ βρεθεί με περίπου το 1/4 της χωρητικότητάς του, αφιερώνοντας 5΄ χρόνου. Η προσέγγιση στη χρήση των ηλεκτρικών αυτοκινήτων είναι διαφορετική. Ενδείκνυται τόσο η φόρτιση στη διάρκεια της νύχτας όσο και κατά τις εργάσιμες ώρες, στο γραφείο ή την επιχείρηση. Ουσιαστικά, πολύ σύντομα ο κάτοχος αλλάζει απλά τρόπο συμπεριφοράς όσον αφορά στον ανεφοδιασμό στην καθημερινότητά του.
Όσον αφορά στη δημόσια φόρτιση, το δίκτυο φορτιστών στις πόλεις αναμένεται να αναπτυχθεί ραγδαία. Στα πιο μακρινά ταξείδια (πχ. Αθήνα-Θεσσαλονίκη) η ανάγκη για ανεφοδιασμό είναι επιτακτική για όλα σχεδόν τα σύγχρονα ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Και εδώ όμως οι εξελίξεις είναι ταχύτατες, με ταχυφορτιστή πλέον διαθέσιμο στο ύψος της Αταλάντης επί της Ε.Ο. Αθηνών-Λαμίας ή στην Ιόνια Οδό, όπου η ανάπτυξη υποδομής έχει προχωρήσει με πιο γρήγορο ρυθμό, με 4 ταχυφορτιστές κατανεμημένους από το Αντίρριο έως τα Ιωάννινα.