Ποια χρώματα αυτοκινήτων “προτιμούν” τα περιστέρια ;

Κοινοποίησε το άρθρο
Για τους οδηγούς βέβαια το περιστέρι είναι ένα από τα πιο εκνευριστικά πτηνά, καθώς λερώνει το αυτοκίνητό τους. Και τις περισσότερες φορές οι κουτσουλιές πέφτουν στα οχήματα την ημέρα που έχουν επιλέξει για να τα πλύνουν.
Σύμφωνα με Βρετανική εταιρεία, εξετάστηκε ένα δείγμα 1.140 αυτοκινήτων για να καταλήξει ποια από αυτά συνήθως προσελκύουν τα πτηνά και προσπάθησε με αυτό τον τρόπο να βοηθήσει τους οδηγούς.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Το φορτηγό των Metallica…It’s Electric (video)

To διάσημο συγκρότημα Metallica ετοιμάζεται για την καλοκαιρινή του περιοδεία, για την οποία θα χρησιμοποιήσει οχήματα της IVECO     Οι Metallica δεν χρειάζονται συστάσεις. Ιδρύθηκαν στο...

Η FORD Mustang Mach-E γιορτάζει στο Golden Hall

Οι επισκέπτες του stage της FORD στο Golden Hall έχουν την ευκαιρία να δουν από κοντά την ηλεκτρική Mustang Mach-E, να πάρουν δώρα αλλά...

RENAULT Clio 1.0 Sce 65: Η φθηνότερη έκδοση του νέου μοντέλου – Τιμές

Μια νέα, πιο προσιτή έκδοση, με αρχική τιμή που δεν ξεπερνά τα 17.000 ευρώ προστέθηκε στην οικογένεια του νέου RENAULT Clio     Χωρίς αμφιβολία, το RENAULT...

Η μελέτη αποκάλυψε ότι:

  • Το 18% των αυτοκινήτων που προτιμούν τα περιστέρια για να αφήνουν τις κουτσουλιές τους είναι κόκκινα

red-car

  • Με ποσοστό 14% ακολουθούν τα οχήματα χρώματος μπλε.

car-3321214_1920-1200x797

  • Τα πράσινα αυτοκίνητα φαίνεται πως είναι η ιδανική λύση για περισσότερη καθαριότητα μιας και μόνο το 1% προσέλκυσε τα πτηνά.

green-1031560_1280-1200x800

Οι συζητήσεις που ακολούθησαν μετά από την έρευνα ήταν πολλές: κάποιοι έλεγαν πως τα πτηνά προσελκύονται από χρώματα όπως το μπλε και το κόκκινο άλλοι υποστήριξαν πως επιλέγουν χρώματα που μοιάζουν με τα φτερά τους. Όσοι λοιπόν θέλουν να καλύπτονται οπτικά οι ακαθαρσίες, να μη φαίνονται δηλαδή εύκολα με το μάτι είναι καλό να επιλέγουν χρώματα όπως το ασημί, το γκρι και γενικά ανοιχτά χρώματα. Το μαύρο και το κόκκινο είναι οι χειρότερες επιλογές.

Οι συμβουλές αυτές ισχύουν και για τις γρατζουνιές: σε ένα μαύρο αμάξι, υποστηρίζουν οι ειδικοί είναι πολύ πιο εύκολα ορατές.