Τέλη κυκλοφορίας χωρίς κωδικούς TAXISnet

Κοινοποίησε το άρθρο
 Τέλη κυκλοφορίας χωρίς κωδικούς TAXISnet

 Τέλη κυκλοφορίας χωρίς κωδικούς TAXISnet. Τα τέλη κυκλοφορίας παραδοσιακά πληρώνονται στο τέλος κάθε χρόνου. Λόγω πανδημίας φέτος η πληρωμή πήρε παράταση έως την Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου.

 

 

Την Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου εκπνέει η προθεσμία που έχει δώσει το υπουργείο Οικονομικών στους ιδιοκτήτες οχημάτων, ώστε να εξοφλήσουν τα Τέλη Κυκλοφορίας ή να καταθέσουν τις πινακίδες κυκλοφορίας τους ηλεκτρονικά μέσω της πλαφόρμας MyCar για να μην χρεωθούν με υπέρογκα πρόστιμα που προβλέπει η νομοθεσία.

Εξόφληση με τρεις τρόπους

Η προθεσμία για την εξόφληση των Τελών Κυκλοφορίας λήγει στις 26 Φεβρουαρίου και εκείνοι οι ιδιοκτήτες ΙΧ που θα την χάσουν θα κληθούν να πληρώσουν την αξία των Τελών Κυκλοφορίας του οχήματός τους διπλά.

Δηλαδή αν τα ετήσια Τέλη Κυκλοφορίας σε κάποιο όχημα ανέρχονται σε 300 ευρώ και ο ιδιοκτήτης του δεν θα εξοφλήσει έως την Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου τότε θα του βεβαιωθεί στο Taxisnet πρόστιμο ύψους 600 ευρώ!

Παράλληλα φέτος για πρώτη φορά στο ειδοποιητήριο, για τους ιδιοκτήτες οχημάτων, περιλαμβάνει και έναν QR Code. Σκανάροντας τον κωδικό αυτό, οι φορολογούμενοι μπορούν να πληρώνουν τα Τέλη Κυκλοφορίας, μέσω mobile banking, χωρίς να γράφουν τον κωδικό πληρωμής και το ποσό.

Η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) συνιστά στους ιδιοκτήτες οχημάτων να ακολουθούν τη συγκεκριμένη διαδικασία, αποφεύγοντας την επίσκεψη στα υποκαταστήματα των τραπεζών και των Ελληνικών Ταχυδρομείων.

Όμως, και οι πολίτες, οι οποίοι δεν είναι εξοικειωμένοι με το διαδίκτυο και επισκέπτονται τις τράπεζες για να πληρώσουν, μπορούν να κάνουν χρήση του QR Code στα μηχανήματα αυτόματων πληρωμών.

Οι φορολογούμενοι μπορούν να πληρώσουν τα τέλη κυκλοφορίας με 3 διαφορετικούς τρόπους:

– Με τον QR κωδικό, τον οποίο οι φορολογούμενοι μπορούν να σκανάρουν, πληρώνοντας το αντίστοιχο ποσό μέσω της κινητής τραπεζικής (mobile banking).

– Με web banking, όπου η πληρωμή πραγματοποιείται μέσω κωδικού RF.

– Με την καταβολή του ποσού σε υποκαταστήματα τραπεζών και Ελληνικών Ταχυδρομείων (ΕΛΤΑ).

Από την υπηρεσία αυτή μπορείτε να εκτυπώσετε το «Έντυπο τελών κυκλοφορίας» για τα έτη 2013 και επομένων.

 Τέλη κυκλοφορίας χωρίς κωδικούς TAXISnet

Προθεσμίες

Τα τέλη κυκλοφορίας καταβάλλονται εμπρόθεσμα :

  • το τελευταίο δίμηνο του τρέχοντος έτους (1/11 έως 31/12)
  • την ίδια ή την επόμενη εργάσιμη ημέρα εάν το όχημα ταξινομηθεί εντός του τρέχοντος έτους.
Βήμα-βήμα
  1. Συμπληρώνω τον Α.Φ.Μ., που αναγράφεται στην άδεια κυκλοφορίας
  2. Συμπληρώνω τον αρ. κυκλοφορίας του οχήματος, που αναγράφεται στην άδεια κυκλοφορίας
  3. Συμπληρώνω το έτος τελών κυκλοφορίας
  4. Επιλέγω «Αναζήτηση»
  5. Επιλέγω «Εκτύπωση» όταν εμφανιστεί το μήνυμα «Επιτυχής αναζήτηση»