Τί κάνω αν όχημα πρέπει να περάσει ΚΤΕΟ και βρίσκομαι σε διαφορετική Περιφερειακή ενότητα ;

Κοινοποίησε το άρθρο
κτεο

H απαγόρευση της κυκλοφορίας μεταξύ διαφορετικών Περιφερειακών Ενοτήτων, έχει δημιουργήσει αρκετά προβλήματα στην καθημερινότητα μας.

Ένα από αυτά είναι και η προσκόμιση του οχήματος μας για έλεγχο ΚΤΕΟ, αν βρισκόμαστε σε διαφορετική Περιφερειακή ενότητα από αυτό. Τί γίνεται σε αυτή την περίπτωση ;

Σας ενημερώνουμε ότι, στην περίπτωση που ο ιδιοκτήτης οχήματος κατά το χρονικό διάστημα αναστολής λειτουργίας των ΚΤΕΟ, λόγω έκτακτων μέτρων προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο διασποράς του κορωνοϊού COVID-19, βρίσκεται σε διαφορετική Περιφερειακή Ενότητα από αυτή που βρίσκεται το όχημά του και λόγω της απαγόρευσης της κυκλοφορίας μεταξύ διαφορετικών Περιφερειακών Ενοτήτων, είναι αδύνατη η προσκόμιση του οχήματος σε ΚΤΕΟ από τον ίδιο ή από εξουσιοδοτημένο αντιπρόσωπό του, γίνεται αναλογική εφαρμογή της παρ. 4 της Αριθ. πρωτ. Οικ: 26343/402/06-05-2020 (ΑΔΑ: Ω355465ΧΘΞ-95Ρ) εγκυκλίου του Υφυπουργού Υποδομών και Μεταφορών, ήτοι, το όχημα ελέγχεται εμπρόθεσμα (χωρίς την καταβολή πρόσθετου ειδικού τέλους εκπροθέσμου) έως και ένα (1) μήνα από την ημερομηνία παύσης απαγόρευσης της κυκλοφορίας  μεταξύ διαφορετικών Περιφερειακών Ενοτήτων.

 

Κατά τον τεχνικό έλεγχο του οχήματος (μετά την επαναλειτουργία των ΚΤΕΟ), θα πρέπει να προσκομίζεται στο ΚΤΕΟ, Υπεύθυνη Δήλωση του ιδιοκτήτη του οχήματος θεωρημένη από Δημόσια Αρχή (ή ψηφιακά υπογεγραμμένη μέσω gov.gr), στην οποία θα δηλώνεται ότι, για το χρονικό διάστημα από 7 Νοεμβρίου 2020 (ημερομηνία αναστολής λειτουργίας των ΚΤΕΟ) έως και την ημερομηνία παύσης απαγόρευσης της κυκλοφορίας μεταξύ διαφορετικών Περιφερειακών Ενοτήτων, το όχημά του (θα αναφέρονται τα στοιχεία κυκλοφορίας) βρισκόταν σε διαφορετική Περιφερειακή Ενότητα από ότι ο ίδιος.