10 λάθη που κάνουμε όταν πλένουμε το αυτοκίνητο μας !

Κοινοποίησε το άρθρο

Όταν ο καιρός είναι καλός, την Άνοιξη και το Καλοκαίρι, είναι η ιδανική εποχή για να καθαρίσουμε το αυτοκίνητο. Επειδή όμως δεν είναι απλή διαδικασία όπως οι περισότεροι νομίζουμε, αλλά ολόκληρη… επιστήμη, σας επισημαίνουμε 10 από τα πιο συχνά λάθη που κάνουμε όταν πλένουμε το αυτοκίνητο μας !

 

  1. Μην χρησιμοποιείτε ποτέ συλικονούχα σπρέι για να καθαρίσετε τα πατάκια του αυτοκινήτου σας, αν αυτά έιναι απο λάστιχο η καουτσούκ. Αν η συλικόνη έρθει σε επαφή με τα παπούτσια τότε αυτά θα γλιστράνε πάνω στα πετάλια.

 

  1. Αν έχετε χαλάκια τότε μην χρησιμοποιείτε υγρό σαπούνι αυτοκινήτου ή πιάτων για να τα καθαρίσετε. Ίσως με την χρήση του σαπουνιού αυτά να ξεραθούν. Χρησιμοποιήστε αφρό καθαρισμού χαλιών με την βοήθεια μια μικρής βούρτσας.

 

  1. Αποφεύγετε να χρησιμοποιείται υγρά γυαλιστικά για τα ελαστικά σας καθώς αργούν να απορροφηθούν και έτσι με την κίνηση του αυτοκινήτου εκτοξεύονται υπολείμματα προς το αμάξωμα. Χρησιμοποιήστε γυαλιστικό γαλάκτωμα ελαστικών.

 

  1. Μην πλένετε το αυτοκίνητο σας με βρώμικα σφουγγάρια καθώς έτσι φθείρετε το χρώμα του αυτοκινήτου. Χρησιμοποιήστε ένα μαλακό σφουγγάρι σε συνδυασμό με ένα ποιοτικό υγρό σαπούνι αυτοκινήτου.

 

  1. Τα τζάμια είναι ίσως το πιο ενοχλητικό σημείο για τον καθαρισμό. Προτιμήστε ένα πανάκι με micro-ίνες και ψεκάστε αυτό με υγρό και όχι τα τζάμια. Κάντε κινήσεις δεξιά αριστερά και απλώστε το υγρό πάνω στα τζάμια. Στη συνέχεια σκουπίστε με ένα ίδιο αλλά στεγνό πανάκι.

 

  1. Μην στεγνώνετε το αυτοκίνητο σας με τίποτα άλλο, παρά μόνο με στεγνό πανί μεmicro-ίνες χρησιμοποιώντας και σπρέι κεριού.

 

  1. Αποφεύγετε να χρησιμοποιείτε υγρό σαπούνι πιάτων ή φτηνά σαπούνια αυτοκίνητου, εκτός αν θέλετε να βγάλετε το κερί από την επιφάνεια του χρώματος. Επιλέξτε τη χρήση ενός απαλού και ποιοτικού σαπουνιού που δεν που δεν θα καταστρέψει την γυαλάδα και τα υφιστάμεναεπίπεδα προστασίας.

 

  1. Όταν νομίζετε ότι έχετε τελειώσει, μην ξεχάσετε να κάνετε ακόμα ένα έλεγχο. Περπατήστε γύρω από το αυτοκίνητο και ελέγξτε αν το κερί που έχετε ψεκάσει προηγουμένως, έχει στεγνώσει.

 

  1. Μην ψεκάζετε ποτέ το ταμπλό του αυτοκινήτου με έντονα γυαλιστικά σπρέι, καθώς η έντονη γυαλάδα μπορεί να σας αποσπάει την προσοχή κατά την οδήγηση.

 

  1. Σημαντικό. Ποτέ μην πλένετε το αμάξωμα και τους τροχούς από τον ίδιο κουβά. Χρησιμοποιείστε διαφορετικό κουβά για την κάθε περίπτωση, καθώς το νερό που μένει μέσα ίσως να κρύβει «εχθρούς», είτε για το αμάξωμα είτε για τις ζάντες.