Αποζημιώνεσαι αν καεί το αυτοκίνητο από εμπρησμό ;

Κοινοποίησε το άρθρο
Αντιμέτωποι με σημαντικές ζημιές έως και ολοσχερή καταστροφή είχαν πρόσφατα ιδιοκτήτες οχημάτων στην Αττική, που είδαν τα οχήματά τους να καταστρέφονται σε μία νύχτα.
Tα εν λόγω περιστατικά αλλά και η πληροφόρηση από τις αρχές ότι πλέον οι επιθέσεις που γίνονται σε οχήματα δεν εστιάζονται στα Εξάρχεια αλλά και περιφερειακά αναδεικνύουν τη σημασία της ασφαλιστικής κάλυψης για τρομοκρατικές ενέργειες που παρέχεται στα περισσότερα συμβόλαια της αγοράς, καθώς τα οχήματα που είναι ασφαλισμένα με τη συγκεκριμένη κάλυψη αποζημιώνονται.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

MITSUBISHI “Diamond Bonus Deals” με όφελος πάνω από 4.000 ευρώ

Το νέο προωθητικό πρόγραμμα "Diamond Bonus Deals" της MITSUBISHI Motors προσφέρει σημαντικά προνόμια για όσους επιθυμούν να αποκτήσουν τα νέα μοντέλα της ιαπωνικής μάρκας     Τα...

Ένας 12χρονος Έλληνας στο Karting Academy Trophy 2024

  Από τα θρανία στις πίστες θα βρεθεί ο Νικόλας Καραγιάννης, ο οποίος θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα, στο FIA Karting Academy Trophy 2024. Έναν θεσμό...

SMART Concept #5 για εκτός πόλης αποδράσεις

Το Concept #5 είναι το πιο ευρύχωρο και ευέλικτο όχημα της SMART μέχρι σήμερα, σηματοδοτώντας την είσοδο της μάρκας στην κατηγορία των premium μεσαίων...

Η κάλυψη για τρομοκρατικές ενέργειες παρέχεται από πολλές εταιρείες και καλύπτει τη ζημιά μόνο εφόσον αναφέρεται στο συμβόλαιο. Επίσης υπάρχουν εταιρείες που λόγω πολιτικής για την ασφάλιση τρομοκρατίας διατηρούν το δικαίωμα να καταργήσουν την επέκταση της ασφάλισης πυρκαγιάς ή έκρηξης που προκαλείται από τρομοκρατική ενέργεια.

 

 

Ενδεικτικά σχετικά με το τι καλύπτεται αναφέρουμε τις ακόλουθες εταιρείες:

  • Η Εθνική αναφέρει ότι η ασφαλιστική κάλυψη περιλαµβάνει µόνο τις ζηµιές που θα προκληθούν στο ασφαλισµένο όχηµα από πυρκαγιά, έκρηξη, οι οποίες οφείλονται άµεσα ή έµµεσα σε τροµοκρατικές ή κακόβουλες ενέργειες τρίτων, οχλαγωγίες, διαδηλώσεις, απεργίες και στάσεις. Τροµοκρατικές είναι οι οργανωµένες, βίαιες και παράνοµες ενέργειες µε πολιτικά κίνητρα. Οχλαγωγία είναι η συνάθροιση µεγάλου πλήθους ατόµων µε αποτέλεσµα τον ενοχλητικό θόρυβο. Διαδήλωση είναι η µαζική, δηµόσια και οργανωµένη προβολή ενός αιτήµατος. Απεργία είναι η σκόπιµη αναστολή της εργασίας που γίνεται από ένα σύνολο ανθρώπων µε σκοπό τη διαφύλαξη ή προαγωγή των συµφερόντων που συνδέονται µε την εργασιακή τους θέση ή τη γενικότερη κοινωνική διάσταση της θέσης τους. Στάση εργασίας είναι η αναστολή παροχής εργασίας που διαρκεί συνήθως για λιγότερο από ότι το ηµερήσιο ωράριο εργασίας και πραγµατοποιείται για ορισµένο συλλογικό αγωνιστικό σκοπό.
  • Η Allianz αναφέρει ότι “Σας καταβάλλουμε αποζημίωση στην αναγραφόμενη αξία του οχήματος στο συμβόλαιο με ανώτατο όριο την τρέχουσα εμπορική αξία του οχήματος, για υλικές ζημιές που έχουν προκληθεί από Πυρκαγιά ή Έκρηξη ακόμη και αν προκληθούν από πτώση κεραυνού ή κατά τη διάρκεια τρομοκρατικών ενεργειών, στάσεων και απεργιών”.
  • Η Ιnteramerican ότι καλύπτονται οι υθλικές ζημιές που προκλήθηκαν άμεσα ή έμμεσα από πυρκαγιά λογω τρομοκρατικών ενεργειών καθώς και υλικές ζημιές από στάσεις απεργίες οχλαγωγίες και πολιτικές ταραχές
  • Η AXA αναφέρει ότι Τρομοκρατία ή Τρομοκρατικές Ενέργειες θεωρούνται οι ενέργειες μεμονωμένων ή οργανωμένων σε ομάδα ατόμων με ή χωρίς χρήση (ή απειλή χρήσης) δύναμης ή βίας για πολιτικούς ή κοινωνικούς ή θρησκευτικούς ή ιδεολογικούς ή εθνικιστικούς σκοπούς που περιλαμβάνουν τον εκφοβισμό του κοινού ή ορισμένου κύκλου προσώπων ή τον επηρεασμό νόμιμης ή ντε φάκτο Αρχής, ανεξάρτητα από το εάν οι ενέργειες αυτές έλαβαν ή όχι χώρα κατά τη διάρκεια στάσεων, οχλαγωγιών, απεργιών, πολιτικών ταραχών.