Tο Τορίνο ονόμασε κεντρικό δρόμο προς τιμή του Carlo Abarth

Κοινοποίησε το άρθρο

Τιμώντας τα 70α γενέθλια της μάρκας και την ιστορία του ιδρυτή της, η πόλη του Τορίνο ονόμασε κεντρικό δρόμο της προς τιμή του Carlo Abarth.

via Carlo Abarth στο Τορίνο είναι το «δώρο» της πόλης στη μάρκα που από την ίδρυση της το 1949 διατήρησε άρρηκτους δεσμούς με την Πρωτεύουσα της επαρχίας του Πιεμόντε. Σε μία ειδική τελετή στην οποία το παρόν έδωσαν εκτός των άλλων ο κ. Francesco Sicari, Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης του Τορίνο, ο κ. Luca Napolitano, Επικεφαλής των Fiat και Abarth για την περιοχή ΕΜΕΑ και ο κ. Roberto Giolito, Επικεφαλής της FCA Heritage, αποκαλύφθηκε η πινακίδα της via Carlo Abarth, ενός κεντρικού δρόμου της πόλης που περνά μπροστά από τα γραφεία της εταιρείας, αλλά και του Heritage HUB, της ξεχωριστής εγκατάστασης που φιλοξενεί ιστορικά μοντέλα των Fiat, Abarth και Lancia.

«Φέτος η Abarth γιορτάζει τα 70α της γενέθλια. Η ονομασία ενός δρόμου του Τορίνο προς τιμή του ιδρυτή της μάρκας, Carlo Abarth, είναι σίγουρα ο καλύτερος τρόπος για το κλείσιμο μιας πραγματικά εορταστικής χρονιάς.» δήλωσε ο κ. Luca Napolitano«Θα ήθελα να ευχαριστήσω την πόλη του Τορίνο για την αναγνώριση αυτού του ξεχωριστού ανθρώπου που έφερε επανάσταση με τις ιδέες του στο χώρο του αυτοκινήτου. Οι περισσότεροι από 110.000 φίλοι της μάρκας και οι περισσότεροι από 70 σύλλογοι νιώθουν επίσης ξεχωριστά για αυτή τη κίνηση εκτίμησης προς τη μάρκα και τον ιδρυτή της και για αυτό είμαι πραγματικά πολύ περήφανος.»

Ο Carlo Abarth (1908-1979) γεννήθηκε στην Αυστρία, αλλά επέλεξε να ζήσει στο Τορίνο όπου το 1949 ίδρυσε την εταιρείας του. Από τότε η ιστορία της Abarth είναι γεμάτη από επιτυχίες στους αγώνες, κορυφαία κιτ βελτίωσης αλλά και μοναδικά αυτοκίνητα για το δρόμο. Μέσα σε αυτά τα 70 χρόνια η Abarth ανέπτυξε άρρηκτους δεσμούς με τη Fiat. Ο Carlo Abarth ερωτεύτηκε το 1957 το Fiat 500 και ήταν σίγουρος ότι με μερικές αναβαθμίσεις θα μπορούσε να το μετατρέψει σε ένα αυτοκίνητο υψηλών επιδόσεων.

Αυτή η πεποίθηση του οδήγησε στη δημιουργία του Abarth 595, ένα μοντέλο που κατέκτησε πλήθος διακρίσεων. Τώρα, 40 χρόνια μετά τον θάνατο του Carlo Abarth, η αναγνώριση αυτού του σημαντικού ανθρώπου από την πόλη του Τορίνο αναγνωρίζει παράλληλα και τη δημιουργικότητα και το πάθος των ανθρώπων της περιοχής να κατασκευάζουν μοναδικά αυτοκίνητα, όπως για παράδειγμα την ειδική έκδοση Abarth 695 70° Anniversario που παρουσιάστηκε πριν λίγες εβδομάδες με αφορμή τα 70α γενέθλια της μάρκας.

Στον παρακάτω σύνδεσμο μπορείτε να δείτε τις δηλώσεις του Επικεφαλής των Fiat και Abarth για την περιοχή EMEA, κ. Luca Napolitano με αφορμή την ονομασία της via Carlo Abarth.