Σοκ η τιμή της κορυφαίας Alfa Romeo Giulia GTA

Κοινοποίησε το άρθρο
Alfa Romeo Giulia GTA

Για ακόμα μία φορά, η Alfa Romeo, αναστατώσει το κοινό παρουσιάζοντας ένα αυτοκίνητο που αποτελεί φόρο τιμής σε ένα από τα πλέον εμβληματικά μοντέλα της μάρκας: την Alfa Romeo Giulia GTA.

Η δύναμη δεν είναι αρκετή για να εγγυηθεί υψηλές επιδόσεις. Μέσω της εκτεταμένης χρήσης ελαφρών υλικών, όπως είναι τα ανθρακονήματα, το αλουμίνιο και το Lexan  οι μηχανικοί κατάφεραν να μειώσουν το βάρος κατά 100 κιλά.

Με συνολικό βάρος 1.520 κιλά και την αύξηση της ιπποδύναμης στους 540 ίππους, η Giulia GTAm έχει αναλογία 2,82 κιλά/ίππο προσφέροντας καταιγιστικές επιδόσεις (0-100χλμ./ώρα σε 3,6δλ.).

Διάβασε και αυτό: 

Ποια ήταν η πρώτη προσθιοκίνητη Alfa Romeo ;

Σε επίπεδο επιδόσεων ο αλουμινένιος V6 Bi-Turbo των 2,9 λίτρων, μετά τις επεμβάσεις τον μηχανικών αύξησε την απόδοση του από τους 510 στους 540 ίππους, χάρη και στο νέο σύστημα εξαγωγής της Akrapovič από τιτάνιο.
Alfa Romeo Giulia GTA
Στο εσωτερικό εκτεταμένη είναι η χρήση Alcantara®, ενώ στην έκδοση GTAm έχει αφαιρεθεί το πίσω κάθισμα, οι επενδύσεις στις πόρτες και έχει τοποθετηθεί roll bar.

Τα ενεργά αεροδυναμικά βοηθήματα εξελίχθηκαν με βάση και την εμπειρία που προέκυψε από την εμπλοκή της εταιρείας στην Formula 1, ενώ νέος είναι ο διαχύτης, αλλά και οι τροχοί των 20 ιντσών με το κεντρικό μπουλόνι.

Διάβασε και αυτό: 

Alfa 156 και η παγκόσμια πρωτιά που κουβαλάει

Τα μετατρόχια εμπρός και πίσω αυξήθηκαν κατά 50χλστ., ενώ εξελίχθηκε ένα νέο σετ αμορτισέρ-ελατηρίων. Ειδικότερα στην έκδοση GTAm, η αεροδυναμική βελτίωση έφτασε σε ακόμα πιο προχωρημένο επίπεδο με μεγαλύτερα αεροδυναμικά στοιχεία στο εμπρός και πίσω μέρος.

Η Alfa Romeo προσφέρει την Giulia GTA από 247.000 ευρώ ενώ η GTAm έκδοση που είναι πιο αγωνιστική παραμένοντας ωστόσο road-legal τιμάται από 254.000 ευρώ.

Μαζί με το αυτοκίνητο, η Alfa Romeo προσφέρει στους 500 τυχερούς ένα κράνος Bell, αγωνιστική ενδυμασία Alpinestars, κάλυμμα Goodwool για την GTA και εξατομικευμένα μαθήματα οδήγησης από την Alfa Romeo Driving Academy.