Η Alfa Romeo Stelvio Qudrifoglio ανακηρύχτηκε ως το καλύτερο “Mid-Size Sport SUV”

Κοινοποίησε το άρθρο

Πραγματοποιήθηκε η τελετή απονομής των βραβείων “Qatar Car of the Year” (QCOTY) του 2019, θεσμός ο οποίος διοργανώνονται από το περιοδικό Maqina Middle East. Οι ειδικοί του περιοδικού βραβεύουν τα καλύτερα οχήματα όλων των κατηγοριών βασιζόμενοι σε 4 βασικά στοιχεία: το σχεδιασμό, την απόδοση, την ασφάλεια και την τεχνολογική πρωτοπορία.

Ο όμιλος FCA θριάμβευσε με δύο νίκες: H Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio ανακηρύχτηκε ως το καλύτερο “Mid-Size Sport SUV”, ενώ το Abarth κέρδισε την αντίστοιχη διάκριση στην κατηγορία “Premium Compact Sports Car”. Οι νέες διακρίσεις ενίσχυσαν περαιτέρω την ήδη εντυπωσιακή λίστα βραβείων που έχουν κατακτήσει τα δύο μοντέλα χάρη στην οδηγική απόλαυση που προσφέρουν και το μοναδικό τους στιλ.

Η Stelvio Quadrifoglio, το πρώτο SUV στην ιστορία της Alfa Romeo, εντυπωσιάζει με το ξεχωριστό σχεδιασμό της και τις καταιγιστικές επιδόσεις που προσφέρει χάρη στον Bi-Turbo V6 βενζινοκινητήρα των 2,9 λίτρων απόδοσης 510 ίππων και 600 Nm ροπής. Η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 283χλμ./ώρα, ενώ η επιτάχυνση 0-100χλμ./ώρα διαρκεί μόλις 3,8 δλ. Σε συνδυασμό με το προηγμένο σύστημα τετρακίνησης Q4 και τα κορυφαία συστήματα ανάρτησης και πέδησης, η Stelvio ολοκλήρωσε το γύρο στη θρυλική πίστα του Nürburgring σε μόλις 7 λεπτά και 51,7 δλ.

Αντίστοιχα η διάκριση του 595 Competizione αντανακλά το δυναμικό στιλ, τις εμπνευσμένες από το χώρο των αγώνων λεπτομέρειες και βέβαια τον Turbo βενζινοκινητήρα των 1,4 λίτρων απόδοσης 180 ίππων. Εκτός από τις κορυφαίες επιδόσεις, η έκδοση Competzione ξεχωρίζει χάρη στο υπενδεδυμένο εσωτερικό με ανθρακονήματα και αλκαντάρα, αλλά και τα προηγμένα συστήματα πολυμέσων και συνδεσιμότητας. Το 595 αποτελεί το σημείο αναφοράς της Abarth η οποία φέτος γιορτάζει τα 70α της γενέθλια.