Οι εκδόσεις Quadrifoglio μαζεύουν διακρίσεις

Κοινοποίησε το άρθρο

Οι εκδόσεις Quadrifoglio (τετράφυλλο τριφύλλι) της Alfa Romeo, αποτελούν  τις κορυφαίες εκδοχές των μοντέλων της. Το διάσημο λογότυπο έφερε για ακόμα μία φορά τύχη στη μάρκα, εξασφαλίζοντας της αυτή τη φορά δύο βραβεία από το Βρετανικό περιοδικό What Car?

Η γέννηση του Quadrifoglio, του διάσημου λογότυπου της Alfa Romeo, πάει πίσω στο 1923 όπου τοποθετήθηκε για πρώτη φορά στην αγωνιστική Alfa Romeo RL του Ugo Sivocci για τον αγώνα του Targa Florio. Το τετράφυλλο τριφύλλι εκπλήρωσε το ρόλο του ως σημάδι καλής τύχης, ο Sivocci κέρδισε τον αγώνα και η Alfa Romeo απόκτησε ένα λογότυπο που κοσμεί τις αγωνιστικές της δημιουργίες, αλλά και τις κορυφαίες εκδόσεις των μοντέλων της.

Στα φετινά βραβεία του γνωστού Βρετανικού περιοδικού What Car?, η Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio κατέκτησε τον τίτλο “Performance Car of the Year”, ενώ η Alfa Romeo Stelvio ανακυρήχθηκε ως “Best Sports SUV”, στην κατηγορία αυτοκινήτων αξίας άνω των £60.000.

Και τα δύο μοντέλα εφοδιάζονται με τον Bi-Turbo V6 βενζινοκινητήρα των 2,9 λίτρων, απόδοσης 510 ίππων, που εξασφαλίζει κορυφαίες επιδόσεις και ασύγκριτη οδηγική απόλαυση. Ενδεικτικά η επιτάχυνση από στάση μέχρι τα 100χλμ./ώρα διαρκεί μόλις 3,9δλ. (Giulia QV) και 3,8δλ. (Stelvio QV).

«Δεν αποτελεί έκπληξη η διάκριση της Giulia Quadrifoglio. Είναι ένα εξαιρετικά άνετο, ευρύχωρο και πλούσια εξοπλισμένο μοντέλο, το οποίο προσφέρει μεγαλύτερη οδηγική απόλαυση ακόμα και από αντίστοιχα μοντέλα που κοστίζουν πολύ περισσότερο. Αντίστοιχα η Stelvio Quadrifoglio είναι τρομερά γρήγορη και αποτελεσματική. Η εξαιρετική ανάρτηση σε συνδυασμό με το προηγμένο σύστημα τετρακίνησης Q4 σε προκαλούν να βρεις τα όρια της κατασκευής.»

Steve Huntingford, Εκδότης του περιοδικού What Car?

H Alfa Romo πάντα συγκινούσε την καρδιά χάρη στο ταπεραμέντο και τις επιδόσεις των μοντέλων της. Τα βραβεία του What Car? αποδεικνύουν ότι οι Giulia και Stelvio με τις δυνατότητες που διαθέτουν δεν απευθύνονται μόνο στην καρδιά, αλλά και στο μυαλό.»

Arnaud Leclerc, Επικεφαλής FCA για τη Μ. Βρετανία

Βασισμένες στη νέα πλατφόρμα Giorgio, οι Giulia και Stelvio σχεδιάστηκαν από λευκό χαρτί ώστε να προσφέρουν τη μέγιστη ασφάλεια, άνεση, αλλά και οδηγική απόλαυση. Εφοδιασμένες με μία σειρά αποκλειστικών προηγμένων χαρακτηριστικών όπως η ανάρτηση Alfa Link, το σύστημα τετρακίνησης Q4, το brake-by-wire σύστημα πέδησης IBS και το Alfa Chassis Domain Control, οι Giulia και Stelvio έχουν αναγνωριστεί για το ξεχωριστό χαρακτήρα και την αποτελεσματικότητα τους, κατακτώντας σε παγκόσμιο επίπεδο μία σειρά διακρίσεων από τον ειδικό τύπο. Η τροπαιοθήκη των Giulia και Stelvio περιλαμβάνει:

 

Βραβεία για την Alfa Romeo Giulia

 

Βραβεία για την Alfa Romeo Stelvio