Η Audi ξεκίνησε την παραγωγή του e-tron GT, του νέου πλήρως ηλεκτρικού μοντέλου της, στο Böllinger Höfe του Neckarsulm. Στο νέο ηλεκτρικό Gran Turismo, το μοντέλο που τοποθετείται στην κορυφή της γκάμας της μάρκας με τα τέσσερα δαχτυλίδια, το πάθος συναντά την καινοτομία και την αειφορία, οι υψηλές επιδόσεις την περιβαλλοντική ευαισθησία.
Επιπλέον, η διαδικασία παραγωγής εξοικονομεί πόρους, αποφεύγοντας το χαρτί και τα υλικά συσκευασίας, κάνει εκτενή ανακύκλωση χρησιμοποιώντας κλειστούς βρόχους αλουμινίου και πολυμερών, ενώ, για πρώτη φορά ένα νέο μοντέλο Audi έχει σχεδιαστεί χωρίς την κατασκευή φυσικού πρωτότυπου.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ
Αποκαλύφθηκε το SKODA Elroq: Πότε θα κυκλοφορήσει στην Ελλάδα – Τιμές
«Αυτοκίνητο της Χρονιάς 2025» για την Ελλάδα: Οι διεκδικητές του τίτλου
LIVE TV: Δείτε το shakedown του Ράλι Ιαπωνίας
Το Audi e-tron GT είναι από κάθε άποψη ξεχωριστό, το ίδιο και η διαδικασία παραγωγής του στο Böllinger Höfe, η οποία χαρακτηρίζεται από ουδέτερο περιβαλλοντικό αποτύπωμα ως προς τον άνθρακα. Στις αρχές του 2020, ολόκληρο το εργοστάσιο του Neckarsulm άρχισε να χρησιμοποιεί αποκλειστικά πράσινη ηλεκτρική ενέργεια.
Ένα συνδυασμένο εργοστάσιο θερμότητας και ηλεκτρικής ενέργειας που τροφοδοτείται με βιοαέριο παρέχει τη θερμότητα που απαιτείται για την παραγωγή, ενώ η Audi χρησιμοποιεί πιστώσεις άνθρακα από πιστοποιημένα έργα προστασίας του κλίματος, για να αντισταθμίσει τις εκπομπές που επί του παρόντος δεν μπορούν να αποφευχθούν με χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.
Για πρώτη φορά, ένα σπορ μοντέλο με χρήση ηλεκτρικής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές, θα αφήνει στο πέρασμά του πράσινο οικολογικό αποτύπωμα.
Ακολουθώντας τα βήματα των εργοστασίων των Βρυξελλών και του Győr, στην Ουγγαρία, το Böllinger Höfe είναι τώρα η πρώτη μονάδα παραγωγής της Audi στη Γερμανία, όπου οι δραστηριότητες παραγωγής είναι καθαρές ως προς τον άνθρακα.
Αυτό είναι ένα σημαντικό ορόσημο για τη μάρκα και ένα ακόμη βήμα στην πορεία της Audi για μετατροπή όλων των εργοστασίων της παγκοσμίως, σε μονάδες παραγωγής ουδέτερες ως προς τον άνθρακα μέχρι το 2025, στο πλαίσιο του προγράμματος “Mission: Zero”.