Το Audi e-tron Sportback με 402 PS και 446 χιλιόμετρα αυτονομία

Κοινοποίησε το άρθρο
Η Audi παραμένει σταθερή στη στρατηγική της για την ηλεκτροκίνηση παρουσιάζοντας το δεύτερο μοντέλο στη σειρά  μοντέλων e-tron. Το Audi e-tron Sportback είναι ένα δυναμικό SUV coupé που προσφέρει ισχύ που στιγμιαία φτάνει τα 300 kW (402 PS), με αυτονομία έως και 446 χιλιόμετρα (στον κύκλο WLTP) από μία μόνο φόρτιση της μπαταρίας.
Το Audi e-tron Sportback συνδυάζει τις αρετές ενός ευρύχωρου SUV με την κομψότητα ενός τετράθυρου κουπέ και το μοντέρνο χαρακτήρα ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου. Έχει μήκος 4.901 χιλιοστά, πλάτος 1.935 χιλιοστά και ύψος 1.616 χιλιοστά. Η οροφή του εκτείνεται επίπεδη πάνω από το μυώδες σώμα, με απότομη κλίση προς τα πίσω, σε τυπικό κουπέ στυλ. Το κάτω άκρο του τρίτου πλευρικού παραθύρου ανεβαίνει προς το πίσω μέρος –  ένα τυπικό χαρακτηριστικό Sportback.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

RENAULT Clio 1.0 Sce 65: Η φθηνότερη έκδοση του νέου μοντέλου – Τιμές

Μια νέα, πιο προσιτή έκδοση, με αρχική τιμή που δεν ξεπερνά τα 17.000 ευρώ προστέθηκε στην οικογένεια του νέου RENAULT Clio     Χωρίς αμφιβολία, το RENAULT...

Η Ολυμπιακή Φλόγα «τρέχει» με ΤΟΥΟΤΑ (video)

Η TOYOTA Hellas είναι ο επίσημος συνεργάτης της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, αλλά και της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής για την πραγματοποίηση της Λαμπαδηδρομίας των Ολυμπιακών...

LIVE TV : Δείτε live την εκκίνηση του Ράλι Κροατίας

Δείτε σε ζωντανή σύνδεση με το Ζάγκρεμπ, την εκκίνηση του Ράλι Κροατίας     Το ασφάλτινο Ράλι Κροατίας είναι ο τέταρτος αγώνας του WRC για το 2024...

Το Audi e-tron Sportback σε συνδυασμό με τους εξωτερικούς καθρέφτες S line και τους εικονικούς εξωτερικούς καθρέφτες επιτυγχάνει εξαιρετική τιμή συντελεστή οπισθέλκουσας μόλις 0,25 – ακόμα καλύτερη από το αδερφό μοντέλο Audi e-tron, χάρη στο coupé σχήμα του αμαξώματος και το μικρότερο στροβιλισμό του αέρα στο πίσω μέρος, κάτι που τελικά ωφελεί και την κατανάλωση.

Στον κύκλο WLTP, το SUV coupé έχει μια  αυτονομία μέχρι 446 χιλιόμετρα με μία μόνο φόρτιση της μπαταρίας. Περίπου 10 χιλιόμετρα από το αυξημένο εύρος σε σύγκριση με το e-tron μπορεί να αποδοθεί στο πιο αεροδυναμικό σχήμα.

Το Audi e-tron Sportback 55 quattro επιτρέπει στον οδηγό να απολαμβάνει επιδόσεις, αποδοτικότητα και υπέρτατη ηρεμία. Κάθε άξονας είναι εφοδιασμένος με έναν ασύγχρονο ηλεκτροκινητήρα που τροφοδοτείται με τριφασικό ρεύμα από τα ηλεκτρονικά ισχύος. Με ισχύ από 265 kW και 561 Nm ροπής, το Audi e-tron Sportback 55 quattro επιταχύνει 0 – 100 χλμ./ώρα σε 6,6 δευτερόλεπτα και η μέγιστη ταχύτητά του περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 200 χλμ./ώρα.

Με μετατόπιση του επιλογέα από τη θέση D στη θέση S και με πλήρη πίεση του πεντάλ γκαζιού, ο οδηγός μπορεί να ενεργοποιήσει τη λειτουργία boost. Εδώ, παράγεται ισχύς 300 kW και ροπή 664 Nm για οκτώ δευτερόλεπτα. Αυτό επιτρέπει στο SUV coupé να επιταχύνει από 0 έως 100 χλμ./ώρα σε 5,7 δευτερόλεπτα.

Στις διαδρομές μεγάλων αποστάσεων, το Audi e-tron Sportback 55 quattro μπορεί να φορτίζει με συνεχές ρεύμα (DC) σε σταθμούς γρήγορης φόρτισης έως και 150 kW. Σε λιγότερο από μισή ώρα, η μπαταρία φτάνει το 80% της χωρητικότητάς της – επαρκής για το επόμενο σκέλος της διαδρομής μεγάλων αποστάσεων. Το Audi e-tron Sportback 50 quattro μπορεί να φορτίσει με φορτιστές έως και 120 kW και ταυτόχρονα επιτυγχάνει ταυτόσημη ποσοστιαία φόρτιση.

Η φόρτιση σε δημόσιους σταθμούς φόρτισης εναλλασσόμενου ρεύματος μπορεί να πραγματοποιηθεί χρησιμοποιώντας ένα τυπικό καλώδιο mode-3. Έως και 11 kW ισχύ είναι διαθέσιμη, που μπορεί να αυξηθεί σε 22 kW με μια προαιρετική δεύτερη ενσωματωμένη συσκευή φόρτισης που θα είναι διαθέσιμη αργότερα μέσα στο έτος.