Το Concept Audi Sphere δείχνει πως θα είναι οι εσωτερικοί χώροι στο μέλλον

Κοινοποίησε το άρθρο

Οι μελέτες σχεδιασμού θα αναδείξουν τεχνολογίες και εσωτερικούς χώρους που προορίζονται για αυτοκινούμενα αυτοκίνητα παραγωγής στα μέσα της δεκαετίας του 2020.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

MINI Aceman : Ηλεκτρικό crossover πόλης (video)

Το Aceman είναι ένα ηλεκτρικό πενταθέσιο MINI, ιδανικό για τις αστικές μετακινήσεις διατηρώντας παράλληλα την ευελιξία και τη λειτουργικότητα ενός Crossover       Η MINI επιστρέφει στη...

MITSUBISHI “Diamond Bonus Deals” με όφελος πάνω από 4.000 ευρώ

Το νέο προωθητικό πρόγραμμα "Diamond Bonus Deals" της MITSUBISHI Motors προσφέρει σημαντικά προνόμια για όσους επιθυμούν να αποκτήσουν τα νέα μοντέλα της ιαπωνικής μάρκας     Τα...

Ένας 12χρονος Έλληνας στο Karting Academy Trophy 2024

  Από τα θρανία στις πίστες θα βρεθεί ο Νικόλας Καραγιάννης, ο οποίος θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα, στο FIA Karting Academy Trophy 2024. Έναν θεσμό...

Του Νίκου Μιχαλόπουλου

 

Τα τρία πρωτότυπα αυτοκίνητα με το όνομα Sphere της Audi θα αποκαλύψουν τις ιδέες της αυτοκινητοβιομηχανίας για το πώς θα μοιάζουν οι εσωτερικοί χώροι των αυτοκινήτων όταν η οδήγηση χωρίς τιμόνι γίνει πραγματικότητα.

Όταν τα αυτοκίνητα θα μπορούν να αυτο-οδηγηθούν με ασφάλεια και οι οδηγοί μπορούν να αποσυνδεθούν από την οδήγηση, το εσωτερικό θα γίνει «ένας ελεύθερος χώρος για χαλάρωση, δικτύωση ή ακόμη και ενεργή επικοινωνία», λέει η Audi.

Η Audi θα παρουσιάσει τρεις ιδέες για πλήρως αυτόνομα και ηλεκτρικά αυτοκίνητα κατά τη διάρκεια επερχόμενων εκθέσεων.

Το πρώτο, που ονομάζεται Skysphere και θα κάνει το ντεμπούτο του στο Monterey Car Week στην Καλιφόρνια από 12 Αυγούστου έως 15 Αυγούστου. Το Grandsphere θα κάνει πρεμιέρα στην έκθεση αυτοκινήτου του Μονάχου τον Σεπτέμβριο. Το τρίτο μοντέλο, το Urbansphere, θα αποκαλυφθεί το πρώτο εξάμηνο του 2022, σύμφωνα με ανακοίνωση της Audi.

Τα ονόματα “Sphere” για τα τρία πρωτότυπα προέρχονται από την ιδέα της Audi για ένα ολιστικό εσωτερικό διαμέρισμα που περιβάλλει τους επιβάτες και τους προσφέρει εναλλακτικές εμπειρίες ενώ το αυτοκίνητο κινείται.

Ένα ψηφιακό οικοσύστημα εφαρμογών και υπηρεσιών θα επεκτείνει αυτές τις εμπειρίες πέρα ​​από το αυτοκίνητο, δήλωσε η Audi.

Το Grandsphere αναμένεται να έχει έναν εσωτερικό «χώρο διαβίωσης» που προσφέρει αίσθηση σαν σαλόνι στους επιβάτες του σε μεγάλες αποστάσεις, όταν το αυτοκίνητο θα αυτό-οδηγηθεί ως επί το πλείστον.

Οι έννοιες Sphere είναι πιο κοντά στην πραγματικότητα από τα εξαιρετικά εννοιολογικά οχήματα AI: CON ή AI: ME της Audi.

Τα αυτοκίνητα Sphere θα δώσουν μια γεύση των τεχνολογιών και των εσωτερικών χώρων που αναμένεται να εμφανιστούν στα αυτοκίνητα παραγωγής της εταιρείας από τα μέσα της δεκαετίας του 2020, επισήμανε η Audi.

«Θα ρίξετε μια ματιά στην έκθεση του Μονάχου για το πώς θα φαίνονται τα νέα μοντέλα μας, ξεκινώντας από το εσωτερικό ως επίκεντρο και στη συνέχεια το εξωτερικό που αναπτύχθηκε γύρω από αυτό», δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Audi Markus Duesmann σε πρόσφατη συνέντευξή του στην Automotive News Europe. «Θα λάβετε μια ένδειξη για το πώς θα αναπτυχθεί το εσωτερικό με την τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης επιπέδου 4 και όλα αυτά με το αυτοκίνητο να λειτουργεί».