Audi Q5 Sportback: Ακόμη ένα εντυπωσιακό coupe SUV

Κοινοποίησε το άρθρο

Κομψό και πρακτικό, μοντέρνο και σπορ: το νέο Audi Q5 Sportback. Μετά τα e-tron Sportback και Q3 Sportback, η Audi παρουσιάζει ένα ακόμα Sportback. Το Q5 Sportback είναι ένα SUV με δυναμικές, coupe γραμμές που απευθύνεται σε όσους εκτιμούν όχι μόνο την εκφραστική σχεδίαση και την τεχνολογική καινοτομία, αλλά και το σπορ χαρακτήρα και την υψηλή καθημερινή χρηστικότητα.

Η διαισθητική λειτουργία και ο χειρισμός μέσα από ευκρινείς οθόνες, συμβάλλουν σε μία αίσθηση άνετης οδήγησης.

Το Audi Q5 Sportback είναι πραγματικά εντυπωσιακό και αποπνέει μια ισχυρή παρουσία, κάτι τυπικό για τα μοντέλα Q της Audi. Οι μεγάλες είσοδοι αέρα πλαισιώνουν το οκταγωνικό Singleframe. Οι LED προβολείς έχουν χαρακτηριστική υπογραφή φωτισμού ημέρας ενώ προαιρετικά είναι τεχνολογίας matrix LED.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Το φορτηγό των Metallica…It’s Electric (video)

To διάσημο συγκρότημα Metallica ετοιμάζεται για την καλοκαιρινή του περιοδεία, για την οποία θα χρησιμοποιήσει οχήματα της IVECO     Οι Metallica δεν χρειάζονται συστάσεις. Ιδρύθηκαν στο...

Η FORD Mustang Mach-E γιορτάζει στο Golden Hall

Οι επισκέπτες του stage της FORD στο Golden Hall έχουν την ευκαιρία να δουν από κοντά την ηλεκτρική Mustang Mach-E, να πάρουν δώρα αλλά...

RENAULT Clio 1.0 Sce 65: Η φθηνότερη έκδοση του νέου μοντέλου – Τιμές

Μια νέα, πιο προσιτή έκδοση, με αρχική τιμή που δεν ξεπερνά τα 17.000 ευρώ προστέθηκε στην οικογένεια του νέου RENAULT Clio     Χωρίς αμφιβολία, το RENAULT...

Η Audi προσφέρει το νέο Sportback στις εξωτερικές γραμμές “advanced” και “S line”. Οι διαφορές εντοπίζονται στο Singleframe, στις πλευρικές εισόδους αέρα και ειδικότερα στον πίσω προφυλακτήρα. Υπάρχουν 12 φινιρίσματα βαφής και μια ποικιλία επιλογών για  να επιλέξει ο πελάτης, συμπεριλαμβανομένου του μαύρου πακέτου styling.

Με μήκος 4,69 μέτρα, το Q5 Sportback είναι επτά χιλιοστά μακρύτερο από το αδερφό του μοντέλο. Το ύψος και το πλάτος είναι πανομοιότυπα. Ο συντελεστής οπισθέλκουσας είναι επίσης χαμηλότερος, με το Cd στα 0,30.

Το μακρύ μεταξόνιο 2,82 μέτρων παρέχει άφθονους χώρους. Με τις οριζόντιες γραμμές του, το εσωτερικό είναι καθαρό και ευάερο. Οι προαιρετικές εσωτερικές γραμμές εξοπλισμού “design selection” και “S line” δίνουν μια ακόμα πιο κομψή ή σπορ εμφάνιση, αντίστοιχα. Το πακέτο φωτισμού περιβάλλοντος χρησιμοποιεί στοχευμένα εφέ φωτισμού για να αναδείξει την ποιότητα κατασκευής της Audi στο εσωτερικό.

Ο χώρος αποσκευών έχει όγκο 510 λίτρα. Με τα πίσω καθίσματα διπλωμένα, αυτός αυξάνεται στα 1.480 λίτρα. Η Audi προσφέρει επίσης το νεότερο μέλος της οικογένειας με την προαιρετική πίσω σειρά καθισμάτων rear bench plus, η οποία μπορεί να μετατοπιστεί πλευρικά και έχει ρυθμιζόμενες γωνίες κλίσης πλάτης.

Εάν είναι απαραίτητο, μπορεί να μετακινηθεί προς τα εμπρός για να αυξήσει τη χωρητικότητα των αποσκευών έως και 60 λίτρα, στα 570 λίτρα μέγιστο. Παρέχει βελτιωμένη άνεση στους επιβάτες της πίσω σειράς όταν η πλάτη των καθισμάτων είναι κεκλιμένη και η επιφάνεια καθισμάτων τραβηγμένη τελείως πίσω.

Το προαιρετικό πακέτο αποθήκευσης χώρου αποσκευών διατηρεί τα πράγματα τακτικά και κρατά τις αποσκευές με ασφάλεια. Μια ηλεκτρική πίσω πόρτα είναι στάνταρ. Μπορεί να ανοίξει με μια απλή κίνηση ποδιών.

Q5 Sportback κυκλοφορεί στην Ευρώπη με έναν ισχυρό τετρακύλινδρο πετρελαιοκινητήρα δύο λίτρων. Με ροπή 150 kW (204 PS) και 400 Nm ροπής, συνδυάζεται με ένα αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη 7-σχέσεων S tronic και τεχνολογία ultra quattro.

Το ήπιο υβριδικό σύστημα ενισχύει το βαθμό απόδοσης. Κατά το φρενάρισμα, επιστρέφει ένα μέρος της ενέργειας πέδησης και αποθηκεύει την ηλεκτρική ενέργεια που παράγεται με αυτόν τον τρόπο σε μια μπαταρία ιόντων λιθίου. Το Q5 Sportback μπορεί επίσης να ρολάρει με τον κινητήρα εκτός λειτουργίας. Η ομαλή λειτουργία Start/Stop ενεργοποιείται με υπολειπόμενη ταχύτητα 22 χλμ./ώρα. Ο ισχυρός πετρελαιοκινητήρας δεν είναι μόνο αποδοτικός, αλλά και καθαρός. Πληροί τα όρια του τελευταίου κανονισμού για τις εκπομπές Euro 6d-ISC-FCM ή EU 6 AP.

Χάρη στο σύστημα SCR δύο δόσεων με διπλή έγχυση AdBlue, οι εκπομπές οξειδίου του αζώτου μειώνονται περαιτέρω ανάλογα με την αντίστοιχη κατάσταση λειτουργίας. Υπάρχουν δύο καταλυτικοί μετατροπείς SCR, διατεταγμένοι ο ένας πίσω από τον άλλο στο σύστημα εξάτμισης: ένας κοντά στην πολλαπλή εξαγωγής και ένας πιο μακριά από τον κινητήρα, στο σύστημα εξάτμισης.

Μετά το λανσάρισμα του Q5 Sportback θα ακολουθήσει μια δεύτερη έκδοση του τετρακύλινδρου TDI, ένας V6 TDI και δύο ακόμα δίλιτροι, τετρακύλινδροι βενζινοκινητήρες TFSI. Όπως το πολύ επιτυχημένο Q5, το Q5 Sportback θα προσφέρεται επίσης με ένα plug-in υβριδικό κινητήριο σύστημα σε δύο παραλλαγές ισχύος. Ένα SQ5 Sportback θα ολοκληρώσει αργότερα τη γκάμα.