BENTLEY Flying Spur: Τετράπορτο supercar 782 ίππων (video)

Κοινοποίησε το άρθρο

Η τέταρτη γενιά της BENTLEY Flying Spur, συνεχίζει να θεωρείται το απόλυτο πολυτελές σεντάν υψηλών επιδόσεων, αφού είναι ακόμα ισχυρότερη.

 

 

Η νέα BENTLEY Flying Spur εξακολουθεί να διατηρεί τη σιλουέτα που γνωρίσαμε πριν από δύο δεκαετίες. Η εξωτερική σχεδίαση του νέου μοντέλου, διατηρεί σε μεγάλο βαθμό τη γνώριμη, μυώδη σχεδιαστική γραμμή της τρίτης γενιάς Flying Spur που κυκλοφόρησε το 2019.

Οι επεμβάσεις στο εσωτερικό εντοπίζονται στις νέες επιλογές ραφών, με δέρμα σε μοτίβο τρισδιάστατου διαμαντιού που επεκτείνεται σε πόρτες και κολόνες.

Επιπλέον έχουν προστεθεί ορισμένα χαρακτηριστικά άνεσης και…ευεξίας. Όπως ο έξυπνος ιονισμός αέρα και η επιλογή αυτόματης ρύθμισης στάσης και στα τέσσερα καθίσματα. Αλλά και η εισαγωγή του My Bentley App Studio φέρνει μια σειρά από χρήσιμες εφαρμογές κατευθείαν στα χέρια του οδηγού.

Η διάσημη περιστρεφόμενη οθόνη υψηλής ευκρίνειας 12,3 ιντσών, τριών αναλογικών καντράν ή μιας μονοκόμματης πλευράς χειροποίητου καπλαμά, συνεχίζει να προσφέρεται προαιρετικά.

Όπως ήταν αναμενόμενο, η λίστα με τα ηλεκτρονικά συστήματα υποστήριξης του οδηγού είναι…ατελείωτη. Όπως και οι δυνατότητες συνδεσιμότητας. Μεταξύ άλλων, ξεχωρίζει το σύστημα πρόβλεψης πράσινων φωτεινών σηματοδοτών! Το οποίο επιτρέπει ένα «μαγικό χαλί» οδήγησης στο κέντρο των πόλεων.

Για τη διασκέδαση των επιβατών προσφέρεται επιλογή τριών ηχοσυστημάτων. Το πιο…απλό έχει 10 ηχεία και 650 Watt, ενώ το σύστημα Bang & Olufsen 1.500 W, 16 ηχείων έχει και φωτιζόμενες γρίλιες ηχείων.

Αν θέλετε να κάνετε…πάρτι, μπορείτε να επιλέξετε το σύστημα 2.200 Watt της Naim, με 19 ηχεία και ενεργούς αισθητήρες μπάσων ενσωματωμένους στα μπροστινά καθίσματα.

Οι πραγματικές αλλαγές της νέας Flying Spur όμως εντοπίζονται… κάτω από το αυτοκίνητο. Εκεί βρίσκεται το ολοκαίνουργιο σύστημα μετάδοσης κίνησης που συνδυάζεται με μια επίσης νέα ηλεκτρική αρχιτεκτονική.

Η νέα Flying Spur, είναι κατασκευασμένη γύρω από το νέο Ultra Performance Hybrid σύστημα της BENTLEY. Μπορεί να κινηθεί αθόρυβα, σε αμιγώς ηλεκτρική λειτουργία για έως και 76 χιλιόμετρα. Είναι δηλαδή ιδανική για ζώνες μηδενικών εκπομπών ρύπων (Zero Emission Zones) ή για διαδρομές εντός αστικού ιστού. Με εκπομπές CO2, 90% χαμηλότερες από την απερχόμενη Flying Spur Speed.

Η πλήρως ηλεκτρική λειτουργία μπορεί να αναπτυχθεί σε ταχύτητες έως και 140 χλμ/ώρα, με πίεση στο γκάζι έως και 75%. Η μπαταρία μπορεί να φορτιστεί πλήρως σε μόλις 2 ώρες και 45 λεπτά, με μέγιστη ισχύ φόρτισης 11 kW.

Όταν όμως ο οδηγός ή ο…σοφέρ, επιθυμεί πιο δυναμική οδήγηση, πιάνει δουλειά το υβριδικό σύστημα μετάδοσης κίνησης σε όλους τους τροχούς. Το οποίο συνδυάζει έναν V8 twin-turbo κινητήρα 4,0 λίτρων και 600 ίππων, με έναν ηλεκτροκινητήρα 190 ίππων. Τα δύο αυτά σύνολα συνεργάζονται με ένα οκτατάχυτο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη.

Στη λειτουργία Sport, η συνδυαστική ισχύς φτάνει τους 782 ίππους και τα 1.000 Nm ροπής. Με τη στιγμιαία ροπή του ηλεκτροκινητήρα να συμπληρώνει τον χαρισματικό ήχο του εγκάρσια τοποθετημένου V8.

Οι 147 περισσότεροι ίπποι σε σχέση με το προηγούμενο μοντέλο, εξασφαλίζουν ασυνήθιστες για σεντάν μοντέλο επιδόσεις. Γιατί η νέα BENTLEY Flying Spur επιταχύνει από στάση ως τα 100 χλμ./ώρα σε 3,5 δευτερόλεπτα!

Συνδυαστικά, ο V8 και ο ηλεκτροκινητήρας παρέχουν στη νέα Flying Spur συνολική αυτονομία 829 χιλιομέτρων.

Το Bentley Performance Active Chassis διατίθεται στον βασικό εξοπλισμό της Flying Spur Speed. Τα χαρακτηριστικά της νέας εξελιγμένης διάταξης περιλαμβάνουν τα Bentley Dynamic Ride και All-Wheel Steering, μαζί με το ηλεκτρονικά ελεγχόμενο Limited Slip Differential. Επιπλέον, μια νέα γενιά λογισμικού ελέγχου ESC επιτρέπει την επιλογή ανάμεσα σε μια σειρά από διαφορετικά στυλ οδήγησης. Τα Comfort, Bentley και Sport.

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η νέα Flying Spur είναι το πιο ισχυρό σεντάν μοντέλο της BENTLEY που δημιουργήθηκε ποτέ. Με τις κορυφαίες επιδόσεις να επιτυγχάνονται με φινέτσα, ηρεμία και πολυτέλεια. Κάτι που δεν συνηθίζεται στα supercars.

Στο παρακάτω video o Παγκόσμιος Πρωταθλητής της F1 του 1996, Damon Hill και η Lia Block, κόρη του αείμνηστου Ken Block, ανερχόμενο αστέρι και οδηγό της Williams F1 Academy, κάνουν μια δυναμική επίδειξη των ικανοτήτων της νέας Flying Spur. Στο τέλος, ο άλλοτε οδηγός της F1, Martin Brundle, εμφανίζεται οδηγώντας την BENTLEY EXP Speed 8, με την οποία συμμετείχε το 2001 24 Ώρες του Le Mans.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

FORD Ranger PHEV: Οι επαγγελματίες στην…πρίζα (video)

Η FORD Pro μπαίνει σε...ηλεκτρικά μονοπάτια, αφού στην πλούσια γκάμα της προσθέτει και το plug-in υβριδικό Ranger.     Ο δρόμος του εξηλεκτρισμού, που έχουν επιλέξει όλες...

VOLVO Electric Days: Ηλεκτρικές προσφορές

H VOLVO αφιερώνει τρεις ημέρες στα αμιγώς ηλεκτρικά της μοντέλα, προσφέροντας μοναδικές προσφορές σε ετοιμοπαράδοτα αυτοκίνητα.     Το VOLVO Electric Days είναι η γιορτή των ηλεκτρικών...

Ο Antonio Banderas οδηγεί την MERCEDES-BENZ E-Class της κόρης του (video)

Ο Antonio Banderas, η κόρη του Stella και η MERCEDES-BENZ E-Class είναι οι πρωταγωνιστές μιας ταινίας μικρού μήκους.     Μια ιστορία με οικογενειακές στιγμές του Antonio...

BENTLEY Flying Spur: Τετράπορτο supercar 782 ίππων (video)

Η τέταρτη γενιά της BENTLEY Flying Spur, συνεχίζει να θεωρείται το απόλυτο πολυτελές σεντάν υψηλών επιδόσεων, αφού είναι ακόμα ισχυρότερη.     Η νέα BENTLEY Flying Spur...

KIA EV9: Συλλέκτης βραβείων

Η σχεδιαστική πρωτοτυπία του KIA EV9 είχε ως αποτέλεσμα να προσθέσει ένα ακόμα βραβείο, εμπλουτίζοντας την πλούσια συλλογή του, μόλις έναν χρόνο μετά από...

Παρκάρισμα: Oι Ευρωπαίοι που δυσκολεύονται περισσότερο – Που κατατάσσονται οι Έλληνες

Συμβουλές στο διαδίκτυο αναζητούν καθημερινά χιλιάδες οδηγοί για το πως θα καταφέρουν να παρκάρουν τα αυτοκίνητά τους. Κάτι για το οποίο μάλλον δεν αγχώνονται...

To FORD Explorer ήρθε στην Ελλάδα: Οδηγήστε το

Το νέο FORD Explorer βρίσκεται πλέον στην Ελλάδα με τους ενδιαφερόμενους να μπορούν να πραγματοποιήσουν άμεσα test drive.     Το νέο Explorer, το ολοκαίνουργιο αμιγώς ηλεκτρικό...

Πωλήσεις αυτοκινήτων: Σε…διακοπές η αγορά

Η ανοδική πορεία της αγοράς αυτοκινήτων στην Ελλάδα, πάτησε...φρένο τον Αύγουστο. Με τις ταξινομήσεις καινούργιων επιβατικών να παρουσιάζουν πτώση σε σχέση με τον αντίστοιχο...