Η BMW θέλει ένα εκατομμύριο ηλεκτροκίνητα στο δρόμο μέχρι το 2021

Το BMW Group επικεντρώνεται τώρα στο επόμενο ορόσημο ηλεκτροκίνησης: «Μέχρι τα τέλη του 2021, στοχεύουμε να έχουμε συνολικά ένα εκατομμύριο ηλεκτροκίνητα οχήματα στους δρόμους», δήλωσε ο Oliver Zipse, Πρόεδρος Δ.Σ. της BMW AG, στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης (IAA).

«Ήδη βρισκόμαστε στην πρώτη γραμμή της ηλεκτροκίνησης. Κανείς κατασκευαστής δεν έχει παραδώσει τόσα ηλεκτροκίνητα οχήματα σε πελάτες στη Γερμανία από την αρχή της χρονιάς, όσα το BMW Group. Στη Νορβηγία, τα τρία στα τέσσερα νέα οχήματα επί των πωλήσεων του BMW Group έχουν σύστημα ηλεκτροκίνησης». 

Προσβλέποντας στην επόμενη δεκαετία, ο Zipse εκτιμά ότι η ηλεκτροκίνηση θα εξελιχθεί με διαφορετικούς ρυθμούς σε κάθε αγορά – λόγω διαφορών στην υποδομή, στα οδηγικά προφίλ των πελατών και στα ρυθμιστικά πλαίσια.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις του BMW Group, η ζήτηση των πελατών πρέπει να διασφαλίζει ότι πάνω από το 50% των ταξινομήσεων νέων οχημάτων στην πολυτελή κατηγορία της Κίνας θα αφορά αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα μπαταρίας (BEV) το 2030. Η αντίστοιχη αυτή τιμή για την Ευρώπη υπολογίζεται περίπου στο 25% ενώ στις ΗΠΑ, τη δεύτερη μεγαλύτερη αγορά οχημάτων σε όλο τον κόσμο, το ποσοστό θα κυμαίνεται στα επίπεδα του Ευρωπαϊκού.

 

«Το BMW Group είναι μία παγκόσμια εταιρία. Θα είμαστε σε θέση να προσφέρουμε στους πελάτες μας όλες τις σχετικές τεχνολογίες κίνησης: τους συμβατικούς κινητήρες μας με εξαιρετική απόδοση, συστήματα ηλεκτροκίνησης με μπαταρία, plug-in υβριδικά και, στο μέλλον, οχήματα με κυψέλες καυσίμου υδρογόνου», συνέχισε ο Zipse.

«Αυτό μας τοποθετεί σε μία πολύ ισχυρή στρατηγική θέση για να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις της μελλοντικής μετακίνησης και της κλιματικής αλλαγής».

 

Η τεχνολογία κυψελών καυσίμου υδρογόνου μπορεί να αποτελέσει μία ρεαλιστική λύση, κυρίως για μεγάλες αποστάσεις. Το BMW Group εκτιμά ότι η ζήτηση για τη συγκεκριμένη τεχνολογία θα αυξηθεί το δεύτερο μισό της επόμενης δεκαετίας και ένας δοκιμαστικός στόλος οχημάτων με κυψέλες καυσίμου θα λανσαριστεί το 2022. Η εταιρία παρουσιάζει το πρωτότυπο BMW i Hydrogen NEXT στη φετινή Έκθεση της Φρανκφούρτης.