Η BMW σειρά 2 Gran Coupe

Κοινοποίησε το άρθρο

Η πρώτη BMW Σειρά 2 Gran Coupe ενσαρκώνει την επιτυχημένη τετράθυρη coupe φιλοσοφία στις διαστάσεις μιας πολυτελούς compact BMW για πρώτη φορά. Αποτελεί μία πιο εξατομικευμένη πρόταση που θα ενθουσιάσει τους θιασώτες της υψηλής και τολμηρής αισθητικής. Υποστηρίζεται από καινοτόμες τεχνολογίες ελέγχου/λειτουργίας και συνδεσιμότητας, και υπόσχεται άριστη καθημερινή χρηστικότητα και απαράμιλλες δυναμικές επιδόσεις BMW.

Η παγκόσμια πρεμιέρα πραγματοποιείται στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Los Angeles το Νοέμβριο του 2019, ενώ το λανσάρισμα στην αγορά αναμένεται το Μάρτιο του 2020. Οι τιμές στη Γερμανία θα ξεκινήσουν από 31.950€ για το μοντέλο BMW 218i , 39.900€ για την BMW 220d και 51.900€ για το κορυφαίο μοντέλο της γκάμας BMW M235i xDrive

Ανάμεσα στα χαρακτηριστικά που ξεχωρίζουν είναι η αεροδυναμική σιλουέτα, τα τέσσερα πλαϊνά παράθυρα χωρίς πλαίσιο και τα πίσω φώτα που επεκτείνονται μέχρι το κέντρο του πίσω τμήματος, μέσω μιας γυαλιστερής μαύρης λωρίδας που πλαισιώνει το κεντρικά τοποθετημένο λογότυπο BMW.

Η BMW Σειρά 2 Gran Coupe έχει μήκος 4.526 mm, πλάτος 1.800 mm και ύψος 1.420 mm. Παρά τη χαμηλωμένη σπορ σιλουέτα, η ευρυχωρία είναι αξιοσημείωτη χάρη στο μεταξόνιο των 2.670 mm. Επιπλέον, ο χώρος αποσκευών των 430L μπορεί να επεκταθεί με διάφορους τρόπους.

Δυναμικό εμπρός τμήμα με αναθεώρηση των στοιχείων ταυτότητας BMW: οι ελαφρώς κεκλιμένοι προβολείς (full-LED στάνταρ) που συνθέτουν τη φυσιογνωμία BMW με τα τέσσερα ‘μάτια’ οδηγούν το βλέμμα στη μονοκόμματη χαρακτηριστική μάσκα BMW.

Όπως υποδηλώνει η σπορ εμφάνισή της, η BMW Σειρά 2 Gran Coupe εγκαινιάζει ένα νέο, δυναμικό πρότυπο στην κατηγορία. Σε αυτό συντελεί η προηγμένη αρχιτεκτονική εμπρόσθιας κίνησης (FWD) της BMW, την οποία η Gran Coupe μοιράζεται με τη νέα BMW Σειρά 1 μαζί με μία σειρά άλλων τεχνολογικών εξελίξεων.

Σύστημα ελέγχου ολίσθησης τροχών ARB, εγκατεστημένο στη μονάδα ελέγχου κινητήρα, γνωστό από το BMW i3s (κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας στο μικτό κύκλο: 14,6 – 14 kWh/100 km, εκπομπές CO2 στο μικτό κύκλο: 0 g/km) επιτρέπει τον έλεγχο της ολίσθησης του τροχού με μεγαλύτερη ευαισθησία και ταχύτητα από πριν.

Το ARB υποστηρίζεται από το στάνταρ σύστημα κατανομής ροπής BMW Performance Control, που αυξάνει την ευελιξία εφαρμόζοντας έξυπνα πίεση πέδησης στους τροχούς στην εσωτερική πλευρά της στροφής πριν το όριο ολίσθησης και διασφαλίζει μία ουδέτερη κατευθυντικότητα.

Ο στάνταρ εξοπλισμός της κορυφαίας BMW M235i xDrive περιλαμβάνει BMW xDrive all-wheel drive, ένα μηχανικό μπλοκέ διαφορικό Torsen, τιμόνι M Sport και φρένα M Sport. Το οκτατάχυτο κιβώτιο Steptronic Sport φέρει Launch Control mode. Το τρισδιάστατο πλέγμα που αντικαθιστά τις μπάρες στη μάσκα νεφρών είναι εμπνευσμένο από αγωνιστικά αυτοκίνητα και προσδίδει μία πρόσθετη νότα γοητείας.

Πλέον της BMW M235i xDrive, οι πελάτες μπορούν να επιλέξουν από πέντε ακόμα εκδόσεις εξοπλισμού: Basic, Advantage, Sport Line, Luxury Line και M Sport.

Ένας diesel και δύο βενζινοκινητήρες διατίθενται στο λανσάρισμα: ένας τρικύλινδρος βενζινοκινητήρας 103 kW (140 hp) στην BMW 218i, ένας τετρακύλινδρος κινητήρας diesel 140 kW (190 hp) στην BMW 220d και ο ισχυρότερος τετρακύλινδρος βενζινοκινητήρας του BMW Group – που αποδίδει 225 kW (306 hp) – στην BMW M235i xDrive. Όλα τα κινητήρια σύνολα πληρούν το αυστηρό πρότυπο εκπομπών ρύπων Euro 6d‑TEMP.

Η BMW 228i xDrive με δίλιτρο τετρακύλινδρο κινητήρα 170 kW (231 hp) διατίθεται μόνο στις ΗΠΑ