Θα υπάρξουν και ηλεκτρικά BMW M ;

Κοινοποίησε το άρθρο

Στο μέλλον, οι οδηγοί θα μπορούν να επιλέγουν ανάλογα με τις διαθέσεις τους, εάν θα οδηγούν οι ίδιοι τα αυτοκίνητά τους ή θα εμπιστεύονται την αυτόνομη οδήγηση. Με το BMW Vision M NEXT, το BMW Group αποκαλύπτει τη δική του εκδοχή για το είδος της οδηγικής απόλαυσης που θα βιώνει ο ενεργός οδηγός του μέλλοντος. Το πρωτότυπο, δίνει μία πρώτη γεύση από το ηλεκτροκίνητο μέλλον της μάρκας BMW M εστιάζοντας αποκλειστικά στον ενεργά εμπλεκόμενο οδηγό. Ευφυείς τεχνολογίες παρέχουν ολοκληρωμένη και παράλληλα στοχευμένη υποβοήθηση, μεταμορφώνοντας τον οδηγό σε απόλυτο κυρίαρχο του παιχνιδιού.

 

Η αποκλειστική παγκόσμια πρεμιέρα του BMW Vision M NEXT έγινε στη νέα πλατφόρμα επικοινωνίας #NEXTGen στο BMW Welt. Αυτή η εκδήλωση που επικεντρώθηκε σε λύσεις προσωπικής μετακίνησης “made by the BMW Group” προσθέτει ένα ακόμα κεφάλαιο στο ημερολόγιο των εκθέσεων αυτοκινήτων / τεχνολογικών και οραματικών προϊόντων ανά τον κόσμο στις οποίες δίνει το παρών η εταιρία. Εκεί παρουσιάστηκαν οι τελευταίες τεχνολογίες εξελίξεις του Group στους τομείς σχεδίασης, αυτόνομης οδήγησης, συνδεσιμότητας, εξηλεκτρισμού και υπηρεσιών, μαζί με θεαματικές παγκόσμιες πρεμιέρες όπως αυτή του BMW Vision M NEXT.

 

EASE και BOOST : δύο διαφορετικές φιλοσοφίες.

Τα BMW Vision iNEXT και BMW Vision M NEXT Vision Vehicles αποτυπώνουν δύο μελλοντικές, διαφορετικές φιλοσοφίες οδήγησης με την ονομασία “EASE” και “BOOST”. Το EASE περιλαμβάνει όλες τις εμπειρίες που σχετίζονται με την αυτόνομη οδηγηση. Εδώ το όχημα μεταμορφώνεται σε ζωτικό χώρο σε τέσσερις τροχούς όπου οι επιβάτες μπορούν να νιώθουν ασφάλεια και προστασία. Ένας χώρος όπου ξεκουράζονται και χαλαρώνουν, μέσα από συζήτηση, διάδραση και ψυχαγωγία, ενώ μπορούν ακόμα και να αυτοσυγκεντρώνονται – οι εμπειρίες που προσφέρονται με τη φιλοσοφία EASE είναι ποικίλες, όπως και οι ανάγκες των επιβατών. Το BOOST, από την άλλη, συμβολίζει την απόλυτη, ενεργή οδηγική εμπειρία. Οι φιλοσοφίες EASE και BOOST υποστηρίζονται εξ ίσου από τα θεμελιώδη στοιχεία με τα οποία το BMW Group προχωρά στο μέλλον, και αναφερόμαστε στις καινοτομίες της Αυτόνομης Οδήγησης, της Συνδεσιμότητας, του Εξηλεκτρισμού και των Υπηρεσιών – Autonomous driving, Connectivity, Electrification &Services (ACES). Η Σχεδίαση (Design) χαρίζει σε αυτούς τους τομείς οπτική έκφραση και καθιστά την υποκείμενη τεχνολογία προσιτή και ελκυστική για τον χρήστη (D+ACES).

Το εξωτερικό αποπνέει το σπορ DNA της BMW .

«Το BMW Vision M NEXT είναι ένα προηγμένο, υβριδικό σπορ αυτοκίνητο που αποτελεί ένα ξεκάθαρο και ισχυρό ‘statement’, σε επίπεδο εμφάνισης και διάδρασης», σχολίασε ο Domagoj Dukec, Αντιπρόεδρος του τμήματος BMW Design. Η συναρπαστική εξωτερική σχεδίαση δεν αφήνει καμία αμφιβολία για τις δυνατότητες επιδόσεων του BMW Vision Vehicle, εξ ου και δανείζεται στιλιστικά στοιχεία από κλασικά και σύγχρονα σπορ αυτοκίνητα BMW. Το BMW Vision M NEXT είναι εμπνευσμένο από το εμβληματικό BMW Turbo και το επαναστατικό BMW i8 plug-in hybrid και υιοθετεί μία εξελιγμένη εκδοχή σχεδιαστικών στοιχείων όπως χαμηλωμένο αμάξωμα, σφηνοειδή σιλουέτα, πόρτες σε σχήμα φτερών γλάρου (gullwing) και εντυπωσιακούς χρωματικούς συνδυασμούς. Οι έξοχες αναλογίες σπορ αυτοκινήτου διαμορφώνονται από επιφάνειες με σχεδιαστική σαφήνεια και απέριττο στυλ. Τα εμπρός και πίσω τμήματα φέρουν φινίρισμα σε matt-neon απόχρωση Thrilling Orange, που δημιουργεί μία ζωηρή αντίθεση με την υπόλοιπη silk-matt μεταλλική απόχρωση Cast Silver του εξωτερικού. Αυτή η χρήση έντονων χρωματικών αντιθέσεων, περισσότερο γνωστή ως ‘colour blocking’, χαρίζει στο Vision Vehicle ένα πρόσθετο αέρα σύγχρονου στυλ και αναδεικνύει τον έμφυτο δυναμισμό του.

Η πραγματική οδηγική εμπειρία μέσα στο BMW Vision M NEXT είναι εξίσου συναρπαστική με την εξωτερική του εμφάνιση. Το σύστημα κίνησης Power PHEV προσφέρει τη δυνατότητα επιλογής μεταξύ ηλεκτρικής τετρακίνησης και αμιγούς πίσω κίνησης, είτε με πλήρη ηλεκτροκίνηση, είτε με έναν υπερτροφοδοτούμενο, τετρακύλινδρο βενζινοκινητήρα. Η συνολική ισχύς του συστήματος  είναι 441 kW (600 hp), με τελική ταχύτητα 300 km/h και επιτάχυνση 0 – 100 km/h σε μόλις τρία δευτερόλεπτα. Υπάρχει επίσης ένα BOOST+ mode που αυξάνει στιγμιαία την ισχύ, με την πίεση ενός μπουτόν. Η μέγιστη ηλεκτρική αυτονομία είναι 100 km – υπέρ αρκετή για την ολοκλήρωση των περισσότερων διαδρομών αμιγώς με ηλεκτροκίνηση. Αυτό σημαίνει ότι το BMW Vision M NEXT είναι ένα σπορ αυτοκίνητο, το οποίο μπορεί να κυκλοφορεί ακόμα και σε ζώνες μηδενικών ρύπων, στα κέντρα των σύγχρονων πόλεων.