Οι νέες BMW X3 M Competition και BMW X4 M Competition

Κοινοποίησε το άρθρο

Η BMW M GmbH ανανεώνει τις σπορ εκδοχές των BMW X3 και BMW X4 δύο χρόνια αφότου κυκλοφόρησαν. Εκτός από τα νέα σχεδιαστικά χαρακτηριστικά που δανείζονται από τις επίσης ανανεωμένες BMW X3 και BMW X4, τις ειδικές αλλαγές M και μία νέα λειτουργική φιλοσοφία, η νέα BMW X3 M Competition αποδίδουν αυξημένη ελκτική ισχύ.

Ο ισχυρότερος εξακύλινδρος σε σειρά κινητήρας της BMW με μέγιστη ισχύ 375 kW/510 hp – που χρησιμοποιείται και σε άλλες BMW M – έχει μέγιστη ροπή αυξημένη κατά 50 Nm στα 650 Nm, μειώνοντας το χρόνο επιτάχυνσης κατά 0,3 δευτ. για το στάνταρ σπριντ 0 – 100 km/h στα 3,8 δευτερόλεπτα.

Η τιμή αυτή καθιστά τις BMW X3 M Competition και BMW X4 M Competition ανταγωνιστικές στη σπορ κατηγορία υψηλών επιδόσεων.

Η τελική ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 km/h, αλλά αυξάνεται στα 285 km/h σε συνδυασμό με το προαιρετικό M Driver’s Package. Τα νέα μοντέλα θα αρχίσουν να κυκλοφορούν τον Αύγουστο του 2021.

Σύστημα M xDrive all  wheel drive με έμφαση στον πίσω άξονα.
Το σύστημα M xDrive all-wheel drive συνεισφέρει επίσης στην υψηλή ευελιξία της BMW X3 M Competition και της BMW X4 M Competition, συνδυάζοντας τα πλεονεκτήματα πρόσφυσης της τετρακίνησης με τα παραδοσιακά δυναμικά χαρακτηριστικά της πίσω κίνησης.

Το ηλεκτρονικά ελεγχόμενο M xDrive – που συνδέεται με το σύστημα DSC (Dynamic Stability Control) – κατανέμει μέρος της ροπής στον εμπρός άξονα μόνον όταν οι πίσω τροχοί φτάνουν στα όρια της ελκτικής πρόσφυσης. Μέσω ενός μπουτόν, ο οδηγός μπορεί να επηρεάσει όχι μόνο τον τρόπο ελέγχου της οδηγικής ευστάθειας αλλά και την κατανομή της ροπής μεταξύ εμπρός και πίσω τροχών.

Η κεντρικά ελεγχόμενη αλληλεπίδραση του M xDrive all-wheel drive με το Active M Differential διασφαλίζει μετάδοση της κινητήριας ισχύος χωρίς απώλειες.

Συνθετικά φρένα M και ζάντες 21” στάνταρ.
Στα σπορ χαρακτηριστικά των BMW X3 M Competition και BMW X4 M Competition προστίθεται η υψηλή αποτελεσματικότητα του στάνταρ συστήματος συνθετικών φρένων Μ. Οι δαγκάνες των φρένων φέρουν το λογότυπο M και έχουν μπλε φινίρισμα στάνταρ ή γυαλιστερό μαύρο ή κόκκινο κατόπιν παραγγελίας.

Το άριστα συνδυασμένο συνολικό πακέτο για μέγιστες επιδόσεις περιλαμβάνει ζάντες 21″ με ελαστικά διαφορετικών διαστάσεων 255/40 ZR21 μπροστά και 265/40 ZR21 πίσω.

Ένα νέο χαρακτηριστικό είναι οι σφυρήλατες ζάντες M 892M Star Spoke με φινίρισμα Jet Black, που εξοικονομεί 2 κιλά βάρους ανά τροχό. Εναλλακτικά, οι διάσημες ζάντες αλουμινίου M 765M V-Spoke διατίθενται επίσης με φινίρισμα Jet Black.

BMW Live Cockpit Professional με ευφυή δικτύωση .
Οι νέες BMW X3 M Competition και BMW X4 M Competition εφοδιάζονται με BMW Live Cockpit Professional που περιλαμβάνει Connected Drive στάνταρ.

Η ευφυής δικτύωση που περιλαμβάνει καινοτόμες ψηφιακές υπηρεσίες βασισμένες στο BMW Operating System 7 – όπως BMW Intelligent Personal Assistant, Connected Music και Remote Software Upgrade – υποστηρίζουν μία ισχυρή αλληλεπίδραση μεταξύ οδηγού και οχήματος.

Η διαισθητική, multi-modal λειτουργία έχει βελτιστοποιηθεί περαιτέρω: ανάλογα με την περίπτωση, ο οδηγός μπορεί να επιλέξει ανάμεσα σε λειτουργία αφής στην οθόνη του Control Display, το δοκιμασμένο και αξιόπιστο BMW Controller, τα μπουτόν πολλαπλών λειτουργιών στο τιμόνι και φωνητικό έλεγχο (voice control).

Ένα ηχοσύστημα Harman Kardon surround περιλαμβάνεται τώρα στον στάνταρ εξοπλισμό για μία εξαιρετική εμπειρία ήχου. Το BMW Live Cockpit Professional προσφέρει ένα πλήρως ψηφιακό δίκτυο απεικόνισης: ο πίνακας οργάνων υψηλής ανάλυσης πίσω από το τιμόνι και το Control Display περιλαμβάνουν το καθένα μία οθόνη 12,3”.

Η πλήρως ψηφιακή οθόνη του πίνακα οργάνων προσφέρει μεταξύ άλλων M View με ειδικές ενδείξεις όπως και στα μοντέλα BMW M8. Ειδικό περιεχόμενο M διατίθεται επίσης με το προαιρετικό BMW Head‑Up Display.

Το σύστημα πλοήγησης BMW Maps βασίζεται σε cloud και προσφέρει ταχύ και ακριβή υπολογισμό διαδρομών και χρόνων άφιξης, ενημερώσεις δεδομένων σε πραγματικό χρόνο ανά τακτά χρονικά διαστήματα και εισαγωγή ελεύθερου κειμένου για αναζήτηση προορισμών πλοήγησης.

Επιπλέον, το BMW Maps με Connected Parking προσφέρει στους οδηγούς ακόμα πιο λεπτομερή υποστήριξη κατά την αναζήτηση ελεύθερου χώρου στάθμευσης κοντά στον προορισμό τους. Τέλος, οι υπηρεσίες On-Street Parking Information και ParkNow είναι ενσωματωμένες στις λειτουργίες του BMW Maps.

Remote Software Upgrade και BMW Drive Recorder.
Το BMW Operating System 7 περιλαμβάνει επίσης Remote Software Upgrade. Αυτό σημαίνει ότι οι BMW X3 M Competition και BMW X4 M Competition είναι πάντα ενημερωμένες με την τελευταία έκδοση λογισμικού.

Οι αναβαθμίσεις περιλαμβάνουν διαφορετικό περιεχόμενο, από νέες υπηρεσίες μέχρι βελτιωμένα χαρακτηριστικά του οχήματος και μπορούν να φορτώνονται ασύρματα “over‑the‑air”. Επίσης, υπάρχει δυνατότητα ενσωμάτωσης πρόσθετων λειτουργιών των οχημάτων μετά την πώληση, όπως το νέο BMW Drive Recorder, που τραβά βίντεο γύρω από το όχημα.

Driving Assistant Professional για πρώτη φορά .
Οι BMW X3 M Competition και BMW X4 M Competition διατίθενται με όλα τα σύγχρονα συστήματα υποστήριξης οδήγησης των BMW X3 και BMW X4. Εκτός από το Driving Assistant, διατίθεται προαιρετικά για πρώτη φορά και το Driving Assistant Professional. Αυτό περιλαμβάνει Active Cruise Control με βελτιωμένη λειτουργικότητα στην πόλη, προειδοποίηση στις διασταυρώσεις με πρόσθετη λειτουργία φρεναρίσματος στην πόλη, emergency lane assistant και βελτιωμένο σύστημα διατήρησης λωρίδας κυκλοφορίας (steering/lane guidance assistant).

Η τρισδιάστατη απεικόνιση του περιβάλλοντος χώρου στο ταμπλό οργάνων προσφέρει μία επισκόπηση με τα συστήματα υποστήριξης του Driving Assistant Professional που έχουν ενεργοποιηθεί και τις λειτουργίες που προσφέρουν.

Το Parking Assistant Plus προσφέρει επίσης υποβοήθηση οπισθοπορείας (reverse assistant), που αναλαμβάνει τον έλεγχο διεύθυνσης όταν το όχημα κινείται με όπισθεν καταγράφοντας επακριβώς την αντίστροφη πορεία. Το Parking Assistant Plus χρησιμοποιεί Park View, Panorama View και 3D Top View για τη δημιουργία μιας εικόνας του οχήματος και του περιβάλλοντος χώρου 360-μοιρών από διάφορες οπτικές γωνίες.

Τέλος, ο οδηγός μπορεί να έχει μία τρισδιάστατη live εικόνα του οχήματός του και του περιβάλλοντός του η οποία μεταδίδεται στο smartphone του μέσω Remote 3D View.