BMW Σειρά 1 2024: Πότε έρχεται στην Ελλάδα – Τιμές

Κοινοποίησε το άρθρο

H τέταρτη γενιά της BMW Σειράς 1 έχει νέα σχεδίαση, αναθεωρημένη γκάμα συστημάτων κίνησης, βελτιωμένη τεχνολογία πλαισίου και ευρεία γκάμα συστημάτων αυτοματοποιημένης οδήγησης και στάθμευσης

 

 

 

Η νέα Σειρά 1 σηματοδοτεί την έναρξη ενός νέου κεφαλαίου της BMW στην compact κατηγορία. Στην οποία έχει πρωταγωνιστεί την τελευταία εικοσαετία. Το νέο μοντέλο, είναι σημαντικά ανανεωμένο, διατηρώντας όμως τα χαρακτηριστικά που το κάνουν άμεσα αναγνωρίσιμο. Όπως είναι το μακρύ καπό, ο μετατοπισμένος προς τα πίσω θάλαμος επιβατών, η ρέουσα γραμμή της οροφής και το έντονο πίσω μέρος.

Οι διαστάσεις του πεντάθυρου μοντέλου έχουν αλλάξει ελάχιστα σε σχέση με τον προκάτοχό του. Το μήκος της νέας BMW Σειράς 1 έχει αυξηθεί κατά 42 χιλιοστά φτάνοντας στα 4.361, ενώ το μεταξόνιο είναι 2.670 χιλ. Το πλάτος είναι 1.800 χιλ. ενώ το ύψος έχει αυξηθεί κατά 25 χιλ. στα 1.459.

Στο επίπεδο μπροστινό μέρος, που βρίσκεται πλέον πολύ πιο κοντά στο δρόμο, ξεχωρίζει η φαρδιά γρίλια της BMW με την έντονη προς τα εμπρός κλίση με κάθετες και διαγώνιες μπάρες. Οι στάνταρ προβολείς LED διαθέτουν κάθετα στοιχεία για τα φώτα ημέρας και τα φλας. Προαιρετικά διατίθενται προσαρμοζόμενοι προβολείς με αντιθαμβωτική δέσμη μεγάλης σκάλας, λειτουργία φωτισμού στροφής και μπλε ένθετα.

Η πλαϊνή όψη χαρακτηρίζεται από το σφηνοειδές της σχήμα και τις επίπεδες γυάλινες επιφάνειες που στενεύουν προς τα πίσω. Υπάρχουν ακόμα μια μεγάλη αεροτομή οροφής, πλευρικοί εκτροπείς αέρα, κάθετοι ανακλαστήρες και ένα μαύρο ένθετο τύπου διαχύτη.

Η νέα BMW Σειρά 1 διατίθεται σε δύο απλά εξωτερικά χρώματα και επτά μεταλλικά. Υπάρχουν ακόμα τέσσερα φινιρίσματα που υπογράφει η BMW Individual καθώς και μια μεγάλη γκάμα ειδικών βαφών της ίδιας συλλογής. Η νέα BMW Σειρά 1 είναι το πρώτο μοντέλο στην γκάμα της μάρκας που διατίθεται προαιρετικά με φινίρισμα αντίθεσης για την οροφή.

Ακόμα πιο δυναμικά χαρακτηριστικά έχει το προαιρετικό πακέτο M Sport Package και ο προαιρετικός εξοπλισμός M Sport Design. Τα ειδικά σχεδιαστικά χαρακτηριστικά M περιλαμβάνουν μεγάλες εισαγωγές αέρα στον εμπρός προφυλακτήρα, έντονες πλαϊνές ποδιές και ένα τρισδιάστατο στοιχείο διαχύτη στον πίσω προφυλακτήρα.

Σπορ πινελιές και γενναιόδωρους χώρους προσφέρει το ανανεωμένο εσωτερικό της νέας BMW Σειράς 1. Ξεχωρίζουν τα νέας σχεδίασης καθίσματα, τα οποία προαιρετικά διατίθενται με σπορ χαρακτηριστικά, ενώ είναι θερμαινόμενα έχοντας μεγάλη γκάμα ηλεκτρικών ρυθμίσεων. Αλλά και λειτουργία μασάζ.

Οι επιφάνειες και τα στοιχεία διακόσμου υψηλής ποιότητας, ο επανασχεδιασμένος επιλογέας ταχυτήτων και η κυρτή οθόνη BMW Curved Display υπογραμμίζουν την πολυτελή ατμόσφαιρα του εσωτερικού.
Το ψηφιακό σύστημα απεικόνισης περιλαμβάνει μια οθόνη πληροφοριών 10,25” και μια οθόνη ελέγχου 10,7”. Ο αριθμός των κουμπιών και των χειριστηρίων στο cockpit έχει μειωθεί σημαντικά χάρη στη συνεπή χρήση της ψηφιακής τεχνολογίας.

Οι κινητήρες της νέας Σειράς 1 ανήκουν στην τελευταία γενιά αρθρωτών μηχανικών συνόλων του BMW Group. Ο τρικύλινδρος βενζινοκινητήρας της νέας BMW 120 των 170 ίππων και ο τετρακύλινδρος diesel της 120d των 163 ίππων συνδυάζονται με ήπια υβριδική τεχνολογία 48 Volt. Η BMW 118d, η οποία επίσης χρησιμοποιεί έναν τετρακύλινδρο πετρελαιοκινητήρα, αποδίδει 150 ίππους.

Στην κορυφή της γκάμας βρίσκεται η BMW M135 xDrive. Η οποία κινείται από έναν τετρακύλινδρο κινητήρα με απόδοση 300 ίππους και διαθέτει στάνταρ το προσαρμοζόμενο πλαίσιο Adaptive M Chassis με σπορ σύστημα διεύθυνσης και έξυπνο σύστημα τετρακίνησης.
Φυσικά εξασφαλίζει εντυπωσιακές επιδόσεις, επιταχύνοντας από 0 στα 100 χλμ./ώρα σε 4,9 δευτερόλεπτα.
Όλες οι κινητήριες μονάδες συνεργάζονται στάνταρ με 7-τάχυτο κιβώτιο Steptronic διπλού συμπλέκτη.

Άλλα, λιγότερα φανερά, αλλά ιδιαίτερα σημαντικά στοιχεία της νέας BMW Σειράς 1 είναι αυξημένη ακαμψία της δομής του αμαξώματος και της σύνδεσης του πλαισίου, η νέα τεχνολογία των αμορτισέρ, ο άμεσα ελεγχόμενος περιορισμός της ολίσθησης των τροχών και η αυξημένη, κατά 20%, γωνία κάστερ των μπροστινών τροχών. Εξασφαλίζοντας έτσι ιδιαίτερα σταθερή κατευθυντική ευστάθεια και βελτιστοποιημένη αίσθηση του τιμονιού.

Σημαντικά διευρυμένη είναι και η γκάμα συστημάτων αυτοματοποιημένης οδήγησης και στάθμευσης, ως μέρος του βασικού ή προαιρετικού εξοπλισμού της. Στα στάνταρ χαρακτηριστικά περιλαμβάνονται τα Driving Assistant με προειδοποίηση εμπρόσθιας σύγκρουσης, Lane Departure Warning, Exit Warning και Traffic Sign Recognition, καθώς και το Parking Assistant με Reversing Assistant.

Ο βασικός εξοπλισμός της BMW 1 περιλαμβάνει ακόμα, αυτόματο κλιματισμό, σύστημα συναγερμού, ηλεκτρικά αναδιπλούμενους εξωτερικούς καθρέπτες και το BMW Live Cockpit Plus που περιλαμβάνει το σύστημα πλοήγησης BMW Maps βασισμένο στο cloud.

Η νέα BMW Σειρά 1 διαθέτει και την τελευταία έκδοση του BMW iDrive με QuickSelect για διαισθητικό χειρισμό των λειτουργιών του οχήματος, μέσω αφής και με φωνητικό έλεγχο. Η ενσωμάτωση smartphone με Apple CarPlay® και Android Auto™ διατίθεται στάνταρ στη νέα BMW Σειρά 1, ενώ το BMW ID και το My BMW App προσφέρουν έναν εύκολο τρόπο εξατομίκευσης της εμπειρίας.

Η νέα γενιά της BMW Σειράς 1, θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο του BMW Group στη Λειψία, με το επίσημο λανσάρισμά της στην αγορά να έχει προγραμματιστεί για τον Οκτώβριο του 2024. Παρόλα αυτά, στα πλαίσια της BMW Joyland, έκανε ήδη την εμφάνισή της στην Ελλάδα.

Όταν κυκλοφορήσει το Φθινόπωρο, οι τιμές της αναμένεται να ξεκινούν από 28.960 ευρώ για την 120 και από 35.960 ευρώ για την 120d. H κορυφαία M135 θα ξεκινά από 55.200 ευρώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Ήρθε το νέο FORD Puma: Εκδόσεις – Τιμές

Το ανανεωμένο FORD Puma διατίθεται σε τέσσερις εκδόσεις εξοπλισμού με κινητήρες από 125 μέχρι 170 ίππους       Το Puma είναι αναμφίβολα το σύγχρονο best-seller μοντέλο στην...

ALFA ROMEO Junior Veloce με 280 ίππους

Επιδόσεις που θα παραπέμπουν σε αυθεντική ALFA ROMEO υπόσχεται η κορυφαία έκδοση Veloce, της καινούργιας Junior       Η πολυαναμενόμενη ALFA ROMEO Milano, η οποία λίγες ημέρες...

Το νέο DACIA Duster στην Ελλάδα – Τιμές

Το ολοκαίνουργιο DACIA Duster είναι ένα υπερσύγχρονο αυτοκίνητο, με εντυπωσιακή εμφάνιση, πολυάριθμα ηλεκτρονικά συστήματα και διαθέσεις για...περιπέτειες       Το νέο Duster δεν είναι απλά ένα καινούργιο...

SUZUKI Vitara 2024 – Τιμές

Ανανεωμένο αισθητικά και με νέα συστήματα ασφάλειας έρχεται το SUZUKI Vitara       Το SUZUKI Vitara, είναι ένας από τους διαχρονικούς πρωταγωνιστές της κατηγορίας των «αυθεντικών» SUV....

FIAT Grande Panda: Ιστορία με μέλλον

Εμπνευσμένο από το παρελθόν, το FIAT Grande Panda είναι ένα ολοκαίνουργιο μοντέλο που υπόσχεται πρακτικότητα, εξαιρετικούς χώρους αλλά και τεχνολογία για το μέλλον     To FIAT...

BMW Σειρά 1 2024: Πότε έρχεται στην Ελλάδα – Τιμές

H τέταρτη γενιά της BMW Σειράς 1 έχει νέα σχεδίαση, αναθεωρημένη γκάμα συστημάτων κίνησης, βελτιωμένη τεχνολογία πλαισίου και ευρεία γκάμα συστημάτων αυτοματοποιημένης οδήγησης και...

XEV Υoyo: Το αυτοκίνητο που κοστίζει…5 ευρώ την ημέρα

Το ηλεκτρικό Yoyo της XEV που χωράει και παρκάρει παντού γίνεται ακόμα πιο προσιτό, αφού προσφέρεται με σημαντική έκπτωση       Το XEV Υoyo είναι ένα «έξυπνο»...

ALPINE A290 : Ο…ήχος των επιδόσεων (video)

To A290 είναι ένα σπορ ηλεκτρικό RENΑULT 5, το οποίο έχει φορέσει τα...ρούχα της ALPINE       Η ALPINE εγκαινιάζει μια νέα εποχή με το λανσάρισμα του...