Δοκιμή: Citroen C4 Cactus 1.2 PureTech 110ps

Ολικά αναβαθμισμένο και εφοδιασμένο με τις σταθερές αξίες της Citroën σε ότι αφορά την τεχνολογία, την άνεση και τους κινητήρες, το Νέο C4 Cactus καταφέρνει να ξεχωρίζει χάρη στη μοναδική του σχεδίαση και την έντονη προσωπικότητά του.

fisikon

Σε συνέχεια του λανσαρίσματος του δημοφιλούς C3 το 2016 και του Next Generation SUV C3 Aircross το 2017, το Νέο C4 Cactus έρχεται να συνδυάσει την ιδιαίτερη προσωπικότητα του προκατόχου του – ενισχυμένη τώρα με μεγάλες δυνατότητες εξατομίκευσης (9 εξωτερικά χρώματα, 4 χρωματικά πακέτα, 31 συνδυασμοί και 5 πακέτα για το εσωτερικό) – με την κορυφαία για την κατηγορία άνεση που χαρακτηρίζει το C4, αλλά και να προσφέρει υψηλού επιπέδου τεχνολογία, με 12 συστήματα υποβοήθησης του οδηγού, 3 τεχνολογίες συνδεσιμότητας και υπερσύγχρονους βραβευμένους για τρίτη συνεχόμενη χρονιά κινητήρες τελευταίας γενιάς, ισχύος έως 130 ίππων.

Το Νέο C4 Cactus έχει προσαρμοστεί στα δεδομένα των χάτσμπακ και έχει γίνει πιο μοντέρνο, χωρίς όμως να χάσει τίποτα από την αυθεντικότητα και τον ιδιαίτερο χαρακτήρα του προκατόχου του.

Το νέο μοντέλο δείχνει λοιπόν τώρα πιο πλατύ, με τα φώτα “δύο επιπέδων” στο εμπρός τμήμα του, να εναρμονίζονται με τη σχεδιαστική ταυτότητα της Citroën και με τα νέα, μεγαλύτερου πλάτους, πίσω φωτιστικά σώματα τεχνολογίας 3D LED να ενισχύουν με τον τρόπο τους το τεχνολογικό προφίλ του αυτοκινήτου. Από την άλλη μεριά, τα νέας σχεδίασης AIRBUMP® είναι πλέον χαμηλά τοποθετημένα στις πόρτες και τις προστατεύουν από μικροσυγκρούσεις, συμβάλλοντας στη μείωση του κόστους χρήσης του αυτοκίνητου, ενώ ταυτοχρόνως κάνουν το νέο χάτσμπακ της Citroën  να δείχνει πιο πολιτισμένο.

ΕΝΑ ΕΥΡΥΧΩΡΟ ΣΑΛΟΝΙ

Το εσωτερικό του διατηρεί όλα τα σχεδιαστικά πλεονεκτήματα του Νέο C4 Cactus, που αποτέλεσε τον προπομπό για το design του εσωτερικού των αυτοκινήτων της Citroën και χαρακτηρίζεται από στοιχεία που παραπέμπουν στη λαμπρή ιστορία της εταιρίας, όπως οι ιμάντες στις πόρτες και το ανάγλυφο μοτίβο στο ντουλαπάκι του συνοδηγού.

ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΜΕ PROGRESSIVE HYDRAULIC CUSHIONS™

Το Νέο C4 Cactus είναι το πρώτο μοντέλο στην Ευρώπη που διαθέτει ανάρτηση με Progressive Hydraulic Cushions ™ (PHC), μία ακόμα καινοτομία της Citroën που θα δούμε να τοποθετείται στο μέλλον και σε άλλα μοντέλα της εταιρίας.

Περίπου 20 διπλώματα ευρεσιτεχνίας κατοχυρώθηκαν κατά την ανάπτυξη της νέας ανάρτησης, τα αμορτισέρ της οποίας διαθέτουν δύο υδραυλικά στοπ (ένα για τη συμπίεση και ένα για την αποσυμπίεση) που εξαλείφουν το «τράνταγμα» που δημιουργείται όταν μια συμβατική ανάρτηση φτάνει στο τέλος της διαδρομής της. Έτσι, το Νέο C4 Cactus συμπεριφέρεται σαν “μαγικό χαλί”, χωρίς από την άλλη να στερείται ο οδηγός κάτι από τη δυνατότητα ελέγχου του αυτοκινήτου και την απόλαυση της οδήγησης.

 

ADVANCED COMFORT ΚΑΘΙΣΜΑΤΑ

Όλα τα εμπρός καθίσματα του Νέο C4 Cactus διαθέτουν γέμιση με νέο αφρό υψηλής πυκνότητας που προσφέρει βέλτιστη άνεση αποτρέποντας οποιαδήποτε καθίζηση μετά από πολλές ώρες στο τιμόνι, όπως επίσης αποτρέπει και τη γήρανση του καθίσματος μετά από πολυετή χρήση.

Η ηχομόνωση του Νέο C4 Cactus αναβαθμίστηκε συνολικά χάρη στα μεγαλύτερου πάχους τζάμια στα παράθυρα, το ηχομονωτικό παρμπρίζ και την τοποθέτηση μεγαλύτερης ποσότητας ηχομονωτικού υλικού στο δάπεδο, αλλά και στο διάφραγμα που χωρίζει τον κινητήρα από το χώρο επιβατών.

 

12 ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΥΠΟΒΟΗΘΗΣΗΣ & ΤΡΕΙΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ ΣΥΝΔΕΣΙΜΟΤΗΤΑΣ

Το Νέο C4 Cactus είναι εξοπλισμένο με τα καλύτερα συστήματα υποστήριξης τα οποία προσφέρουν άνεση και ασφάλεια απλοποιώντας την οδήγηση, διατηρούν τον οδηγό σε επαγρύπνηση και μειώνουν τον κίνδυνο ατυχήματος.

Πρόκειται για τα Active Safety Brake (Σύστημα Αυτόματης Πέδησης – λειτουργεί σε ταχύτητες από 5 km/h έως 85 km/h), Speed Limit Recognition System and Recommendation (Σύστημα αναγνώρισης σημάτων κυκλοφορίας), Lane Departure Warning System (Σύστημα προειδοποίησης απόκλισης από τη λωρίδα κυκλοφορίας – σε ταχύτητες πάνω από 60 km/h), Coffee Break Alert (Ειδοποίηση για στάση), Blind Spot Monitoring System (Σύστημα παρακολούθησης τυφλών σημείων), Park Assist (Υποβοήθηση παρκαρίσματος), Reversing Camera (Κάμερα οπισθοπορείας), Hill Start Assist (Υποβοήθηση εκκίνησης σε ανηφόρα – σε κλίσεις άνω του 3%), Static Cornering Lights (Στατικά φώτα στροφής – λειτουργεί σε ταχύτητες άνω των 40 km/h,) Keyless Access and Start (Πρόσβαση και εκκίνηση χωρίς κλειδί) και Grip Control (Έλεγχος πρόσφυσης).

Επιπροσθέτως, το νέο C4 Cactus προσφέρει στους επιβάτες του την απαραίτητη στις μέρες μας πρόσβαση στο διαδίκτυο με τα συστήματα Mirror Screen Function (λειτουργία με Android Auto, Apple CarPlay ™ και MirrorLink®), CITROËN Connect Nav (σύστημα 3D πλοήγησης τελευταίας γενιάς με φωνητικό έλεγχο της πλοήγησης, του τηλεφώνου και των πολυμέσων) και CITROËN Connect Box με SOS & Assistance Pack (κλήση έκτακτης ανάγκης και υπηρεσία βοήθειας).

Oικονομικός και αποδοτικός ο 1.2 

Η έκδοση με τον τρικύλινδρο, υπερτροφοδοτούμενο βενζινοκινητήρα χωρητικότητας 1,2 l και τεχνολογίας «Puretech» είναι από τις καλύτερες που μπορεί να αγοράσει κάποιος ο οποίος ενδιαφέρεται για το μοντέλο, αναφορικά με την τεχνολογία του και τη μέγιστη ισχύ.

Στην πράξη ο κινητήρας αποδείχθηκε ιδιαίτερα πρόθυμος και «ζωντανός» ενώ η κλιμάκωση του κιβωτίου κάνει την κίνηση άνετη ή περισσότερο σπορ ανάλογα με τις διαθέσεις του οδηγού. Όσον αφορά στον θόρυβο κυμαίνεται σε πολύ χαμηλά επίπεδα