CITROEN Ami : Τετράτροχο…gadget – Τιμές

Κοινοποίησε το άρθρο

Το όχημα – γκάτζετ της CITROEN, που έχει γίνει διάσημο πριν κυκλοφορήσει, ήρθε πλέον και στη χώρα μας. Πρόκειται για το Ami, το οποίο έχει δημιουργήσει μία νέα κατηγορία λόγω των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών του.
Στην Ελλάδα, μπορεί να οδηγηθεί από την ηλικία των 16 ετών, μπορεί να μεταφέρει άνετα δύο άτομα, ενώ οι συμπαγείς διαστάσεις διευκολύνουν την οδήγηση και το παρκάρισμα. Η φόρτισή του είναι απλοποιημένη, καθώς σε μόλις τρεις ώρες, μέσω μιας κανονικής/οικιακής πρίζας 220V επανακτά την πλήρη αυτονομία του, ενώ ιδιαίτερα σημαντική είναι η προστασία που προσφέρει από κακές καιρικές συνθήκες και ατυχήματα.
Η τιμή εκκίνησης ανέρχεται στα 6.500 ευρώ, με το πρόγραμμα της κρατικής επιδότησης Β΄ Κύκλου Δράσης “Κινούμαι Ηλεκτρικά”, ενώ για νέους κάτω από 29 ετών η κρατική επιδότηση αυξάνεται κατά 1.000 ευρώ και η τελική τιμή του οχήματος δε ξεπερνά τα 5.500 ευρώ
Για τους επαγγελματίες υπάρχει και το Ami Cargo. O συνολικός όγκος φόρτωσης ξεπερνά τα 400 λίτρα και το ωφέλιμο φορτίο φθάνει τα 140 κιλά, χάρη στον βελτιστοποιημένο μεταβλητό διαθέσιμο χώρο που καταλαμβάνει τη θέση του συνοδηγού. Η τιμή του, με το όφελος της κρατικής επιδότησης, φτάνει τα 6.800 ευρώ.