Το CITROEN 2CV του Αστερίξ (video)

Κοινοποίησε το άρθρο

Η CITROEN σε συνεργασία με την Pathé, Trésor Films και τις εκδόσεις Editions Albert René, συνεργάστηκαν για την ταινία “Asterix & Obelix: The Middle Kingdom”, που θα κυκλοφορήσει στις κινηματογραφικές αίθουσες στην Ελλάδα, στις 2 Φεβρουαρίου 2023.

Σε μια ιδιαίτερη συνεργασία, η CITROEN σχεδίασε αλλά και κατασκεύασε, σε μόλις 3 μήνες, ένα πρωτότυπο άρμα, ειδικά για τις ανάγκες αυτής της παραγωγής. Στην ταινία “Asterix & Obelix: The Middle Kingdom”, το πρωτότυπο άρμα είναι στην πραγματικότητα μια διαφορετική προσέγγιση του 2CV και αντιπροσωπεύει τον γαλατικό τρόπο ζωής. Οι ομάδες σχεδιασμού της γαλλικής φίρμας έκαναν μια επανερμηνεία των βασικών αξιών της που έχουν να κάνουν με την άνεση, την τεχνολογία και τον τολμηρό σχεδιασμό, προσθέτοντας έτσι μια ιδιαίτερη πινελιά για την ταινία του Asterix.


Το άρμα έχει αμάξωμα από βελανιδιά, αεραναρτήσεις από στομάχι αγριόχοιρου, ηλιοροφή και προβολείς από γαλατικά κράνη, που λειτουργούν με πυγολαμπίδες ενισχυμένες με το μαγικό φίλτρο του Δρυΐδη Panoramix. Οι τροχοί είναι από ανακυκλωμένες ασπίδες, που ενσωματώνουν το έμβλημα της CITROEN.


Η CITROEN και ο Asterix, είναι ονόματα γνωστά, ριζωμένα στη γαλλική κουλτούρα. Η CITROEN είναι μια αυτοκινητοβιομηχανία που δημιουργήθηκε από τον André Citroën το 1919 και έχει σημαδέψει την ιστορία της αυτοκινητοβιομηχανίας από το Traction Avant και το 2CV έως το CX. Σήμερα, ανοίγει το δρόμο για την κινητικότητα του αύριο με το αντικομφορμιστικό Ami και με το πλέον προχωρημένο πρωτότυπο αυτοκίνητό της, το Οli.
Ο Asterix είναι μια γαλλική σειρά κόμικ που δημιουργήθηκε το 1959 από τον Γάλλο σεναριογράφο René Goscinny και τον Γάλλο σκιτσογράφο Albert Uderzo και δημοσιεύτηκε πρώτη φορά στην εφημερίδα “Pilote”. Οι εκδόσεις Albert René κατέχουν και διαχειρίζονται πλέον τα δικαιώματα για τις περιπέτειες του Asterix. Μέχρι σήμερα, έχουν πουληθεί 385 εκατομμύρια άλμπουμ, μεταφρασμένα σε 111 γλώσσες παγκοσμίως. Το… έπος του Asterix, περιλαμβάνει 15 ταινίες και κινούμενα σχέδια, με πάνω από 25 εκατομμύρια θεατές στη Γαλλία και πάνω από 70 εκατομμύρια παγκοσμίως.


«Η συνάντηση μεταξύ αυτών των δύο θρύλων της γαλλικής κουλτούρας δεν θα μπορούσε να είναι κάτι λιγότερο από εξαιρετική, καθώς υπήρχε μια μοναδική εγγύτητα και ειλικρίνεια, αλλά και ένας αμοιβαίος σεβασμός μεταξύ των ομάδων CITROEN και Asterix από την πρώτη στιγμή. Μας παρουσιάστηκε αυτή η απίστευτη ευκαιρία να δημιουργήσουμε και να κατασκευάσουμε ένα πρωτότυπο άρματος από την αρχή και περάσαμε καταπληκτικά δουλεύοντας σε αυτό το project! Το αποτέλεσμα είναι μια ωδή στο 2CV, το θρυλικό αυτοκίνητο που αντιπροσωπεύει όλο το μεγαλείο της CITROEN, λέει ο Pierre Leclercq, Global Design Director της CITROEN.