CUPRA Tavascan Concept: To ηλεκτρικό SUV coupe των 306 ίππων

Κοινοποίησε το άρθρο

Το crossover coupe συνδυάζει την εμφάνιση ενός SUV με την κομψότητα ενός σπορ coupe. Το CUPRA Tavascan Electric Concept προσφέρει απόδοση, δυναμική και οδηγησιμότητα στους πελάτες με το προηγμένο ηλεκτρικό σύστημα κίνησης.

Δύο κινητήρες, ένας ενσωματωμένος στον μπροστινό άξονα και ο δεύτερος στον πίσω άξονα, με ισχύ 225kW (306PS) και κίνηση στους τέσσερις τροχούς παρέχουν μέγιστη απόδοση. Το CUPRA Tavascan Electric Concept φτάνει τα 100km/h σε λιγότερο από 6.5 δευτερόλεπτα.

Με την εμφάνιση ενός SUV και την κομψότητα ενός σπορ coupe, το CUPRA Tavascan Concept είναι το πρώτο αυτοκίνητο που η CUPRA χρησιμοποιεί 100% ηλεκτρικό κινητήρα, με μηδενικές εκπομπές ρύπων.

Καθώς απομακρυνόμαστε από το συμβατικό και μπαίνουμε σε έναν κόσμο βασισμένο όλο και περισσότερο στην ηλεκτροκίνηση, η CUPRA επαναπροσδιορίζει βασικά χαρακτηριστικά όπως είναι η απόδοση. Μετά την αποκάλυψη του CUPRA Formentor Concept, η CUPRA προχωράει ένα βήμα μπροστά προς το όραμά της για ηλεκτροκίνητη απόδοση με το CUPRA Tavascan Concept.

Το Concept είναι εξοπλισμένο με μπαταρία ιόντων λιθίου 77kWh, η οποία μπορεί να αποθηκεύσει αρκετή ενέργεια για να κρατήσει το όχημα σε κίνηση με αυτονομία έως 450km, στοχείο που βασίζεται στο WLTP

Το CUPRA Tavascan Concept πήρε το όνομά του από ένα χωριό που βρίσκεται στα Πυρηναία, μοναδικό λόγω του εκπληκτικού τοπίου που το περιβάλει και του γύρω φυσικού περιβάλλοντος.