DACIA Jogger Hybrid 140: Αυτόματο, υβριδικό και επταθέσιο

Κοινοποίησε το άρθρο

H γκάμα του DACIA Jogger σύντομα θα συμπληρωθεί με την έκδοση με τον κινητήρα Hybrid 140 και θα συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο.

Το DACIA Jogger, λανσαρίστηκε στις αγορές το Μάρτιο και μέχρι τώρα έχει πάνω από 83.000 παραγγελίες και περισσότερες από 51.000 ταξινομήσεις. Πρόκειται για ένα μοντέλο που έφερε μια νέα πρόταση στην κατηγορία των επταθέσιων οικογενειακών οχημάτων.
Τα 2/3 των πελατών του Jogger επιλέγουν την έκδοση διπλού καυσίμου (βενζίνης – υγραερίου) 1.0 ΤCe 100 LPG, αλλά και το υψηλότερο επίπεδο εξοπλισμού, ενώ το 55% επιλέγει την 7θέσια έκδοση. Από το νέο έτος θα υπάρχει μια ακόμα επιλογή.
Πρόκειται για μια υβριδική έκδοση, με το Jogger να γίνεται το πρώτο μοντέλο της DACIA που ενσωματώνει την υβριδική τεχνολογία.
Διαθέτει έναν τετρακύλινδρο βενζινοκινητήρα 1.6 λίτρων με απόδοση 90 ίππων και δύο ηλεκτροκινητήρες. Έναν με ισχύ 50 ίππων και μίζα/γεννήτρια εκκίνησης, υψηλής τάσεως και ένα ηλεκτρικό αυτόματο κιβώτιο multi-mode με 4 σχέσεις που συνδέονται με τον κινητήρα εσωτερικής καύσης και 2 σχέσεις που συνδέονται με τον ηλεκτροκινητήρα.

Το σύστημα ανάκτησης ενεργείας κατά το φρενάρισμα, σε συνδυασμό με το υψηλό επίπεδο ανάκτησης ενεργείας της μπαταρίας των 1.2 kWh (230V), αλλά και την αποδοτικότητα του αυτόματου κιβωτίου, δίνουν τη δυνατότητα της αμιγούς ηλεκτροκίνησης στο 80% των αστικών διαδρομών. Αλλά και της μείωσης της κατανάλωσης έως και κατά 40% σε σύγκριση με έναν κινητήρα εσωτερικής καύσης σε αστικό κύκλο, οδηγούμενο με τον ίδιο τρόπο.
Η αμιγώς ηλεκτρική εκκίνηση του Jogger, καθώς και το αυτόματο σύστημα μετάδοσης υπόσχονται μεγαλύτερη ευκολία στην οδήγηση, ενώ βελτιώνουν και τις ενεργειακές του επιδόσεις. Η αυτονομία του ξεπερνάει τα 900 χιλιόμετρα, ενώ η μπαταρία του καλύπτεται από εγγύηση 8 ετών ή 160.000χλμ., οποιοδήποτε έρθει πρώτο.

Το DACIA Jogger Hybrid 140 εφοδιάζεται με αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων, που περιλαμβάνει τη λειτουργία “B” (Brake), που ενισχύει την ανάκτηση ενεργείας κατά το φρενάρισμα και τη δύναμη πέδησης μέσω του κινητήρα. Η χρήση αυτού του προγράμματος δίνει τη δυνατότητα ανάκτησης περισσότερης ενέργειας.
Στο εσωτερικό του ξεχωρίζει ο ψηφιακός πίνακας οργάνων με οθόνη 7”, οι ενδείξεις του οποίου μπορούν να προσαρμοστούν από τον οδηγό, ενώ προβάλλονται και βασικές πληροφορίες όπως το επίπεδο φόρτισης της μπαταρίας, η υπολειπόμενη αυτονομία καθώς και η ροή ενέργειας.
Στο βασικό του εξοπλισμό περιλαμβάνει, ηλεκτρονικό χειρόφρενο, καθώς και υψηλά τοποθετημένη κεντρική κονσόλα με αποθηκευτικό χώρο και υποβραχιόνιο.


Η νέα αυτή υβριδική έκδοση διατηρεί τις ίδιες αναλογίες στις εσωτερικές της διαστάσεις με την υπόλοιπη γκάμα. Η ενσωμάτωση της μπαταρίας σχεδιάστηκε από την αρχή και είναι τοποθετημένη κάτω από το δάπεδο, στο χώρο της ρεζέρβας. Εκεί δηλαδή που βρίσκεται το ρεζερβουάρ του LPG για τον κινητήρα 1.0 TCe 100 LPG.
Το υβριδικό DACIA Jogger των 140 ίππων θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο του Mioveni στη Ρουμανία και στις εκθέσεις αναμένεται μέσα στο 2023.