Η Fiat Chrysler Automobiles δημιούργησε έκτακτη μονάδα περίθαλψης ασθενών του COVID-19

Μέσα σε μόλις 7 ημέρες εντατικής εργασίας, δημιουργήθηκε η έκτακτη μονάδα περίθαλψης ασθενών του COVID-19 σε χώρο της Fiat Chrysler Automobiles (FCA) στην περιοχή Mina Gerais, στη Νοτιοδυτική Βραζιλία. Πρόκειται για την πρώτη ανάλογη μονάδα στην περιοχή και μία από τις πρώτες σε ολόκληρη τη Βραζιλία.
Η FCA διέθεσε μία έκταση 2 στρεμμάτων όπου δημιουργήθηκε η ειδική μονάδα περίθαλψης ασθενών με COVID-19, συνολικής δυναμικής 200 κλινών. Η εγκατάσταση περιλαμβάνει και Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, ενώ θα εξυπηρετεί την ευρύτερη περιοχή, όπου η FCA διαθέτει μία από τις μεγαλύτερες μονάδες παραγωγής στον κόσμο. Ο πρώτος όροφος θα φιλοξενεί τους ασθενείς, ενώ ο δεύτερος το ιατρικό προσωπικό.
Η FCA δώρισε επίσης ένα ειδικά διασκευασμένο ασθενοφόρο Fiat Ducato, ενώ έχει ήδη θέση σε εφαρμογή ένα ολοκληρωμένο σύστημα στήριξης για την αντιμετώπιση του COVID-19 στη Βραζιλία, του οποίου τα τρία βασικά στοιχεία είναι:

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Νέα Ford Tourneo και Transit Connect Active

0
Η Ford επεκτείνει τώρα την ολοένα και πιο διευρυμένη γκάμα μοντέλων Active με τη νέα επιβατική έκδοση Tourneo Connect Active και το βαν Transit...

Στο -40% οι ταξινομήσεις καινούργιων οχημάτων

0
Με βάση τα πρωτογενή στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ και την επεξεργασία του ΣΕΑΑ οι ταξινομήσεις καινούργιων οχημάτων τον περασμένο μήνα, έχουν ως εξής: Ιούλιος 2020 Ιούλιος 2019 Μεταβολή Καινούργια...

Βιβλίο-αφιέρωμα για τα “100 χρόνια Mazda”

0
Φέτος είναι μία πολύ σημαντική χρονιά για τη MAZDA αφού συμπληρώνει 100 χρόνια ζωής. Ιδρύθηκε το 1920 και οδηγήθηκε από την τόλμη, την αμφισβήτηση της...
  • Συμβολή στη δημιουργία μονάδων περίθαλψης με στόχο τη σημαντική αύξηση των διαθέσιμων κλινών για νοσηλεία.
  • Χρησιμοποίηση των πόρων της εταιρείας για την παραγωγή ιατροφαρμακευτικού εξοπλισμού, μέσων προσωπικής προστασίας και αναπνευστήρων.
  • Διάθεση οχημάτων και άλλων υλικών για την υποστήριξη των τοπικών κοινοτήτων.

Την ίδια στιγμή η FCA επιταχύνει τις διαδικασίες για την εγκατάσταση ακόμα μιας μονάδας περίθαλψης στην Goiana όπου βρίσκεται το εργοστάσιο παραγωγής της Jeep. Η μονάδα θα είναι πλήρως εξοπλισμένη από την FCA, θα διαθέτει δυναμικότητα 100 κλινών, αποκλειστικά για ασθενείς του COVID-19, και αναμένεται να λειτουργήσει μετά τα μέσα Απριλίου.

Παράλληλα οι μηχανικοί και τεχνικοί της FCA εργάζονται για την επαναλειτουργία αναπνευστήρων που βρίσκονται εκτός λειτουργίας. Αυτή τη στιγμή στη Βραζιλία υπολογίζεται ότι υπάρχουν περίπου 3.600 τέτοιες συσκευές. Τέλος οι εκτυπωτές 3D της εταιρείας κατασκευάζουν προστατευτικές μάσκες που προσφέρονται στο ιατρικό προσωπικό.